Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 19 вересня 2019, 10:02
15280
63

Луїш КАШТРУ: «Важливо, що в грі з Манчестер Сіті ми залишалися собою»

Головний тренер донецького клубу прокоментував поразку на старті Ліги чемпіонів

| Оновлено 19 вересня 2019, 10:02
15280
63
Луїш КАШТРУ: «Важливо, що в грі з Манчестер Сіті ми залишалися собою»
ФК Шахтар Донецьк. Луїш Каштру
Головний тренер донецького «Шахтаря» Луїш Каштру прокоментував поразку його підопічних у матчі 1-го туру Ліги чемпіонів проти англійського клубу «Манчестер Сіті» (0:3):
 
- Перед матчем багато говорили про те, що потрібно високо пресингувати суперника, але це взагалі не вдалося. Як ви вважаєте, чому?
- У першому таймі ми більше робили упор на те, що пресингувати буде наша лінія півзахисту, але «Сіті» завдяки своїм якостям намагається закрити будь-якого суперника в останній третині поля. Після перерви ми намагалися пресингувати їх трохи вище, але через це розкрили деякий простір між своїми лініями, а гості скористалися цим і продовжували проводити атаки. Гравці «Сіті» в такі моменти з достатньою легкістю займали зони між лініями і проводили якісні швидкі атаки - не через нашу некомпетентність, а завдяки своїй величезній компетентності. Єдиний їхній гол у другому таймі був забитий саме через те, що ми були дуже розтягнуті. Ми зазнали поразки від одного з головних претендентів на перемогу в Лізі чемпіонів.
 
- Поділіться, будь ласка, що Гвардіола розповів вам після фінального свистка?
- Це була звичайна розмова тренерів після закінчення матчу. Я сказав, що проти них дуже складно грати, і привітав з перемогою. Він відповів, що проти них дійсно важко, тому що вони - одні з кращих.
 
- Чи не здається вам, що велика кількість обрізок - це психологія?
- Так, технічні помилки можуть бути в будь-якому матчі, але, коли вони відбуваються з такими суперниками в матчах такого рівня, все стає набагато небезпечніше. Можливо, у внутрішньому чемпіонаті подібна помилка не призведе до будь-якої небезпеки у нашому штрафному, а в Лізі чемпіонів все по-іншому. Важливо, що ми залишалися собою. Незважаючи на всі складнощі, ми намагалися розігрувати від воріт, проводити атаки якісно. Безумовно, якщо ти просто вибиватимеш м'яч вперед, знижується ризик таких технічних помилок. Проте ми продовжували грати так, як робимо це завжди, незважаючи на те, що було важко. Старалися і робили все, але, на жаль, не вийшло. Перший гольовий момент у нас виник вже при 0:1 - ми могли зрівняти буквально через пару хвилин. Не змогли реалізувати момент, який був досить якісно побудований від штрафної до штрафної. А через кілька хвилин «Сіті» робить рахунок 2:0 на свою користь. Після цього надія трохи згасає, оскільки перевернути такий результат стає ще складніше.
 
- На що була спрямована заміна Алана Патріка на Маркоса Антоніо? Прокоментуйте гру обох.
- Я завжди кажу про команду, а індивідуально будемо обговорювати тільки всередині колективу. Чому вирішили зробити заміну? Алан досить часто залишав свою позицію, коли цього не потрібно було робити, і на його грі вже позначалася втома. Випустили Маркоса, який був там більш зафіксований і ефективний при переході в оборону. Насправді опорні півзахисники виконують важливу задачу: вони забезпечують передачі для зміни флангу або гри між лініями. Справа у нас були Болбат, Соломон і Степаненко, зліва - Алан Патрік, Ісмаїлі і Тайсон. У цих сформованих трикутниках за зміну флангів відповідали або Патрік, або Степаненко. Знали, що це завдання втомить футболістів, і в певний момент просто вирішили випустити свіжого Маркоса Антоніо. Гравці повинні були як живити наші атаки, так і допомагати обороні, особливо в центрі поля, де «Манчестер Сіті» найбільш сильний.
 
