Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 19 вересня 2019, 17:06
15813
11

Марина ЧЕРНИШОВА: «Перед фіналом в Загребі поїхала в ліс»

Перспективна українська тенісистка – про перший серйозний успіх у дорослій кар’єрі

| Оновлено 19 вересня 2019, 17:06
15813
11
Марина ЧЕРНИШОВА: «Перед фіналом в Загребі поїхала в ліс»
Instagram Марини Чернишевої

Нещодавно 20-річна харків'янка виграла 60-тисячник ITF в Загребі. Стартувавши з кваліфікації, Чернишова за турнір не програла жодного сету. Ця перемога дозволила українці з модельною зовнішністю стрибнути на 120 сходинок у світовому рейтингу і вперше в кар'єрі піднятися в топ-300 кращих тенісисток світу.

В ексклюзивному інтерв'ю SPORT.UA Марина Чернишова розповіла про переможний турнір, перехід з юніорського тенісу в дорослий, а також назвала тенісистку, гра якої їй найбільше імпонує.

— Марина, ви піднялися до топ-300 світового рейтингу. Наскільки це досягнення є вагомим на даному етапі кар'єри?
— Звичайно, я розумію, що я досить близько, щоб потрапити у кваліфікацію Australian Open. Тому, я сподіваюся, що якщо все виходитиме, то я виконаю ту мету, до якої прагну. Вигравши турнір в Загребі, я наблизилася до цієї мети.

Ви зіграли 7 матчів разом з кваліфікацією в Загребі, який з них запам'ятався найбільше?
—Треба було увесь час показувати високий рівень, матч за матчем. У мене такого досвіду не було. Я виходила на матч постійно в ролі аутсайдера, але розуміла, що можу обіграти суперниць. Але якийсь один матч так і не запам'ятався. Можливо, проти Івахненко, враховуючи те, що вона була українкою, зараз - росіянка. Я її давно знаю, вона була для мене певним авторитетом. Тому проти неї я трішки хвилювалася, мені дуже хотілося виграти. А інших людей я не знала, тому просто була заряджена на перемогу.

Перед фінальним матчем був якийсь мандраж з оглядкою на величезний шлях, пройдений до цієї гри?
—Перед фіналом я поїхала з готелю в ліс. Мені в голову не закрадалися зайві думки щодо матчу. Я ходила, гуляла на природі та відпочивала.

Ви спеціально так зробили?
—Так, щоб поменше думати про гру.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Эмоции переполняют, до сих пор не могу понять, что произошло. 😱 Супер превосходная неделя в Хорватии. Победа на самом крупном для меня турнире😍 Спасибо огромное моей семье, тренеру и ещё огромному количеству людей, которые причастны к этой победе.❤️ Я благодарна Богу за такую возможность жить и становиться лучше с каждым днём😍 Thank you very much for support to everybody ❤️ Winner of 60k+H this week💪💪💪

Публикация от Чернышева Марина/Спортсменка (@_chernyshova_maryna)

 

Зараз ви відновлюєтеся в Україні, а який календар у подальшому?
— В суботу відлітаю до Чехії, на турнір 25к. Далі поки не знаю, план турнірів різко помінявся.

Чому?
— Інші рейтингові позиції дозволяють грати турніри вище і потрапляти відразу до основи. Зараз ми вирішили залишитися на категорії 25, тому що наступного тижня всього один турнір категорії 60, і я могла не потрапити в нього. Ми вирішили не ризикувати.

У Одесі живе ваша сім'я?
—Ні, батьки в Харкові, а в Одесі я тільки тренуюся.

Хто входить у вашу команду і готує вас до турнірів?
—Мій тренер - Валерій Кутузов. Я тренуюся з ним практично рік. Він періодично тренує і Даяну Ястремську, коли вона в Одесі. Спаринги у мене міняються. Менеджер - Всеволод Кевлич.

Вам комфортніше тренуватися в Україні або за кордоном?
— Я тренувалася близько трьох років у Києві і практично рік у Братиславі. Але насправді, взагалі не важливо, де тренуватися, важливо - з ким. Одеса мені подобається. Подобається бути в Україні, ближче до дому.

У дорослій сітці ви почали грати не так давно. Як пережили перехід з юніорського тенісу до дорослого?
—У дорослій сітці я граю близько трьох років. Але відразу можу сказати, що у WTA набагато важче, ніж в юніорському тенісі. Це зовсім інше. І фізично, і морально. У момент переходу ти граєш ніби з не дуже сильними гравцями по рейтингу, але вони є набагато досвідченішими саме в цих турнірах. Плюс гроші, ти розумієш, що можеш виграти більше. І хочеться швидше по рейтингу просуватися.

А хто супроводжує вас на турнірах?
— Дуже часто я їжджу сама. 80% турнірів проходять так. Не виходило організувати так, щоб хтось їздив зі мною.

