Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 01 вересня 2019, 11:28
5384
8

Дніпро-1 вирвав перемогу у Колоса вже у компенсований час

Вирішальний гол у дніпрян забив Ігор Когут

| Оновлено 01 вересня 2019, 11:28
5384
8
Дніпро-1 вирвав перемогу у Колоса вже у компенсований час
СК Дніпро-1
В останній день літа свій поєдинок в українській Прем'єр-лізі провели старі знайомі по суперництву в Першій лізі «Дніпро-1» і «Колос». Обидва дебютанта Прем'єр-ліги розраховували на перемогу і не збиралися втрачати очки. Інтересу до матчу додавав і той факт, що головні тренери команд Дмитро Михайленко та Руслан Костишин - колишні одноклубники по «Дніпру».
 
Наставник дніпрян після поразки від «Львова» в минулому турі прогнозовано вирішив випустити на воротарську позицію з перших хвилин замість Андрія Кліщука, який невпевнено відіграв з львів'янами, досвідченого Валерія Юрчука.
 
У перші хвилини матчу трохи небезпечніше атакували гравці «Дніпра-1», однак, як не дивно, відкрити рахунок вдалося «Колосу». На 17-й хвилині зустрічі на «Дніпро-Арені» Олександр Волков з лівого флангу прострілив у штрафну на Морозка, а Євген ударом в дотик зняв павутину з ближньої дев'ятки воріт господарів.
 
Повівши в рахунку, команда з Ковалівки почала грати від оборони. «Спортклубівці» продовжили грати першим номером, завдяки чому заробляли безліч стандартів. Проте, кутові і вільні удари у виконанні Сергія Булеци не приносили результату. Однак на футбольному полі Булеца був, як завжди, небезпечним, і в кінці першої половини зустрічі Денис Костишин зміг зупинити чемпіона світу U-20 тільки за допомогою грубого фолу, за що був покараний жовтою карткою.
 
Команди так і пішли на перерву з мінімальною перевагою «Колоса». Гравці «Дніпра-1» володіли м'ячем, але розпечатати ворота Євгена Волинця не змогли. Футболісти «Колоса» «поставили автобус» у своїх воріт і тримали оборону.
 
На другий тайм гравці «Дніпра-1» вийшли з чіткою установкою забивати. Михайленко і Костишин вирішили не поспішати з замінами, залишивши можливість освіжити гру на майбутнє. У дебюті другої половини гри дніпряни створили чи не найнебезпечніший момент за перші 50 хвалин гри: Ігор Когут був зобов'язаний забивати після прострілу Олександра Назаренка з лівого флангу, але не влучив по воротах з двох метрів.
 
Далі в хід пішли заміни. У дніпрян замість Булеци вийшов номінальний форвард Олександр Сніжко, у гостей Олександра Поздєєва замінив Павло Оріховський. На 58-й хвилині гри сталося те, що рано чи пізно мало статися: Назаренко скористався відскоком м'яча в штрафному майданчику і відправив його в дальній кут воріт «Колоса» - 1:1.
 
Пропустивши, ковалівці вирішили змінити тактику на гру і почали створювати небезпечні моменти біля воріт Юрчука. Проте, дніпряни не заспокоїлися і за 20 хвилин до кінця матчу ледь не вирвалися вперед: після передачі з правого флангу Когут виявився без опіки і пробив у протихід Волинцю, проте голкіпер ногою дотягнувся до м'яча і перевів його на кутовий.
 
В кінці гри складалося враження, що «Колос» був готовий погодитися на нічию, тоді як «Дніпро-1» продовжував атакувати і мав намір взяти три очки в рідних стінах. Команда Руслана Костишина відповідала контратаками, часом досить небезпечними. На 81-й хвилині Владислав Нехтій в штрафному майданчику на замаху обіграв захисника і бив в притул, але потім не зміг переграти Юрчука в ближньому бою.
 
Штурм воріт суперника на останній компенсованій хвилині все-таки приніс «Дніпру-1» перемогу. Когут отримав м'яч у штрафному майданчику, витримав паузу і відправив м'яч у дальній кут воріт Волинця.
 
2:1 – «Дніпро-1» здобув другу перемогу в сезоні. Команда Дмитра Михайленка набрала 8 очок і обійшла «Колос» в турнірній таблиці. Ковалівці поступилися дніпрянам місцем в топ-6, в активі підопічних Руслана Костишина залишилося 7 балів.
 
Денис ШАХОВЕЦЬ
 
Українська Прем'єр-ліга. 6-й тур
 
Дніпро-1 - Колос - 2:1 (0:1)
 Назаренко (59), Когут (90+3) - Морозко (18)
 
 Романюк (52), Польовий (53), Когут (90+3) - Костишин (39), Ореховський (57), Зозуля (71), Чорноморець (90+1)
 
«Дніпро-1»: Валерій Юрчук, Юрій Романюк, Олександр Сафронов, Сергій Логінов, Володимир Польовий, Юрій Вакулко, Ігор Когут, Олександр Назаренко (Дмитро Коркишко, 78), Олексій Чичиков, Сергій Булеца (Олександр Сніжко, 54), Станіслав Куліш (Владислав Шаповал, 85)
 
«Колос»: Євген Волинець, Олексій Зозуля, Максим Максименко, Вадим Парамонов, Олександр Чорноморець, Олександр Поздеев, Вадим Мілько, Євген Морозко, Денис Костишин, Олександр Волков, Володимир Лисенко
 
Арбітр: Юрій Іванов (Макіївка)
 
Стадіон: «Дніпро-Арена»
 

 

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 8
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Kevko
Днепр - старались, боролись до последнего. Но класс игроков Днепра очень невысокий. С таким качеством состава расчитывать особо не на что. Небольшая надежда - на прогресс молодых футболистов
Alex Newman
Днепр выебал Колхоз )
Сергей Двореченец
Не дивлячись на ітог гри, Колос сподобався більше. У Колоса гра більш тактична, тільки класу гравців не вистачає. У Дніпрі гравці рівні за класом з Колосом, але тактично слабши. Цей результат- випадок. Голи у обох сторін красиві, півзахист Дніпра слабший