Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Гандбол
| Оновлено 04 липня 2021, 13:00
2483
0

Татран — Мотор. Прогноз та анонс матчу СЕХА-Ліги

Запорожці починають євросезон виїздом до чемпіона Словаччини

| Оновлено 04 липня 2021, 13:00
2483
0
Татран — Мотор. Прогноз та анонс матчу СЕХА-Ліги
ГК Мотор

Поєдинок «Татран» — «Мотор» відбудеться в середу, 4 вересня, в Словаччині. Початок поєдинку о 20.00 за київським часом. У прямому ефірі матч покаже телеканал XSport.   

З волі календаря, стартовий матч запорізького «Мотора» в СЕХА-Лізі відбудеться в Словаччині, де найсильнішому українському клубу буде протистояти абсолютний гегемон місцевого гандболу - «Татран» з Прешова. Словацький клуб є п'ятнадцятикратним чемпіоном своєї країни, причому тринадцять останніх чемпіонатів (2007-2019) незмінно залишалися за гандболистами з Прешова.

Відсутність серйозної конкуренції в місцевому чемпіонаті (тут у «Татрана» ситуація аналогічна запорізькому «Мотору») спонукала керівництво клубу шукати додаткові шляхи отримання гідної ігрової практики. В результаті, словацький клуб є одним з основних старожилів СЕХА-Ліги. «Татран» не пропустив жодного розіграшу турніру, і нинішній сезон стане для нього дев'ятим в лізі.  

Також чемпіон Словаччини є завсідником Ліги чемпіонів, виступаючи в ній зі змінним успіхом. Так, у сезоні 2017/18 «Татран» не зміг пройти кваліфікаційний раунд, а в наступному сезоні 2018/19, до останнього туру боровся за вихід в стикові поєдинки в одній з нижніх груп турніру.

У міжсезоння клуб з Прешова втратив двох дуже важливих для себе гандболістів: хорватський правий напівсередній Бруно Буторац, який став кращим бомбардиром команди в Лізі чемпіонів перейшов до французького «Трембле», а склад німецького «Дессауера» поповнив чеський лівий крайній Якуб Хрстка. Заповнити кадрові втрати словаки постаралися шляхом підписання гравців задньої лінії в особі іспанця Рарея-Маріана Фодоріана і словенця Ніко Грзентіча і ще одного іспанця, який виступає на позиції правого крайнього Хав'єра Муньоса Кабезона.

З гравців, на яких слід звернути більш пильну увагу гандболістам і тренерському штабу «Мотора» варто виділити лівого напівсереднього Олівера Рабека, який наколотив в торішній Лізі чемпіонів сорок м'ячів і словенського лінійного Януша Лапайне, який став другим після Бруно Бутораца снайпером команди в СЕХА-Лізі, шістдесят п'ять разів вразивши ворота суперників.

В цілому, «Татран» являє собою досить інтернаціональний колектив. Під керівництвом Славко Голужі, який ставав дворазовим чемпіоном Олімпійських ігор (1996 і 2004 роки) в складі збірної Хорватії, виступають представники дев'яти країн: Словаччини, Чехії, України, Франції, Росії, Іспанії, Хорватії, Словенії та Румунії.

Особлива увага всіх українських любителів гандболу буде прикута до українського (поки ще) воротаря Ігоря Чуприни, чия відмінна гра не раз виручала нашу національну команду ще в зовсім недалекому минулому. Але зі збірною Чуприна вже зав'язав. Український голкіпер заявив про свої плани змінити громадянство на словацьке і в даний момент витримує необхідний для виступу за свою нову збірну карантин, успішне подолання якого дозволить йому зіграти за свою нову команду на домашньому для Словаччини Чемпіонаті Європи 2022 року.

У нинішньому сезоні «Татран» вже провів один офіційний поєдинок. У стартовому турі чемпіонату Словаччини прешовці розгромили на виїзді «Топольчани» з рахунком 40:17 і вже з першого туру очолили турнірну таблицю.

На перший погляд, між словацьким та українським клубами є спільні риси. Обидві команди є безперечними лідерами своїх національних чемпіонатів і за останні сезони завоювали певний авторитет в Європі. Але все-таки у нашого клубу потенціал і кадровий ресурс виглядають потужніше, ніж у Татрана». Тому, незважаючи на традиційну непередбачуваність старту сезону, «Мотор» має всі шанси почати виступ в новому для себе турнірі з перемоги.

Прогноз Sport.ua: перемога «Мотора».

Оцініть матеріал
(14)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Костюк поступилась єгиптянці Шеріф у першому поєдинку в Мадриді
Теніс | 26 квітня 2024, 17:03 23
Костюк поступилась єгиптянці Шеріф у першому поєдинку в Мадриді

Реванш із Рибакіною доведеться відкласти

Стало відомо, скільки Реал заплатив за трансфер Луніна Зорі
Футбол | 26 квітня 2024, 12:40 14
Стало відомо, скільки Реал заплатив за трансфер Луніна Зорі

На українського воротаря свого часу претендували «Наполі» та «Ліверпуль»

Еліта socca України та Києва 2024
Інші види | 25.04.2024, 21:45
Еліта socca України та Києва 2024
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.