А в тих 20% випадків, коли з вами поруч хтось є, морально легше грати?
— Є додаткова підтримка, особливо, коли з тренером. Навіть під час матчу досить на нього подивитися, і це допомагає. Вже відчуваєш, що не один.

За три роки у дорослій сітці, хто був найскладнішим суперником?
— Моя найбільш високорейтингова перемога була в Загребі - суперниця була 190-ою в рейтингу. Але я ніколи не думала про те, проти кого найнезручніше грати.

На якому покритті вам максимально комфортно грати?
— Я зрозуміла, що мені дуже подобається хард, тому що розіграші там проходять швидше. Але усі мої перемоги були на грунті.

Ви активно ведете Інстаграм. Що це вам дає: просто задоволення або певну комунікацію зі своєю аудиторією?
— І те, і інше. Насправді, я відчуваю, що треба людям розповідати, що відбувається в тенісі. Чому ми поводимося так чи інакше, чому відбуваються певні речі. Тому що бувають ситуації, коли батьки віддають своїх дітей в теніс і не розуміють, що відбувається з дітьми. Чому вони на тренуваннях грають добре, а потім виходять на матч і не можуть перебити жодного м'яча. Я відчуваю, що цим треба ділитися, розповідати, оскільки я, маючи великий досвід, можу дати щось корисне людям. Це і задоволення, і комунікація, і щось корисне.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#CHERNYSHOVA_tennis Все теннисисты знают, что не всегда во время матча получаются абсолютно все удары, но играть надо. И вот в такие моменты проявляются бойцовские качества человека. Может так сковать, что ни один удар не идёт, но это же не показатель того, что надо сняться и не играть. Может сегодня подача не идти или какой-то другой удар и это НОРМАЛЬНО. Просто многие неопытные считают, что они матч должны отыграть идеально, без единой ошибки, а если они сделают пару ошибок, то вообще сливают матч из-за этого. Бороться надо в любом случае, даже если сегодня максимально плохой день. Главное с матча выйти так, чтобы не было стыдно, что мог ещё играть и отработать лучше, но ничего при этом не сделал. #теннис #детскийтеннис #одесса #любовь #италия #австралия #тасмания #индия #киев #украина #харьков #днепр #мариуполь #львов #москва #казахстан

Публикация от Чернышева Марина/Спортсменка (@_chernyshova_maryna)

 

— Деякі спортсмени намагаються від соцмереж захищатися, тому що це десь впливає і на моральний стан перед змаганнями...
— Під час турнірів я взагалі не заходжу в Інстаграм. Я можу зникнути на два тижні, залежно від того, скільки турнірів. Або я виставлю одну якусь історію.

Буває таке, що пишуть якісь неприємні речі? Як ви реагуєте на це?
— На позитив завжди реагую з посмішкою, це приємно. Але на 50 хороших коментарів може бути 2-3 поганих. І вже настрій зіпсований, тому що починаєш про це думати. У мене до такого різко негативне відношення, мені краще не читати коментарі.

— А бувають якісь романтичні історії, в соцмережах або на турнірах?
— Було якось, один хлопчик з Іспанії хотів мені прислати лист, написаний від руки, на Новий Рік. Відправив його, але він прийшов не на Новий Рік, а у березні. Бували такі випадки, але якщо це десь в Інстаграмі, то я намагаюся не розвивати цю історію.

ДІВЧИНА ДНЯ. Українська тенісистка Марина Чернишова

Хто вам імпонує в жіночому тенісі?
— Симона Халеп мені подобається. Її манера гри, те, як вона поводиться. Зараз Андреєску вражає своїми результатами та грою.

В Україні багато спортсменів говорять про слабкий маркетинг та відсутність рекламного ринку, а хотілося б заробляти не лише на турнірах, але і від особового бренду. Вам поступають комерційні пропозиції?
— На жаль, ні. Я граю ракеткою Head, у мене з ними контракт. А більше співпраці немає ні з ким. Але для цього потрібно бути хоча б у топ-100. Комерційна привабливість спортсмена безпосередньо залежить від його результатів.

Оцініть матеріал
(24)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 11
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
vizuals
Формується справжній український конкурс краси на виїзді: Чернишова, Костюк та Завацька. А може ще і Лопатецька
joystick2018
Красивая и умная девушка. Дай Бог, чтобы все сложилось!
Сергей Богданов
Давай Мариша, вперед ты можешь!
sv_2000
Симпатичная девушка.... Ее и Костюк на федкап и получилась бы командочка фотогеничная)))
Observ45
Не дочекаюся коли Уераїна буде мати достойну команду на кубку федерації.
dudigo78
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
serg
такой красивый дэвушка и один в лес. Вай-вай, низзя так! Беречь себя надо!
Michael Savchyn
думаю, що помаленьку зайде у 20-у, бо не несе себе як якесь світило
Kantemirov
По медийности будет вторая Машка Шарапова, вот только формами возмужает👍