Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 25 серпня 2019, 07:45
8686
7

Ворскла в Києві без проблем розібралася з Колосом

Полтавчани тричі відзначилися в воротах суперників

| Оновлено 25 серпня 2019, 07:45
8686
7
Ворскла в Києві без проблем розібралася з Колосом
ФК Ворскла. Ігор Пердута
Програму п'ятого туру української Прем'єр-ліги відкривав матч в Києві на стадіоні «Оболонь-Арена», де «Колос» з Ковалівки приймав полтавську «Ворсклу». На відміну від дебютанта чемпіонату, гості досить невдало розпочали сезон 2019/20. За 4 тури підопічні Віталія Косовського набрали лише 4 очки, тому були рішуче налаштовані вивезти з Києва перемогу.
 
Полтавчани не стали придивлятися до суперника, а з перших хвилин кинулися штурмувати ворота Антона Яшкова, і результат не змусив довго чекати. Через 4 хвилини після стартового свистка Габелок прострілив з лівого флангу, Задоя перехопив м'яч і тут же помилився в обороні. Пердута скористався нерішучістю гравця «Колоса» і проштовхнув м'яч у ворота – 0:1.
 
Пропустивши в дебюті гри, гравці «Колоса» не розгубилися і намагалися швидко відновити статус-кво. На 8-й хвилині зустрічі підопічні Руслана Костишина ледь не заробили пенальті: Нехтій картинно впав у штрафному полтавчан, але рефері Катерина Монзуль все бачила і справедливо покарала хавбека жовтою карткою за симуляцію.
 
Далі в першому таймі полтавчани контролювали хід гри, але грали переважно за рахунком. Втім, це не завадило «Ворсклі» створювати небезпечні моменти. На екваторі першого тайму орендований у «Порту» центральний півзахисник Луїзао небезпечно пробив з-за меж штрафного майданчика, але Яшков виявився на місці. Під кінцівку першої половини поєдинку ще два гравці «Колоса» були підсаджені на картку: Олексій Зозуля отримав «гірчичник» за зрив атаки «зелено-білих», а Євген Смирний був покараний за суперечки з головним арбітром.
 
На перерву команди так і пішли з рахунком 0:1. Спроби «Колоса» розкрити оборону гостей не увінчалися успіхом, причому ковалівці жодного разу не зуміли пробити в ствір воріт Олександра Ткаченка. Руслану Костишину потрібно було за 15 хвилин придумати, яким чином можна перевернути хід гри.
 
На другий тайм головний тренер «Колоса» випустив двох свіжих гравців. Замість винуватця пропущеного м'яча Євгена Задої вийшов Володимир Лисенко, а Владислава Нехтія замінив Денис Костишин.
 
Друга половина зустрічі, як і перша, почалася голом Пердути, причому знову досить курйозним: Баєнко з флангу прострілив у штрафну, Коломоєць невдало пробив з льоту і м'яч полетів в напрямку Ігоря, який несильним ударом переправив його в дальній кут, подвоївши рахунок.
 
Таким чином, до 55-й хвилини переможець зустрічі вже був практично визначений. «Колосу» втрачати було нічого, але «Ворскла» впевнено контролювала гру і повинна була доводити рахунок до розгромного, що в підсумку і сталося. На 73-й хвилині удар Артура з кута штрафного був заблокований захисником, проте м'яч відскочив до Коломойця, і форвард з лінії воротарського майданчика відправив «смугастого» у ворота – 0:3.
 
За 12 хвилин до кінця гри Монзуль в зв'язку зі спекотною погодою відправила команди на водопій, який надав сил Ібрахіму Кане. 19-річний малієць після підбору потужно пробив з-за меж штрафного, але м'яч перевірив на міцність каркас воріт.
 
3:0 – розгромна перемога «Ворскли», яка дозволила полтавчанам наздогнати «Колос» за очками. Обидва клуби тепер мають по 7 балів в активі.
 
Денис ШАХОВЕЦЬ
 
Українська Прем'єр-ліга. 5-й тур.
 
«Колос» – «Ворскла» – 0:3

Ігор Пердута (4, 54), Юрій Коломоєць (73)

Владислав Нехтій (7), Олексій Зозуля (36), Євген Смирний (40) – Артур (70)

«Колос»: Антон Яшков - Олексій Зозуля, Максим Максименко, В'ячеслав Рябов, Олександр Чорноморець - Вадим Мілько, Євген Задоя (Володимир Лисенко, 46) - Євген Морозко (Єгор Демченко, 67), Євген Смирний, Олександр Волков - Владислав Нехтій (Денис Костишин, 46)

«Ворскла»: Олександр Ткаченко - Ігор Пердута (Юрій Козиренко, 89), Євген Мартиненко, Володимир Баєнко, Ібрахім Кане - Тодор Петрович, Володимир Чеснаков - Луїзао, Артем Габелок, Артур (Павло Ребенок, 73) - Юрій Коломоєць (Рубін Хебай, 82)

Арбітр: Катерина Монзуль (Харків)

Стадіон «Оболонь-Арена» (Київ)

КОЛОС - ВОРСКЛА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(7)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Найкращий гравець поєдинку з Ман Сіті розхвалив Луніна після суперматчу
Футбол | 18 квітня 2024, 09:40 6
Найкращий гравець поєдинку з Ман Сіті розхвалив Луніна після суперматчу

Федеріко Вальверде висловився про українського голкіпера

Лунін пояснив, чому залишився по центру під час удару Бернарду Сілви
Футбол | 18 квітня 2024, 05:51 3
Лунін пояснив, чому залишився по центру під час удару Бернарду Сілви

Андрій двічі відбив пенальті та допоміг Реалу пройти Манчестер Сіті у Лізі чемпіонів

Коментарі 7
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Poltfut
Ворскла по тихоньку набирает ход при новом тренере
Lexus7778
Только почему фотка на главной еще с прошлого или позапрошлого сезона Ворсклы? Сейчас у нее футболки nike. Adidas были в прошлых сезонах. Просьба админу сайта выкладывать фото непосредственно хотя с этого сезона, я уже не говорю именно с матча фото выкладывать этого, касается ко всем командам
maverik
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Андрій Некрасов
Поле - огород. Мяч скакал. Но все равно все хорошо.
ihor7003
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил