Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 12 вересня 2019, 22:23
5235
0

П'ять найтриваліших переможних серій в ММА

Сергій Лебедєв розповідає про бійців, які мають найбільші переможні серії в ММА

| Оновлено 12 вересня 2019, 22:23
5235
0
П'ять найтриваліших переможних серій в ММА
twitter.com/ufc

Незважаючи на те, що Конор МакГрегор програв два останні поєдинки (включаючи боксерський поєдинок проти Флойда Мейвезера-молодшого), він все ще залишається найбільш гучним ім'ям в змішаних єдиноборствах. Він зумів підкорити фанів завдяки своєму божевільному забігу – Конор здобув 15 перемог поспіль. Однак його серія тьмяніє в порівнянні з переможною ходою інших бійців.

Sport.ua представляє топ-5 найбільш тривалих білих смуг в історії даного виду спорту.

5. Хабіб Нурмагомедов – 28 боїв 

Ще не так давно на п'ятому місці розташовувалися два найкращих бійця в історії російських змішаних єдиноборств – Федір Емельяненко і Хабіб Нурмагомедов. Однак 7 вересня Нурмагомедов, здолавши Дастіна Порьє, обігнав «Останнього Імператора».

Тепер на рахунку непереможного чемпіона UFC у легкій вазі 28 перемог в аналогічній кількості поєдинків, причому 12 з них він провів у промоушені №1. Хабіб 11 років залишається непереможеним, і він єдиний в цьому списку з активною серією.

4. Жуліо Сезар Невес – 30 перемог

До 2015 року у бразильця Жуліо Сезара Невеса був рекорд в ММА, про який мріє Хабіб Нурмагомедов – 30-0. Однак, на відміну від росіянина, його ніколи не вважали топовим бійцем. Виступаючи в напівлегкій вазі, бразилець набив рекорд, проводячи поєдинки на батьківщині у другосортних промоушенах проти відвертих «мішків».

Перейшовши в Bellator в 2014 році, він встиг виграти два поєдинки, перш ніж програв в травні 2015 року на Bellator 137 Джордану Парсонсу. В наступному місяці Невес разом зі своїм братом Рафаелем був звільнений з Bellator. Цікаво, що з моменту його дебюту в ММА і до першої поразки пройшло три з половиною роки, і за такий короткий період Жуліо Сезар встиг провести три десятки поєдинків.

3. Луїс Рафаель Лаурентіно - 31 бій

Ще одна подібна історія. Напівлегковаговик Лаурентіно також набивав рекорд на ноунеймах в рідній Бразилії. У 2016 році володар ідеального рекорду 31-0 «Джапа» оступився в бою проти свого співвітчизника Фабрісіо Сарраффа в місцевому промоушені.

2. Ренан Барао - 32 бої

Історія ще одного бразильця Ренана Барао схожа на попередні дві лише частково. У 2005 році Барао програв дебютний бій у ММА, потім зібрався і видав серію з 32 перемог. П'ять років він бився в Бразилії, але в 2010 році підписав контракт з WEC і в наступному році після злиття промоушена з UFC опинився в найсильнішій лізі світу.

Після чотирьох перемог в UFC Ренан заволодів тимчасовим титулом UFC в найлегшій вазі, двічі захистив його і в підсумку став носієм пояса повноцінного чемпіона. Але всьому рано чи пізно приходить кінець. У 2014 році на UFC 173 Барао був сенсаційно нокаутований Ті Джеєм Діллашоу, втративши титул, після чого вже не зміг повернутися на колишній рівень.

1. Тревіс Фултон - 40 боїв

Ім'я важкоатлета Тревіса Фултона добре відомо хардкорним фанатам ММА, цей все ще активний боєць має дивовижний рекорд 255-54-10, 1NC. 42-річний Фултон за 23 роки кар'єри провів 320 боїв і не збирається на цьому зупинятися. Не можна не відзначити, що у ветерана також досить багато боїв в професійному боксі, його рекорд там 25-48-2. Він просто не може жити без боїв, фантастична відданість справі.

Майже всі бої Фултон провів в малозначущих організаціях, але все ж в його послужному списку є пара великих турнірів - 20 років тому він бився на UFC 20 і UFC 21.

22 квітня 2005 року майбутній боєць UFC і Strikeforce Майк Уайтхед обірвав переможну серію Тревіса, яка складалася з 16 поєдинків. Фултон не занепав духом і вже наступного дня почав нову переможну серію, яка тривала 40 боїв. До слова, до кінця того місяця «Залізна людина» провела ще два бої.

Через 25 місяців з початку переможного походу Бен Ротвелл зупинив Фултона і не дав тому розміняти п'ятий виграшний десяток. Серед побитих Тревісом суперників в цій рекордній смузі ви не знайдете жодного більш-менш відомого імені, що, в принципі, і не дивно.

Оцініть матеріал
(11)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.