Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 16 вересня 2019, 11:17
1865
1

Геннадій ОРБУ: «Камбек України в матчі з Нігерією вийшов відмінний»

Колишній гравець «Шахтаря» - про товариський матч, який відбувся в Дніпрі

| Оновлено 16 вересня 2019, 11:17
1865
1
Геннадій ОРБУ: «Камбек України в матчі з Нігерією вийшов відмінний»
УАФ
Колишній гравець «Шахтаря» і збірної України Геннадій Орбу поділився думкою про результат товариського матчу Україна - Нігерія (2:2).
 
- Геннадій, на ваш погляд, чому в збірної в товариському матчі з Нігерією вийшло два різних тайми?
- Думаю, невпевнена гра в першому таймі матчу з Нігерією і багато помилок пов'язані з тим, що Андрій Шевченко змінив стартовий склад у порівнянні з матчем проти Литви. В основі залишилися тільки Зінченко, Ярмоленко, Матвієнко і Малиновський, в той же час шанс проявити себе отримали молоді гравці, такі як Лунін, Бурда, Соболь. Тренерський штаб подивився і оцінив можливості тих, на кого він зможе спиратися в майбутньому, тому що після відбору на Євро-2020 буде чемпіонат Європи, а потім відбірковий турнір на чемпіонат світу в Катарі.
 
- Швидко пропущений гол як вплинув на збірну України?
- М'яч вийшов трохи безглуздим. Схоже, Руслан Малиновський не до кінця відпрацював момент. Хлопці сподівалися один на одного, а нігерійці не розгубилися і довели атаку до голу. У першому таймі українці дійсно дозволяли супернику дуже часто не просто атакувати, а доводити свої атаки до логічного завершення. Вісім ударів Нігерії в створ воріт Луніна в першому таймі - забагато. Центральна зона нашого півзахисту в першому таймі дозволила нігерійцям багато вільного простору.
 
- Можливо, не вистачило в опорній зоні такого досвідченого руйнівника, як Тарас Степаненко?
- Для цього й існують контрольні матчі, щоб ознайомитись з іншими зв’язками. Навіть якби Україна програла, тренери збірної винесли б з цього матчу більше плюсів, ніж переможна гра в Литві. У грі з Нігерією вийшов ознайомлювальний склад з прицілом на майбутнє збірної.
 
- Другий гол українці пропустили з пенальті. Олександр Караваєв порушував правила?
- Захисник в такій ситуації, звичайно, не має права йти в підкат. Нігерієць в цьому моменті міг і не впасти, але, схоже, рефері вирішив, що контакт був і призначив пенальті, хоча пенальті вийшов не таким вже стовідсотковим.
 
- Що змінилося в грі збірної в другому таймі?
- З'явилося більше бажання, більше агресії. З виходом на поле Яремчука, а потім Коноплянки гра господарів в атаці стала більш гострішою. Крім того, трибуни «Дніпро-Арени», яка давно не бачила ігор збірної в Дніпрі, зробили свою справу і підганяли господарів вперед, тому що негоже було програвати вдома 0:2. Думаю, що про це в роздягальні говорив футболістам і Андрій Шевченко. Корективи допомогли, команда проявила характер і в підсумку зрівняла рахунок. Рахунок матчу 2:2, а по таймах 1:1. У першому кращою була Нігерія, а в другому класно зіграла Україна. Камбек вийшов відмінним.
Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
SKIF1927
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил