Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 01 вересня 2019, 05:16
5104
3

Кемпбелл схожий на Педрасу. Василю не буде з ним легко

Лев Кравців в очікуванні класного бою з, можливо, достроковим фіналом

| Оновлено 01 вересня 2019, 05:16
5104
3
Кемпбелл схожий на Педрасу. Василю не буде з ним легко
Boxing Scene

Василь Ломаченко вривається на англійський ринок – інший, у порівнянні з ринком боксу в США, і такий очікуваний. У суперниках англієць і олімпійський чемпіон Люк Кемпбелл, якого достроково списали з рахунків і не дають шансів навіть дістатися до фінального гонгу. Чи справедливо це?

У Кемпбелла дійсно немає шансів?

Практично всі, хто має хоч якесь відношення до боксу, встигли списати Люка з рахунків. Що на це вплинуло – крута перемога над Кроллою або аура непереможності Ломаченка, за якої всі забувають про поразку Васі в бою з Салідо – незрозуміло.

Кемпбелл зовсім не подарунок. Звання олімпійського чемпіона говорить багато про що, нехай воно і здобуте англійцем в Лондоні. При цьому, Люк просто великий легковаговик: зріст 175 см (вище Васі на 5 см), розмах рук 180 см (більше, ніж у Васі на 14 см). Лома ніколи не відчував себе в цій категорії комфортно, а з такими здоровими хлопцями тим більше.

За габаритами Люк дуже схожий з Хосе Педрасою – вище на 2 см і має більший на 1 см розмах рук. Хто б що не говорив, Педраса не просто здивував фанатів і Василя, але і показав, що проти українця можна битися. Це не тактика кістка в кістку, не спроба перерубати суперника, але не впасти в нокаут, гарненько розмалювавши обличчя фаворита, можна.

Проблема Кемпбелла, що за стилем ведення бою він – не Хосе Педараса, він більше схожий на Лінареса, який як раз намагався зламати Васю. Поєдинок проти Хорхе – один з найскладніших в кар'єрі Ломаченка і, якщо у англійця вийде діяти в схожому стилі, буде цікаво.

Ніхто ні в якому разі не намагається висмоктати інтригу з пальця, але і ховати досить міцного бійця не варто. Цей боєць – зовсім Кролла, у якого і так було небагато шансів, а проти набравшого форму Ломаченка і поготів. Кемпбелл вміє користуватися своїми перевагами, добре б'є передній боковий і має класну базу. Просто не буде.

Виходить, поєдинок буде рівним?

У чому можна погодиться з будь-ким, так це з тим, що все буде залежати від Ломаченка. Підготовка до цього поєдинку у Василя вийшла не такою, як завжди, а сам він зізнавався, що вони була простішою, ніж до Кролли, але, можливо, це було обумовлено і тим, що українець вже увійшов в бойову вагу. Різниця між ним і Лінаресом була величезною, а на Кроллу Вася явно вийшов міцнішим фізично.

Цікаво порівнювати опонентів, дивлячись на протистояння обох проти того ж Лінареса. І тут зовсім не йдеться про те, що Кемпбелл програв за очками, а Ломаченко виграв достроково. Розмова, скоріше, про стилістику. Люк добре працював серіями, але їх було недостатньо, регулярно діставав переднім збоку, але показав себе, як недостатньо мобільний на ногах боксер. Навіть на тлі Лінареса.

Василь Ломаченко – Люк Кемпбелл. Прогноз і анонс на бій

Василь, тільки входячи в нову категорію, показав клас в роботі на ногах, але половину бою бився однією рукою, кілька разів пропускав серії суперника, при цьому все одно домінував і закінчив поєдинок достроково. А ще обидва попалися майже на один і той же трюк: боксуючи в стійці шульги, Ломаченко і Кемпбелл в схожій ситуації нарвалися на правий прямий. Для Люка удар виявився важчим, ніж для Василя, але обидва загралися в атаці, піймавши удар назустріч.

Ломаченко вміє працювати з великими суперниками, класно зближується, переміщується і відкриває опонентів. В роботі на швидкості і в русі йому абсолютно немає рівних. Люк більше стоїть прямими ступнями, дуже академічний і правильний боксер, який працює правильно, але без імпровізації. Абсолютно різні стилі, габарити і підхід. Буде цікаво, але наскільки рівним буде бій, вважаю, залежить від того, наскільки високо зможе стрибнути Люк і чи дасть йому це зробити Василь.

Скільки часу триватиме бій?

Багато хто поставив на дострокову поразку Кемпбелла в середині бою і це логічно – незрозуміло, чи зможе Люк витримати високий темп Ломаченка.

З одного боку, англієць – терплячий боксер. Він зумів переломити хід важкого поєдинку проти Лінареса і до перемоги не вистачило трохи. З іншого – він не зустрічався з кимось хто хоч трохи схожий на Василя.

Займатися невдячним прогнозуванням не хочеться, але приблизний хід бою поки ясний. Якщо не буде сюрпризів, Кемпбеллу потрібно буде пережити парочку стартових раундів, щоб пристрілятися, а потім спробувати активно переломити хід бою. Ось тут і буде цікаво: потрапить, як Лінарес – загориться інтрига, ні – довго бій не триватиме.

З високим і хорошим боксером просто бути не може, але Василь знайде лазівку до корпусу місцевого бійця, щоб закінчити поєдинок яскраво, завоювавши ще пару мільйонів фанатів.

Поєдинок Василь Ломаченко – Люк Кемпбелл відбудеться 31 серпня в Лондоні. Sport.ua проведе текстову трансляцію бою.

Оцініть матеріал
(10)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
steelmaker
быть похожим на педрасу - тот еще комплимент