Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Міжнародні турніри
| Оновлено 10 листопада 2021, 02:05
14520
4

Збірна України U-19 програла хорватам і залишає Євро-2019

Команда Хорватії посіла друге місце в групі і вийшла в півфінал чемпіонату Європи

| Оновлено 10 листопада 2021, 02:05
14520
4
Збірна України U-19 програла хорватам і залишає Євро-2019
Поєдинок 3-го туру групового турніру на чемпіонаті Європи з футзалу (U-19) для збірної України фактично перетворився в чвертьфінал. Підопічним Віталія Одегова потрібна була тільки перемога. Як і хорвати, вони набрали 3 очки в двох стартових турах, але через різницю забитих і пропущених м'ячів в разі нічийного результату далі йшли «картаті».
 
Хоча збірну Хорватії і влаштовувала нічия, вона відразу ж пішла на ворота Миколи Гуйвана. І вже на 2-й хвилині наш голкіпер продемонстрував майстерність, не дозволивши Мудроні реалізувати вихід сам на сам. Хорвати використовували пресинг, і довгий час у наших хлопців нічого не виходило в атаці. Але ближче до середини першого тайму вони пристосувалися до такої гри, а там і відкрили рахунок! Завертаний пішов по центру і віддав правіше на Нагорного. Той прострілив до лінії воріт, і Бланк з півметра послав м'яч у сітку - 1:0!
 
Проте, малюнок гри не змінився: хорвати більше атакували і частіше били по воротах (9:5 за підсумками першої половини), українці грали на контратаках. На 17-й хвилині нашим суперникам вдалася гарна комбінація. Воротар вкинув м'яч рукою, Сушич не дав снаряду торкнутися паркету і скинув на Хрстіча. І той - теж з льоту - завдав забійниго удару під ближню штангу. 1:1 - цей рахунок знову влаштовував суперника. Але хорвати не заспокоїлися, і перед самою сиреною ледь не вийшли вперед, однак удар Юрліни відбила штанга.
 
Другу половину зустрічі наші футзалісти почали активніше. Вони притиснули суперника до воріт, проте на останньому рубежі оборони хорватів чудово діяв голкіпер. Шізміч потягнув постріл Завертаного, потім не дозволив Бланку реалізувати чистий вихід сам на сам. Після чого знову почав гольову атаку! Голкіпер збірної Хорватії закинув м'яч рукою на голову Вукеличу. З ударом впорався Гуйван, а ось добити м'яч Хрстічу ніхто не зміг перешкодити - 1:2.
 
Наш тренерський штаб прийняв рішення зняти воротаря. На жаль... При грі в п'ять польових наші футболісти створили тільки один шанс - однак Шізміч впорався і з пострілом Негели, і з добиванням Завертаного. А перед самою сиреною втрата м'яча на половині поля суперника відгукнулася нашій команді. Юрліна не став нічого вигадувати, а зі своєї половини поля пробив по порожніх воротах - і влучив.
 
1:3 - на цьому чемпіонат Європи для збірної України завершено. Хорвати посіли друге місце в групі і в півфіналі зіграють проти португальських однолітків.
 
Чемпіонат Європы U-19 з футзалу
 
Група B, 3-й тур
 
Україна U-19 – Хорватія U-19 – 1:3

 Денис Бланк (13) - Хрстіч (17; 32), Юрліна (40).

 Едуард Волков (16), Олег Негела (27) - Хрстіч (17).
 
Україна U-19: Микола Гуйван (ВР) - Денис Бланк (кап), Данило Белан, Едуард Волков, Едуард Нагорний - Ігор Тимців, Вадим Меденец, Олег Негела, Мар'ян Масевич, Петро Сенюк, Ярослав Квасний, Владислав Сорокін, Владислав Завертаний.
 
Хорватія U-19: Шізміч (ВР) (кап) - Сушич, Хрстіч, Драгун, Петрушіч, Рендіч - Юрліна, Мудроня, Папац, Цвішіч, Радич, Вукелич, Мужар.
 
Арена: Арена Рига (Латвія).
 
Арбітр: Кріштіану Жозе Кардозу Сантуш (Португалія).

ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Відомі нові деталі щодо підкупу гравців Миная на здачу матчу проти Динамо
Футбол | 23 квітня 2024, 09:48 48
Відомі нові деталі щодо підкупу гравців Миная на здачу матчу проти Динамо

Пропозицію робили трьом футболістам, але вони відмовились

Турнірна таблиця УПЛ. Шахтар гарантував собі єврокубки
Футбол | 23 квітня 2024, 06:30 30
Турнірна таблиця УПЛ. Шахтар гарантував собі єврокубки

Гірники можуть вийти напряму до групового раунду Ліги чемпіонів 2024/25

Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Владимир Копяк
Произошло то, о чеи я писал после игры с Нидерландами. По индивидуальному мастерстау, тактико-техническим действиям, самоотдаче каждого игрока, влияние тренера на ход событий на площадке - наша команда явно проигрывает на фоне игры испанцев и хорватов. Уровень нашей игры остался в далеких 90-х, увы... А нас убеждают, что это ближайший резерв нашей национальной сборной..Если это так, то наш футзал ждет незавидное будущее... Ну протянет Косенко еще год-два на старой обойме, а дальше что? Звоночки неоднократно эвучали последние годы, но состояние тревоги пока игнорируется, надолго ли?
Andy Chak
позорники, тренер взагалі нуль, награних комбінацій мінімум, все як завжди(((