Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

WBA
| Оновлено 01 вересня 2019, 19:53
21433
11

З Кемпбеллом було непросто, але Лома гідно витримав випробування

Лев Кравців – про шоу, яке влаштував українець в Великобританії

| Оновлено 01 вересня 2019, 19:53
21433
11
З Кемпбеллом було непросто, але Лома гідно витримав випробування
skysports.com

Василь Ломаченко дочекався - гул непривітних до тебе трибун, фанати, які поважають, але не бажають тобі перемоги і справжня боксерська атмосфера. Бокс в Великобританії завжди був не такий, як скрізь. Той, хто тут перемагає місцевого бійця отримує неймовірний досвід. Вася зміг, але так просто, як вважали багато хто, не вийшло.

Ломаченко розібрався з Кемпбеллом і завоював вакантний пояс WBC

Кемпбелл показав хороший бокс. Чому всі ставили проти нього?

Аура непереможності Василя порівнянна з найвеличнішими. У бою з будь-яким суперником він буде фаворитом з великим відривом. Причому, аргументи часто впираються в «ну це ж Ломаченко» і багатьом цього достатньо.

У передматчевих студіях було занадто мало експертів, які віддають належне Люку, а даремно. Кемпбелл, хоч і взяв Олімпіаду вдома у Великобританії, отримав золото не за прописку, а начисто розбивши кожного опонента. Олімпійський чемпіон у боксі - це рубіж і гарантія найвищого рівня. Такий боксер завжди може зібратися і показати чудовий бокс, що було у англійця в бою з Ломою.

Чомусь дуже багато аргументів, на кшталт розмаху рук, зросту і досягнень були свідомо відкинуті. Мовляв, ну да, олімпійський чемпіон, але Вася ж дворазовий. Ну да, вище і більше, але для Васі ж це не проблема. Ми часто забуваємо, що сам Ломаченко говорив про некомфортність цієї категорії для нього. Яким чином такий гігант, як Кемпбелл потрапляє в рамки цієї ваги - загадка.

Це Кемпбелл хороший або Лома дав попрацювати?

Є думка, що Василь не йшов вперед навмисно, давав суперникові боксувати і взагалі не хотів його нокаутувати. Проскакували і зовсім божевільні думки, на кшталт ставок на те, що будуть всі раунди або про переговори з командою Кемпбелла, щоб англієць вдома не впав. Це, звичайно, абсолютно безглуздо і навіть не хочеться обговорювати, чому.

Українець, дійсно, не завжди йшов вперед так впевнено, як раніше, але давайте враховувати, як діяв опонент і що він давав робити. В основному, Люк програвав раунд за раундом - з невеликим відставанням, менше  потрапляючи і менше завдаючи ударів, але бували і дуже вдалі моменти.

Кемпбелл ще по поєдинку проти Лінареса показав, що програна перша половина бою для нього нічого не значить. Він може навіть впасти в нокдаун, але потім встати, відновитися і почати переламувати хід бою. Після екватора англієць активізувався, потроху пішов вперед з серіями, класно бив по корпусу і показав себе, як безстрашний боксер. При цьому варто пам'ятати, що будь-яке включення активності від Ломаченка - проблема для Люка і за рівнем українець вище, що було очевидно.

Англієць взяв кілька раундів своєю завзятістю, небажанням бути битим і вишколенням. Джеб бив до самого фінального гонгу, нехай і в повітря, Кемпбелл намагався зловити опонента і показав, схоже, кращий бій в кар'єрі.

За всіма вихваляннями Люка ви могли подумати, що ми тут побачили вкрай конкурентне протистояння. Звичайно, ні. Потенціал Василя відчувався. Те, що він може включиться і тиснути ще активніше - теж. Але, при цьому, дивлячись раунди відпочинку Ломаченка і вдалі епізоди його суперника, варто пам'ятати, що Вася для підйому в цю вагу серйозно набирав. Кемпбелл ж за габаритами може битися на одну, а то й на дві категорії вище. Тобто це був найбільш непростий у багатьох компонентах суперник.

Заграючись в атаці, Ломаченко навіть пропускав. Дивну репутацію, звичайно, українець собі створив. Будь-яка пропущена ним атака викликає у всіх подив.

