Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 06 грудня 2019, 15:44
18287
14

Андрій ШЕВЧЕНКО: «Це був дуже хороший та корисний матч»

Коуч збірної України повідомив, що у Мораєса виявився забитим м'яз

| Оновлено 06 грудня 2019, 15:44
18287
14
Андрій ШЕВЧЕНКО: «Це був дуже хороший та корисний матч»
dynamo.kiev.ua. Андрій Шевченко
Головний тренер збірної України Андрій Шевченко прокоментував нічию проти збірної Нігерії (2:2) в товариському матчі у Дніпрі:
 
– Перш за все, хотів би подякувати вболівальникам, які сьогодні прийшли на матч. Як для товариського матчу атмосфера була просто фантастичною!
 
Що стосується самої гри, то в першому таймі ми хоч і часто помилялися, але найголовніше, що команда не зрадила своїм принципам, прагнула контролювати м'яч, діяти різнобічно. Не вистачило балансу в грі, було багато помилок, обрізок в середині поля.
 
У перерві ми поговорили з хлопцями, попросили їх, щоб вони поменше помилялися, намагалися діяти акуратніше, прибрали недбалість. Крім того, ми трохи змінили структуру гри. При цьому команда повернулася на поле з бажанням не тільки відігратися, а й перемогти. Я вдячний хлопцям як за таку віддачу, так і за той футбол, який вони показали – не було ніякого навалу, а, навпаки, був повний контроль за рахунок коротких і середніх передач, які після перерви вдавалися нам набагато краще. Як наслідок, м'яч краще рухався в середині поля, ми стали набагато краще контролювати позиції.
 
– З чим пов'язані пропущені голи?
– З проблемами в балансі гри команди. Ми граємо з великою кількістю футболістів на чужій половині поля, і коли відбуваються невимушені помилки при передачах в середині поля, це призводить до обрізки. При цьому ми грали з фізично дуже сильною командою, яка має в своєму складі швидкісних і добре підготовлених футболістів – вони, отримуючи простір, створювали нам проблеми. Але, повторюся, в другому таймі в цьому плані ми стали діяти набагато краще.
 
– Який стан Жуніора Мораєса?
– Думаю, у нього нічого серйозного. Він просто отримав сильний удар, в результаті чого у нього виявилася забитим м'яз, і йому стало важко продовжувати грати. Думаю, він швидко відновиться і зможе взяти участь вже в найближчому матчі свого клубу.
 
– Наскільки було важко грати без Степаненко в середині поля?
– Сьогодні ми багатьом хлопцям, які нечасто грали за збірну, дали можливість вийти на поле. Звичайно, не було у нас стовідсоткової злагодженості в діях, особливо на початку матчу. Але це нормально – ми усвідомлено йшли на цей ризик, коли замінили відразу кілька людей в складі в порівнянні з матчем проти Литви. Але все одно, вважаю, з нашого боку сьогодні було багато помилок. Не по якійсь одній позиції – помилялися багато.
 
– Оцініть гру Луніна.
– Зіграв чудово для свого віку.
 
– Наскільки нинішня збірна України близька до умовного ідеалу, до якого ви прагнете?
– Важко знайти ідеал. Вважаю, ми рухаємося в правильному напрямку. Сьогодні зустрічалися різні команди, в складах яких були різні футболіст в плані їх фізичних характеристик. У збірної Нігерії виконавці є трохи швидшими, і вони виступають в абсолютно інших чемпіонатах. Багато хто грає в Англії. Але для нас це був дуже хороший, корисний матч з точки зору інформації, яку ми отримали.
 
– Ви б хотіли в подальшому знову зіграти в Дніпрі?
– Це вже залежить від рішення УАФ. Ми намагаємося грати в усіх регіонах, щоб вболівальники всієї країни побачили національну збірну. Тут хороший стадіон, класна підтримка і приємне місто – в цьому плані все супер.
 
Оцініть матеріал
(81)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Як виглядає таблиця АПЛ після перенесених матчів 29-го туру АПЛ 2023/24?
Футбол | 26 квітня 2024, 12:00 0
Як виглядає таблиця АПЛ після перенесених матчів 29-го туру АПЛ 2023/24?

«Арсенал розгромив «Челсі», фіаско «Ліверпуля», впевнена перемога «Манчестер Сіті»

Визначено першу команду Серії А, яка вилетить з еліти наприкінці сезону
Футбол | 27 квітня 2024, 01:36 0
Визначено першу команду Серії А, яка вилетить з еліти наприкінці сезону

«Салернітана» в гостях поступилася «Фрозіноне» 0:2 у 34-му турі чемпіонату Італії