Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 25 серпня 2019, 19:24
4630
7

Шахтар - Маріуполь. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Гірники мають намір продовжити свої переможні серії в День Шахтаря

| Оновлено 25 серпня 2019, 19:24
4630
7
Шахтар - Маріуполь. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
ФК Шахтар
У попередньому турі футболісти «Маріуполя» не грали (їх матч з «Динамо» перенесений на 25 вересня), тому мали кілька додаткових днів для того, щоб краще підготуватися до майбутньої зустрічі в Харкові. Втім, з огляду на нинішнє співвідношення сил та досвіду суперників, це навряд чи дозволить підопічним Олександра Бабича розраховувати тут на позитивний для себе результат. Тим більше, що гра буде проходити в професійне свято День Шахтаря і господарі поля намагатимуться порадувати своїх вболівальників перемогою. Та й маріупольці, зараз, по суті, створюють нову команду, що явно відрізняється від тієї, яка завоювала четверте місце в чемпіонаті країни в минулому сезоні.
 
Взагалі в історії взаємовідносин «Шахтаря» та «Маріуполя» перші ще жодного разу не залишали поле переможеними. З 42 проведених один з одним матчів в українській Прем'єр-Лізі тільки тричі був зафіксований нічийний результат (2:2 - в 1998 році, 1:1 - у 2007 році і 1:1 - у 2013 році), а в іншому перемагали донецькі гравці, при загальному співвідношенні забитих і пропущених м'ячів 109-25. Ось і в попередньому сезоні команди зустрічалися чотири рази - «Шахтар» виграв вдома 2:0 і 4:0, а в гостях 3:0 і 1:0. Так що донеччани безсумнівно будуть прагнути продовжити свої переможні серії як в протистоянні з «Маріуполем», так і в цілому в чемпіонаті країни (з урахуванням минулого сезону їх число вже становить шість ігор поспіль).
 
Схоже, що в майбутньому матчі головний тренер господарів поля Луїш Каштру зможе розраховувати на всіх своїх футболістів основи, за винятком Олександра Піхальонка. Той отримав дуже серйозну травму передньої хрестоподібної зв'язки колінного суглоба у грі зі «Львовом» і вибув, як мінімум, на півроку. Втім відновилися після травм і працюють в загальній групі Тайсон (він пропустив попередній поєдинок у Львові) і Віктор Коваленко, ще не зіграв в новому чемпіонаті жодного поєдинку. На щастя, не дуже серйозним виявилося і пошкодження у Дентіньо, яке він отримав в матчі все з тим же «Львовом».
 
Стосовно «Маріуполя», то в останні дні він поповнився на правах оренди вихованцем футбольної академії харківського «Металіста» нападником Андрієм Кулаковим, який  належить «Шахтарю». Тому у грі з гірниками ми його не побачимо, як і інших орендованих у донецького клубу футболістів - Ігоря Кірюханцева, В'ячеслава Чурко, В'ячеслава Танковського, Віктора Корнієнка, Максима Чеха, Олексія Кащука, і Дмитра Топалова. Також під питанням вихід на поле через травми Руслана Фоміна та Сергія Горбунова.
 
Матч у Харкові судитиме арбітр з Київської області Дмитро Кутаков. При ньому в минулому сезоні «Шахтар» в гостях переграв «Олімпік» 5:2, а «Маріуполь» виграв у «Ворскли» 1:0 і зіграв внічию з «Олександрією» 1:1.
 
Ігор ЗАРЖИЦЬКИЙ
 
Орієнтовні склади:
 
«Шахтар»: Андрій Пятов, Сергій Болбат, Микола Матвієнко, Сергій Кривцов, Ісмаїлі, Алан Патрік, Тарас Степаненко, Тайсон, Марлос, Віктор Коваленко, Жуніор Мораєс
 
«Маріуполь»: Рустам Худжамов, Олексій Биков, Сергій Яворський, Дава, Сергій Чоботенко, Павло Полегенько, Євген Білокінь, Дмитро Мішньов, Валерій Федорчук, Ігор Тищенко, Владислав Вакула
 

25 серпня, неділя

«Шахтар» — «Маріуполь»
Харків. Стадіон ОСК «Металіст».19:30
ТВ-трансляція на телеканалі «Футбол 1»
ШАХТАР—МАРІУПОЛЬ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦИЯ МАТЧУ
 Арбитр: Дмитро Кутаков (Київська обл.)
Прогноз Sport.ua — 3:0
СДЕЛАТЬ СТАВКУ
Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Схоже, Касільяс недооцінює Луніна. Забув, як над ним насміхався Кан?
Футбол | 24 квітня 2024, 12:20 19
Схоже, Касільяс недооцінює Луніна. Забув, як над ним насміхався Кан?

Колумністу Sport.ua Олексію Сливченку не сподобалося одне з останніх висловлювань легенди «Реала»

Циганков знову зумів повноцінно потренуватися у Жироні. Коли повернеться?
Футбол | 25 квітня 2024, 04:07 0
Циганков знову зумів повноцінно потренуватися у Жироні. Коли повернеться?

Віктор провів заняття другий день поспіль, українець може зіграти вже у суботу, 27 квітня

Коментарі 7
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
J0e777
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
ShakhtarUberAlles
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Sviatoslav Kudelych
Прогноз???
romario1501
Як так Прогноз Sport.ua — 3:0 , Федорчук казав , що відберуть очки )))