Англія завойована?

Вона була завойована Василем з моменту приїзду. Бій з Кемпбеллом - це як показова порка невеликого міста новими завойовниками. Мовляв ось що буде, якщо сунетесь. Фанати чекали Лому - він дав їм шоу.

Цей поєдинок - нетиповий для Ломаченка. По-перше, суперник не давав розвернутися так, як потрібно через свою незручність. По-друге, українець і сам загравався, входив в обміни і намагався зробити шоу.

Безумовно, Лома міг відпрацювати обережно. Уже в другому раунді було очевидно, як залітає джеб, як добре Кемпбелл відчуває удари по тулубу, що призвели до нокдауну, а могли і до кількох, якби не гонг. За три раунди українець прорахував суперника, але Кемпбелл не такий простий, щоб прийти і зламати його. Ломаченко спробував це зробити - створив шоу, але не отримав дострокову перемогу.

Чи це проблема? Зовсім ні. Українець приїхав відчути цю атмосферу, поспілкуватися з фанатами і забрати ще один пояс - всі три цілі були досягнуті. Як бонус - один з найяскравіших поєдинків в кар'єрі. Що ще потрібно?

Можливо, взимку Лома вийде в ринг ще раз, щоб не застоюватися перед об'єднавчим поєдинком. А в наступному році заповітне об'єднання. У суперниках - Річард Коммі або Теофімо Лопес. Вася хоче другого і щось підказує, що американцеві буде дуже боляче.

Фото - Skysports

Лев КРАВЦІВ

Оцініть матеріал
(50)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Схоже, Касільяс недооцінює Луніна. Забув, як над ним насміхався Кан?
Футбол | 24 квітня 2024, 12:20 19
Схоже, Касільяс недооцінює Луніна. Забув, як над ним насміхався Кан?

Колумністу Sport.ua Олексію Сливченку не сподобалося одне з останніх висловлювань легенди «Реала»

Український клуб зірвав матч чемпіонату. Стала відома причина
Футбол | 24 квітня 2024, 21:29 1
Український клуб зірвав матч чемпіонату. Стала відома причина

«Металург» Запоріжжя не приїде на поєдинок проти «Хуста»

Коментарі 11
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
kvlad200760
Певна річ ми всі хотіли досрокової перемоги Василя! Але те що він провів в рингу було чудовим.Це дійсно було шоу.Кемпбел сильний супротивник але Василь його переграв.І те що потім робив англієць то було від неспроможності .Він не розумів як він може перемогти,бо все що він готував для Ломи виявилося не тою зброєю.Як Вася рухався всі 12 раундів,як наносив удари.Батько-тренер тільки про одне просив,аби Василь не загрався,тому зупиняв його.А Василь грав з Кепмбелом як кішка з мишою.Я давно не бачив такого бою.Це був такий самий видовищний бій як Усик-Гасієв але суперник у Василя був набагато технічніший!!!
sedoy0610
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Владимир Седоченко
Теперь мне кажется, главная цель Василия это скальп Лопеса на поясе, там пощады не будет. 😠
vismut58
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Владимир Седоченко
Вася не только сильный боксер, но и хороший дипломат. Он не стал опускать Кэмпбела перед его болельщиками, хотя мог это сделать легко. И думаю и Кэмпбел и его болельщики были ему очень благодарны. Это было видно в 11 и 12 раунде. Молодец Василий, своей цели достиг полностью и Кемпбел герой в глазах болельщиков.
katyasimonova851
5 боев Ломаченко, когда он шокировал всех своей игрой с оппонентами!
https://www.youtube.com/watch?v=1okQAuEU1Tg&t=234s
igor-trener
Ричард Комми за деньги может проиграть Теофимо Лопесу, чтобы Лом с Тео собрали стадион зрителей.
bonv
Люк дійсно боєць який визнав силу і майстерність Васі.
john2222
Я так и не понял, почему Лом отпустил Кемпбела в 11м раунде? Реально более 15 сек вокруг ходил, хотя мог и добить после двойки в печень.
Сергей Богданов
Лопес комми не пройдёт