Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 15 вересня 2019, 12:13
3829
0

Колос – ФК Львів. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Володимир Мазяр повертається і в львівський клуб, і в еліту

| Оновлено 15 вересня 2019, 12:13
3829
0
Колос – ФК Львів. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
ФК Колос

У неділю на «Оболонь-Арені» зійдуться невдахи останніх турів - команди з амбіціями, які поки що не демонструють стабільного результату. В ході паузи, що завершилася, головним постачальником новин в цій парі виявився, звичайно ж, ФК «Львів». Коли більшість уболівальників цілком виправдано чекали іноземного фахівця, керівництво галичан до здивування багатьох представило в якості головного тренера добре відомого Володимира Мазяра.

Втім, здивування більше стосувалося висловлених раніше заяв, тоді як спостерігати за роботою фахівця, який повернувся до клубу еліти, буде дуже навіть цікаво. Тим більше, «Львів» для нього чужим ніяк не назвеш. У 2006-му році Мазяр провів за «городян» 16 поєдинків в якості гравця, в яких відзначився трьома голами, а очолити клуб міг ще минулої осені, але тоді цей «дует» так і не склався. Крім того, в 2016-2017 роках Мазяр в Першій лізі очолював «Верес», який згодом поступився своїм місцем в еліті якраз «Львову». Останнім же (і єдиним до нинішнього моменту) клубом Прем'єр-ліги, який тренував вихованець львівського футболу, була кам'янська «Сталь», звідки він пішов у січні 2016 року.

Новий виклик фахівцю належить прийняти в досить непростий для команди період. Це і завдання вибратися з ігрової та психологічної ями, в яку потрапили «синьо-золоті леви», і налагодження контактів з бразильцями... Два попередніх поєдинки львів'ян показали, що колектив поступово «стає на ноги». Так, з «Маріуполем» довелося задовольнятися мінімальною поразкою, але на стороні азовців були везіння та чудова гра Рустама Худжамова. Тут же треба сказати, що і календар поки грає на руку новому наставнику хоча б в тому, щоб максимально безболісно пройти період адаптації: «Колос», «Олімпік», і тільки після - виїзд в Олександрію.

Сам «Колос» після несподіваного для всіх яскравого старту останнім часом помітно лихоманить. Можливо, це ще не ті скептичні прогнози «довгої і складної» дистанції, але поки у ковалівців - чотири матчі без перемог і восьме (на момент старту туру) місце в таблиці. Перерву представник Київщини провів не без користі, перевіривши свої сили в грі з донецьким «Олімпіком» (2:2), та напіврезервним складом донецького «Шахтаря». Нічия 1:1 і відбитий пенальті - результат проти «гірників», в цілому, непоганий.

Що стосується головного арбітра зустрічі Олександра Омельченка, то «фартовим» його для обох команд в цьому сезоні не назвеш. Рефері працював на поєдинку ФК «Львів» - «Динамо», де кияни розгромили суперника з рахунком 3:0, та на грі «Колоса» проти «Зорі», в якому ковалівці зазнали першої в сезоні поразки - 1:3.

На завершення, по кадрах. Дебютувати Володимиру Мазяру у керма «Львова» доведеться без допомоги дискваліфікованого Миколи Квасного, зате напередодні клуб встиг «підписати» досвідченого Сергія Люльку, поява якого в колективі повинна бути дуже доречною. У «Колоса», як і раніше, в «лазареті» Віталій Гавриш, але повернувся після пошкодження Андрій Сахневич. Не брали участь в підготовці до гри Євген Смирний та Олег Кожушко, які знаходилися в розташуванні молодіжної збірної України.

Артем ЦИГАНЕНКО

Орієнтовні склади:

«Колос»: Волинець, Чорноморець, Парамонов, Максименко, Зозуля, Мілько, Поздеев, Волков, Морозко, Костишин, Лисенко.

ФК «Львів»: Сарнавський, Люлька, Братков, Борзенко, Гончар, Приймак, Сабіно, Пернамбуко, Педро, Шина, Ренан.

15 вересня, неділя

«Колос» — ФК «Львів»
Київ. Стадіон «Оболонь-Арена».19:30
ТБ-трансляція на телеканалі «Футбол 1»
КОЛОС – ФК ЛЬВІВ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
 Арбітр: Олександр Омельченко (Слов'янськ)
Прогноз Sport.ua — 1:1
ЗРОБИТИ СТАВКУ
Джерело Sport.ua
Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Олександр ХАЦКЕВИЧ: «Лунін зараз дорожчий за Куртуа»
Футбол | 27 березня 2024, 18:18 2
Олександр ХАЦКЕВИЧ: «Лунін зараз дорожчий за Куртуа»

Колишній тренер київського «Динамо» оцінив прогрес українського воротаря «Реала»

Усик відповів Бетербієву, який вважає, що переміг українця на ОІ-2012
Бокс | 27 березня 2024, 15:54 1
Усик відповів Бетербієву, який вважає, що переміг українця на ОІ-2012

Олександр добре пам'ятає той бій

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.