Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Кубок Девіса
| Оновлено 14 вересня 2019, 20:44
2868
0

Андрій МЕДВЕДЄВ: «У збірної України є відмінні шанси на перемогу»

Україна провела перший день на Кубку Девіса

| Оновлено 14 вересня 2019, 20:44
2868
0
Андрій МЕДВЕДЄВ: «У збірної України є відмінні шанси на перемогу»
sport.ua

Капітан збірної України з тенісу Андрій Медведєв прокоментував результати першого ігрового дня на Кубку Девіса, під час якого українські тенісисти зіграли два матчі проти команди Угорщини (1:1).

Сергій Стаховський здобув перемогу, а Ілля Марченко поступився.

- У Марченка була можливість зробити камбек в першому сеті після того, як він зробив брейк у сьомому геймі.
- Якщо б наступний гейм пройшов по-іншому, може, Фучовіч занервував б і гра пішла б в іншому руслі. Все вийшло інакше і Фучовіч відчув упевненість. Є розуміння, що в цьому матчі ми не фаворити, що умови і місце проведення, звичайно ж, більше підходять угорцям. Але я бачу перспективи на завтра. Якщо ми будемо добре грати, що у нас є чудові шанси на загальну перемогу.

- Наскільки вдалося вимотати Фучовіча за сьогодні?
- Будь-який матч Кубка Девіса забирає дуже багато сил, психологічної енергії, яка потім позначається на фізиці. Потрібно відзначити, що Фучовіч в прекрасній фізичній формі. Можливо, один з найбільш підготовлених людей в ATP турі. Напевно, для того, щоб вимотати його, потрібно більше ніж два сети. Але, тим не менш, він отримав свою частку навантаження сьогодні. Імовірність того, що він завтра буде грати пару, дуже висока. І природно, йому доведеться грати ще одну одиночку. За сьогодні стало зрозуміло, де і в яких зонах він відчуває себе комфортно, чого очікувати від його ударів справа, зліва, подачі прийому і т.д. Можна буде вибудувати більш точну тактику на завтрашню поодинці. Будемо сподіватися, що всі наші гравці зможуть відновитися повноцінно. Будемо сподіватися, що нам вдасться показати хорошу гру, тому що на тренуваннях у нас претензій до гравців не було.



Психологічний тиск будь-якого матчу Кубка Девіса позначається. Коли ми граємо не вдома, здавалося б, тиск повинен бути меншим, але все одно ти граєш за країну, під час матчу кажуть «більше Україна», «гейм Україна». На щастя, у нас команда згуртована, досвід таких матчів у нас є. Сподіватися, що рахунок після першого ігрового дня буде 2:0 на нашу користь, було б трохи необачно і наївно. Були надії, ми могли, адже це спорт. Ілля сьогодні зробив все, що було в його силах, претензій до нього немає. Фучовіч не дав занадто багато шансів, де можна було б «залізти» в гру і там вже щось зробити. В результаті він заслужено переміг.

- Сьогодні було багато виходів вперед. Це було заплановано, або так вийшло по ситуації?
- Завдання йти до сітки і дожимати не було. Ми повинні виходити з того, що вміють робити наші гравці і в якій грі вони відчувають себе комфортно. Наприклад, мені складно сказати Сергію Стаховському: «Грай топ-спінами весь матч, тому, що це підходить під того гравця». Те ж саме говорити, що: «Іди добивай всі м'ячі з лету в матчі Кубка Девіса». Може, воно й було б тактично правильно, але це ж треба і тренувати, і робити. Якби сьогодні у Іллі залетіли ті м'ячі, які не залетіли, він міг би виграти і не ходячи до сітки. Особисто моя, можливо, суб'єктивна, думка, що коли розіграш йде на задній лінії, то у Іллі більша швидкість удару, вищий темп. Але ми граємо на грунті, тут багато неприємних і несподіваних відскоків. Для того, щоб грати на такому корті, потрібно мати терпіння, бажання і готовність боротися з цими відскоками. Я розумію Іллю, звичайно, на харді було б легше.

- Як ви ставитеся до зміни формату турніру?
- В даному матчі нам це підходить більше. Три сети, два дні. В матчі проти складного супротивника - перевага на нашому боці. В цілому, про зміни формату можу сказати мало, ми ще толком його не знаємо, не відчули. У нас не було основної сітки, заради якої це все створювалося. Тільки перед цим матчем нам стало відомо, де ми опинимося в разі перемоги або поразки. В цілому, я підтримую зміни в тенісі і вважаю, що Кубок Девіса можна провести в одному місці. Але сподіваюся, що даний формат не позбавить турнір своєї історії, особливості. Домашні трибуни - це те, заради чого тенісисти і грають Кубок Девіса. Гравці відчуваю любов трибун і це допомагає їм у подальших індивідуальних турнірах.

Залишилося чекати недовго, основна сітка пройде скоро. Закінчення нашого матчу завтра, ми теж будемо розуміти ситуацію. Нічого негативного сказати не можу, тому що в цілому я підтримую зміни і у мене є надія, що Кубок Девіса залишиться тим легендарним турніром, який престижно виграти для будь-якої країни.

- Кого завтра будете ставити на парний матч?
- Не знаю, що собі думають угорці, але ми хочемо поставити нашу кращу пару (Стаховський + Молчанов - прим.). У нас не така молода команда, у всіх членів збірної, в тому числі і у мене, є деякі проблеми зі здоров'ям. Сьогодні я сподіваюся, що відновлювальні процедури пройдуть на високому рівні і завтра ми зможемо виставити найсильніших. Але більш детально це буде відомо в неділю вранці. Не забувайте також, що інтенсивність на Кубку Девіса завжди дуже висока.

- У Дениса Молчанова були невеликі проблеми, як він себе зараз почуває?
- Нормально, у нього була складна акліматизація. Можливо, десь трошки застудився, але без будь-яких додаткових симптомів, ні кашлю, нічого. Мабуть, організм дав збій після перельоту. Він відчуває себе добре, ніяких проблем немає. Сподіваюся, завтра до 11 ранку все буде добре.

Володимир КЛЕПАЧ з Угорщини, Sport.ua

Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.