Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Кубок Девіса
| Оновлено 14 вересня 2019, 16:58
1575
1

Сергій СТАХОВСЬКИЙ: «У мене зараз немає великої впевненості»

Український тенісист - про перемогу над Аттілою Балашем на Кубку Девіса

| Оновлено 14 вересня 2019, 16:58
1575
1
Сергій СТАХОВСЬКИЙ: «У мене зараз немає великої впевненості»
Sport.ua. Сергій Стаховський

Сьогодні Сергій Стаховський у двох сетах обіграв Аттілу Балаша в стартовому матчі протистояння Угорщина - Україна на Кубку Девіса.

Український тенісист поділився враженнями від матчу:

- Причини невдалого початку матчу полягають в тому, що позначилося і нервове хвилювання, і стиль гри Балаша. В нашій команді ніхто так не грає. Був трохи інший темп, інший ритм, потрібно було перебудовуватися.

Найбільші проблеми доставляв темп гри Аттіли. Він грає досить повільно, дуже багато грає «наверх», присипляє. Було важко знайти свій ритм. Але сьогодні було дуже добре те, що укорочені, які він грав, я діставав. Через це він намагався грати коротше і помилявся. Психологічно це дуже допомогло.

- Як справи з першою подачею?
- У першому сеті вона у мене трошки гуляла, але в потрібні моменти вона іноді приходила. На грунті взагалі дуже важко подавати весь матч стабільно першу. Великої швидкості цей корт не дає.

- Що було найважче: початок матчу чи його кінцівка?
- Я думаю, що початок. В кінці я мав перевагу, і залишалося грати непогано. Я почав невпевнено і якби це продовжилося на весь матч, то могли бути проблеми.

- Як оціниш перспективи Іллі Марченка в матчі проти Балаша, йому буде важко? І манера Балаша підходить під парну зустріч?
- Проти Балаша завжди грати важко. На грунті його стиль підходить під пару. Він непогано грає з льоту, непогано пересувається, добре покриває корт. Є плюси і є мінуси, будемо намагатися ловити їх на мінусах.

- Балаш сказав, що йому не вистачило впевненості, це відчувалося?
- Якщо чесно, то так. Для мене було сюрпризом, що він намагався більше грати з бекхенда, ніж з форхенда. Навіть на середні м'ячі він забігав більше під ліво, тому, що не був упевнений в ударі справа. Так було до рахунку 5: 2 у другому сеті. Далі він почав більше ризикувати і влучати в корт.

- Як вдалося витягнути дев'ятий гейм першого сету, коли ви програвали 0:40?
- Пам'ятаю, говорив собі, що це ще не кінець. У Кубку Девіса я люблю такі гейми з 0:40, в минулому році проти в Португалії в третьому сеті витягнув такий гейм проти Соузи. Якби я доїхав до 0:40 на своїх помилках, то ще міг би себе критикувати, але в тих розіграшах дуже добре зіграв суперник.

- Про що говорили з суддею після восьмого гейму?
- Сказав, що коли Балаш на подачах потрапляє в лінії, або біля ліній, то судді мовчать. А коли я - ми постійно переграємо м'яч заново.

- За рахунок чого вдалося витягнути останній затяжний гейм?
- Зараз мені важко закінчувати матчі, немає великої впевненості. Супернику теж було важко, адже він розумів, що не так багато шансів. Але я радий, що мені все ж вдалося перемогти в такій запеклій боротьбі.

- Не накручували себе перед матчем, що поразка може поставити під сумнів загальний результат протистояння?
- Ні, я розумів, що Балаш - дуже серйозний гравець на грунті, він провів чудовий грунтовий сезон. Саме на цьому покритті він дійсно сильніший за мене, через це дана перемога ще більш радує.

Володимир КЛЕПАЧ

Джерело Sport.ua
Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
tima fialko
Молодець!