- Ваш попередник обіцяв в разі виходу в плей-оф прийти в масці Зорро. На який екстравагантний вчинок здатні ви в разі перемоги над «Сіті» на виїзді?
- Зрозуміло, я не буду коментувати те, що робив Паулу. Я б просто дуже зрадів тому, що ми проходимо в 1/8 фіналу Ліги чемпіонів. У житті я завжди намагався зберігати спокій і баланс емоцій. Я вже не в тому віці, щоб жахливо засмучуватися або стрибати від щастя. Просто відчув би велику радість. Можливо, ви не поставите мені запитання з цього приводу, і я хочу сам відзначити наших уболівальників. Стадіон був сповнений уболівальників «Шахтаря»! Вони - наша душа, наші сили, ми працюємо кожен день, щоб радувати їх. Нам дуже хотілося б піти зі стадіону переможцями, щоб наші вболівальники були щасливі, - постараємося зробити це в майбутньому. Хочу подякувати і тим, хто був на стадіоні, і тим, хто підтримував нас, дивлячись матч по телевізору. Щиро Дякую!
 
- Чи здивував вас результат матчу в Загребі?
- Так, з одного боку, це може дивувати. Але не перемога «Динамо», а кількість забитих м'ячів. Навіть добре, що так сталося, адже після жеребкування я чув, як люди говорили, що загребське «Динамо» слабке і ніяких шансів у нього не буде. А цей вечір доводить зворотне. З самого початку говорив, що у нас дуже складна група. Футбол переповнений такими передчасними прогнозами, яких зовсім не можна робити. Слід поважати кожного суперника. Якщо ти в Лізі чемпіонів, значить, знаходишся серед кращих. Потрапити в цей турнір зовсім непросто, і в футболі може статися що завгодно.
 
- Хто головний конкурент «Шахтаря» в боротьбі за друге місце?
- Якщо на першому місці, як це найчастіше відбувається, буде «Манчестер Сіті», то наші головні конкуренти - «Динамо» (Загреб) і «Аталанта».
 
- Ви задоволені комплектацією команди з урахуванням того, що в кінці літа пішли два форварди? Виходить, вам особливо ніким підсилити напад? «Шахтар» купив двох новачків, які не повністю готові: Вітао поки не грає, а Коноплянка нині має не найкращий вигляд.
- Я був задоволений нашим складом ще до того, як прийшли Вітао і Коноплянка, але з їх появою ми стали трохи сильнішими. Влітку нас, наприклад, покинув Бланко ... Проте я задоволений усіма гравцями, які є в заявці. Комплектація завершена. Це нормально, що після таких поразок люди відразу починають шукати, що відбувається не так. Однак варто нагадати: ми на першому місці в чемпіонаті, показуємо хороший футбол, і зараз також намагалися робити це в матчі з однією з кращих команд світу.

 

