Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 17 вересня 2019, 19:45
11223
8

Луїш КАШТРУ: «Зінченко — топ-футболіст світового рівня»

Головний тренер «Шахтаря» розповів про підготовку до матчу з «Манчестер Сіті» в Лізі чемпіонів

| Оновлено 17 вересня 2019, 19:45
11223
8
Луїш КАШТРУ: «Зінченко — топ-футболіст світового рівня»
ФК Шахтар Донецьк. Луїш Каштру
Наставник донецького «Шахтаря» Луїш Каштру поділився очікуваннями від матчу 1-го туру групового раунду Ліги чемпіонів проти англійського «Манчестер Сіті». Поєдинок відбудеться 18 вересня, початок о 22:00.
 
— Є футбольне повір'я, що переможний склад не міняють. На матчі з «Зорею» ви не були присутні. Немає спокуси подивитися матч з «Манчестер Сіті» по телевізору?
— Ми можемо робити і такі заміни, мій асистент впорається. Матч з «Манчестер Сіті» буде дуже складним. Ми повинні налаштуватися на гру найкращим чином.
 
— Як ви зараз почуваєтеся? У яких кондиціях знаходиться Тайсон? Чи зможе він взяти участь в поєдинку?
— Я хворів, пропустив тиждень тренувань і гру з «Зорею», але зараз все добре. Величезне спасибі медикам, які швидко поставили мене на ноги. Проблема з Тайсоном повністю вирішена. Завтра ви побачите його на полі. Ми розраховуємо на нього.
 
— Як ви ставитеся до того, що команда в черговий раз грає не в Донецьку? За фактом, команда перебуває на засланні. Яке ваше ставлення до цієї ситуації?
— Є деякі фактори, які неможливо змінити. У Донецьку матчі «Шахтаря» відвідували в середньому 35 тисяч уболівальників. Тут стадіон так не заповнюється. Але фанати продовжують підтримувати нас і на відстані. Звичайно, ми хотіли б грати вдома, але ми не все можемо змінити. Зараз ми тренуємося в Києві, а граємо в Харкові.
 
— Гвардіолу запитали, що він знає про Каштру. Він сказав, що дивився матчі «Шахтаря» під вашим керівництвом. А що ви знаєте про Гвардіолу?
— Він - один з найкращих тренерів в світі, який працює в одному з кращих світових клубів в найсильнішому світовому чемпіонаті. Ні для кого не секрет, що Пеп - це топ-рівень.
 
— Наскільки важлива роль Зінченка в грі «Манчестер Сіті»? Його вже можна вважати топ-гравцем?
— Він виконує дуже важливі функції в команді. Він - крайній захисник зі специфічними даними, працює не тільки на оборону, але і на атаку. Зінченко — дуже цікавий гравець, який є одним зі світових топ-футболістів на цій позиції. Але він більше відповідає за центр, ніж за фланг, тому що перед ним є Стерлінг, готовий його підстрахувати. У них дуже хороша зв'язка.
 
— Ви вже визначилися зі стартовим складом? Або є позиції, визначатися з якими Ви будете прямо перед матчем?
— Щодо завтра всі рішення вже прийняті.
 
— У нинішньому сезоні ви використовували різні пари центральних захисників. Чому жодного разу разом не грали Бондар і Матвієнко?
— «Шахтар» - цікавий клуб. Коли тренується перша команда, за нею завжди є хлопці, які в майбутньому готові стати частиною «Шахтаря». А за ними ще хлопці. І ще.
 
Якщо говорити тільки про Бондаря, то ми вже можемо використовувати його в складі. Але ми продовжуємо його награвати. У нас багато таких футболістів — і Сікан, і Маркос Антоніо, і Сіпріано. Прийде день, коли вони повністю готові будуть виступати. Бондар - молодий гравець, і він дуже близький до першої команди. Зараз я віддаю перевагу дуету Кривцова і Матвієнка, це найбільш згуртована пара центральних захисників. А молоді гравці розвиваються і продовжують вливатися в команду.
 
— Під вашим керівництвом «Шахтар» зіграв всього 8 офіційних матчів. Гвардіола грав проти «Шахтаря» 11 разів. Вам не здається, що він знає «Шахтар» набагато краще?
— Тренувати команду кожен день і пограти проти команди кілька разів - це зовсім різні речі (посміхається). У процесі щоденної роботи гравці розкриваються зовсім інакше. Тому я все-таки краще знаю свою команду, ніж мій опонент.
 
До речі, Пятов грав проти Гвардіоли 9 разів, тому всю потрібну інформацію він мені вже передав (сміється).
 
— Як відомо, Пеп Гвардіола підбирає склад своєї команди в матчі проти сильних суперників, відштовхуючись від сили своїх суперників. Ви сказали, що вже визначилися зі складом. Ви збираєтеся грати від себе, а не від суперника?
— У мене було 8 днів, щоб подумати про все. Насправді, склад команди не народжується в один момент, це процес довгої роботи. Команда може трансформуватися протягом сезону. Склад команди є у мене в голові. Все заплановано заздалегідь. Ми сильно постраждаємо, якщо не будемо заздалегідь планувати важливі речі.
 
Михайло ШАПОВАЛОВ з Харкова
Оцініть матеріал
(43)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 8
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
justhateme
Зачем Каштру спрашивают про Донецк? Он его в глаза не видел и я уверен, что совсем не грустит по этому поводу.
Ukraine
Прогноз:
- ціла гра пройде в борьбі, Шахта буде грати від захисту.
- 67 хв. Марлос фірмовим своїм фінтом в штрафній МС коаде мяч в ліву шістку!
- 74 хв. в Шахти виходить контра, Марлос та Тайсон виходить 1 на 1 з голкіпером, але відає на Марлоса, останій в пусті ворота закочує мяч.
- 88 хв. Марлос красиво через себе кладе в девятку.
- 93 хв. Зіна ставить підніжку в штрафній гравцю Шахти - пєналь! Підходить Марлос, на класі вганяє мяч по центру воріт.
The Best
Може, поки що, до топ не дотягує, проте простий середнячок не зможе бути основним у Топ-команді.
The Best
І тут раптово закінчується сон.
Saar
Соперник для Рона и Месси ...гггггг хдддддд)))))