Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Молодіжні турніри
| Оновлено 11 вересня 2019, 10:56
11921
2

Збірна України U-21 розгромила Мальту у відборі на Євро-2021

Підопічні Руслана Ротаня в Запоріжжі забили суперникам чотири м'ячі

| Оновлено 11 вересня 2019, 10:56
11921
2
Збірна України U-21 розгромила Мальту у відборі на Євро-2021
На поєдинок другого туру відбору на молодіжний Євро Руслан Ротань виставив практичний інший склад, ніж на гру проти Фінляндії. У порівнянні з програним матчем тренерський штаб зробив відразу 6 замін, при цьому повністю змінилася лінія оборони української молодіжки.
 
Втім, незважаючи на «нулівку» з Північною Ірландією, навряд чи можна було очікувати шквалу атак від гостей. Вони не приховували, що будуть грати другим номером. Так і вийшло. Мальтійці лічені рази наближалися до нашої штрафної, зосередившись на обороні своїх воріт. Але вистачило їх ненадовго.
 
Вже на 17-й хвилині зустрічі українці прекрасно використовували домашню заготовку. Після стандарту у лівого кута штрафного сталася не подача, а простріл Алибекова у напівколо. Набіг Топалов і в дотик завдав красивого обвідного удару під штангу - 1: 0!
 
І тут же підопічні Ротаня подвоїли перевагу. Атака лівим флангом завершилася пасом Шапаренко на Топалова. Той продовжив передачу у воротарський, набіг Русин, на мить випередивши опікуна, і ткнув м'яч в порожні ворота - 2:0.
 
Ще через три хвилини рахунок повинен був ставати великим: Лєднєв змістився праворуч до центру і пробив в дальній кут - штанга врятувала гостей. Перевага української збірної була тотальною, і незабаром голкіпер перевів в штангу м'яч після непоганого пострілу Шапаренка. Під завісу тайму наші все-таки довели рахунок до розгромного - Лєднєв прийняв м'яч від Русина і повторив свій маневр, але тепер пробив під ближню штангу - вийшло точно. 3: 0 цілком відображають хід першого тайму: 67:33% по володінню м'ячем і 10:1 за ударами.
 
Друга половина гри вийшла не такою видовищною і цікавою. Мальтійці вперто не бажали розкриватися, тому наш воротар і після перерви не вступав в гру. Головний тренер поступово прибрав з поля всіх авторів забитих м'ячів і результативних передач. А футболісти, що вийшли їм на зміну, зуміли забити лише один гол. Уже в кінцівці гри збірна України провела широку атаку з переводом м'яча з флангу на фланг. Кожушко віддав пас на Цітаішвілі, той увірвався в штрафний, розгойдав опонента і пробив під дальню штангу - 4:0!
 
Команда Ротаня набрала перші три очки в таблиці і забила перші м'ячі. Але попереду - випробування серйозніші за Мальту. 10 жовтня наша молодіжка зіграє в гостях з однолітками з Румунії.

Чемпіонат Європи U-21. Кваліфікація. Група 8. 2-й тур.

 
Україна U-21 — Мальта U-21 — 4:0

 Дмитро Топалов (17), Назарій Русин (21), Богдан Лєднєв (40), Георгій Цитаішвілі (83).
 
Україна U-21: Олег Білик - Богдан Милованов, Олексій Биков, Владислав Дубінчак - Ахмед Алібеков (Владислав Бабогло, 52), Богдан Лєднєв (Михайло Мудрик, 77), Дмитро Топалов (Георгій Цітаішвілі, 53), Максим Чех, Микола Шапаренко, Євген Чеберко - Назарій Русин (Олег Кожушко, 68).
 
Мальта U-21: Андреас Велла - Гарі Камільєрі, Жан Борг, Майлз Бірман (Жан Бусуттіль, 76), Закарі Грек - Давид Шуіреб, Курт Шоу, Мікеле Сансоне - Ян Танта (Ейдан Фріггьері, 59), Ніколас Пьюліс, Закарі Брінкет ( Омар Елуні, 89).
 
Стадіон: «Славутич-Арена» (Запоріжжя, Україна).
 
Арбітр: Юджин Джая (Албанія).

ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Джерело Sport.ua
Оцініть матеріал
(12)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Хацкевич розповів, чи були в Яремчука проблеми з режимом та алкоголем
Футбол | 28 березня 2024, 14:52 2
Хацкевич розповів, чи були в Яремчука проблеми з режимом та алкоголем

Колишній головний тренер «Динамо» вважає Романа найпрофесійнішим футболістом з тих, кого він бачив

Сенсаційний виліт Алькараса. Визначено півфіналістів Мастерса в Маямі
Теніс | 29 березня 2024, 02:59 2
Сенсаційний виліт Алькараса. Визначено півфіналістів Мастерса в Маямі

Карлос несподівано програв Григору Димитрову, Александр Звєрєв вибив Фабіана Марожана

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
vano70
Гол Циташвили и этот гол: https://www.youtube.com/watch?v=o95PdTtZU8s. Или мне показалось?
Seafarer
Чемпионами они врядле станут, но наиграть состав могут.
Зачем ему отдали?