Оцініть матеріал
(30)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 63
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
George Abuladze
Луиш, покажи нам зачем тебя взяли тренером Шахтера из низов Португальского чемпионата, пока что тактика твоего предшественника не меняется
wojsergivan
если кроты останутся сами собой жди в ответке 9 0
hakkinen
Да, да - это очень важно, оставаться самим собой. Тебя выеб@ли в хвост и гриву, а ты делаешь вид, что всё так и задумано было. Паяц.
Saar
В одном интервью он сказал "Шахтёр совершал очень много техничных ошибок", а тут " самим собою...", понятно какие они))) а вообще ответ смахивает, на ответы Хацкевича или Михайличенко.
Kivals_grozny
для тех, кто не в курсе:
Аталанта будет играть с Шахтером на стадионе "Сан-Сиро" (или, если угодно "Джузеппе Миаце") - в Милане, но никак не "на стадионе в Аталанте"
Андрей Деко
У Шахтера такая же дебильная игра в обороне, как и у Динамо, поэтому и получили по полной. Когда все эти физруки поймут, что в своей штрафной нужно не тупо в линию по позициям играть, а с игроками, с игроками!!!! А эти идиоты втроем, вчетвером стоят в линию и один свободный игрок спокойно забивает, потому, что эти идиоты линию держат, а не игрока!!!!!!
SKIF1927
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
kruch_
Редактор газеты опять перед матчем спмоговеликогоклуба вылез, знает что завтра опять молчать и терпеть )))))
Kivals_grozny
2 SEMIRAMID, 19.09.2019 13:36
"В итоге: ЦСКА (Россия) - Шахтёр 14:0"
ЦСКА (РОссия) - в 1950 году?
Да уж
MaxUa
"Важно, что мы оставались собой. Несмотря на все сложности, мы старались разыгрывать от ворот, проводить атаки качественно."
Так это на самом деле плохо. Если делать ставку только на свой стиль игры, то у тебя будут проблемы если что-то не получается или если противнику банально выгодно, когда ты играешь именно так.
Нет, комплексная стратегия Шахтера как раз понятна. Играя в своем стиле он гарантирует себе статус гранда упл и сможет неплохо сыграть с отдельными командами в ЛЧ, попутно используя площадку этого турнира для рекламы ряда созревших бразильцев. Т.е. чисто с коммерческой точки зрения стратегия совершенно правильная. Но если ты умеешь играть только в свой стиль и у тебя при этом нет таких же ресурсов как и у Сити, ты никогда не будешь способен не то, чтобы бросить вызов грандам, но хотя бы попытаться взять над ними верх в рамках скоротечного кубкового противостояния.
Декларируя по сути отсутствие вариативности игры, Шахтер фактически расписывается в том, что его потолок - это при удачном стечении обстоятельств иногда дойти до 1/8. И руководство такой расклад полностью устраивает.
Это примерно как у Свитолиной стратегия. Она не выиграла ни одного турнира БШ, но за счет того, что в ряде турниров стабильно проходит как можно дальше, она набирает много рейтинговых очков и поэтому как бы считается грандом. И то она демонстрирует пусть постепенный, но прогресс. Вот в этом году наконец-то дошла до полуфинала. Так может быть вскоре и в финал удастся пробиться.
А у Шахтера при такой стратегии потолок уже заранее обозначен, потому что заранее просчитана вероятность, что, допустим, вот этих мы обыграть можем, а вот этих - скорее всего нет. А раз нет, значит даже и выдумывать ничего не будем и пытаться обыграть не будем, просто потому что вероятность победы невелика.
tima fialko
З самого початку участі "Шахтаря" в євротурнірах,аж з 70-х років,команда грає проти грандів приблизно так як вчора-невпевнено,боязко,що веде до неточних пасів,млявоі гри без загострення і беспорадності в атаці.З Каштру,нічого не змінилось,його слова- красивий фантик на несмачній конхветі.
Oleksandr Kelym
Прочитаєш інтерв*ю із Луішом Каштру, порівняєш із висловлюваннями Михайличенка - і розумієш, хто з них справді професіонал та чому у динамівців такі проблеми...
vitaha33
Ну да, ви залишились самі собою, і по традиції, отримали повний міх від мс. Наступний матч на Сан-сіро, Аталанта буде капєц яка розлючена
Kivals_grozny
2 SEMIRAMID, 19.09.2019 15:16
И вновь "промашка"
Не знаю - обрадую я тебя или расстрою, но я был, есть и буду болельщиком только одной команды, и это Харьковский "Металлист"
Именно поэтому в том числе и твои статистические данные - до одного места
Kivals_grozny
2 SEMIRAMID, 19.09.2019 15:01
Я тебя расстрою, ВСЕЗНАЮЩИЙ ЧЕЛОВЕЧЕ - я даже знаю, что миланский "Интер" играет свои домашние игры на стадионе "Джузеппе Меацца", а когда "Милан" играет на нем-же, то его уже "Сан-Сиро" кличут
А на счет "и на каком стадионе играет Аталанта знаю ещё до того, как ты появился на свет!" - у меня есть сомнения, ведь домашний стадион "бергамасков" Атлети Адзурри д’Италия - в настоящее время проводится реконструкция, в связи с чем они и будут проводить свои домашние матчи в Милане.
Кстати, для таких как я - не подходит выражение "играть в Аталанте", мне больше импонирует более правильное определение - играть в Бергамо
saper007
Действительно и в этой игре с МС вы остались сами собой. Подтверждение тому - те же 0:3 что и в прошлом году!!!
Kivals_grozny
2 SEMIRAMID, 19.09.2019 13:58
Да что ты говоришь, мегаУмный?
Если уже на то пошло, то в состав СССР - входила РСФСР (надеюсь - расшифроывать не надо, умник)?
Так что матчасть - учи сам ;)
Mr.Budd
Хуже матчей наших команд против грандов могут быть только послематчевые интервью наших тренеров
nomad
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
J0e777
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил