Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 19 серпня 2019, 22:24
10436
5

Відставка Жуліо Сезара, дебют Кучера, перша поразка Скрипника

Найцікавіші події четвертого туру - в нашому традиційному огляді

| Оновлено 19 серпня 2019, 22:24
10436
5
Відставка Жуліо Сезара, дебют Кучера, перша поразка Скрипника
ФК Шахтар

Четвертий тур вийшов «урізаним» - було зіграно п'ять поєдинків замість запланованих шести. Гру «Маріуполь» - «Динамо», напевно, центральну в цьому турі, перенесли на 25 вересня. Через «зайнятість команд в єврокубках». Знали б організатори турніру, в що у підсумку виллється ця їхня «зайнятість», напевно б залишили матч в рамках туру.

Через відсутність маріупольського поєдинку центральною у турі можна вважати гру «Зорі» і «Олександрії» - двох команд, які претендують на статус третьої сили в нашому футболі. А ось з точки зору бойовитості найкрутіший поєдинок було зіграно в Полтаві.

Матч туру 

Незважаючи на те, що «Ворскла» і «Дніпро-1» на даний момент не є претендентами на єврокубкову зону, поєдинок між цими командами вийшов на рідкість бойовим. І вельми цікавим. Суперники не грали від оборони, не грали на нічию. Гра вийшла жорсткою, контактною, з хорошими моментами. І завершилася нічийним результатом, який можна було б вважати справедливим. Якби не одне «але».

Суддя туру

Поєдинок у Полтаві обслуговував Євген Арановський. Незважаючи на те, що цей суддя з'їв не один пуд солі, зі своїми обов'язками він, якщо говорити об'єктивно, не впорався. У дебюті зустрічі, на дев'ятій хвилині, він покарав Шехіча попередженням за симуляцію. Симуляцією в тому епізоді і не пахло: Логінов зачепив ногу Едіна. З огляду на те, що це було в межах штрафного майданчика, потрібно було давати пенальті. Крім цього, Арановський вельми специфічно підходив до винесення покарань. Там, де треба було давати «гірчичники», він цього не робив, а де не треба - пред'являв. Цікава і пряма червона Кравченку - схоже, капітан дніпрян щось сказав неприємне арбітру.

Травми туру

На 66-й хвилині матчу в Полтаві Шехіч зробив дуже невдалий підкат. Без сприяння опонента хорватський півзахисник серйозно травмував ногу. І футбольне поле був змушений залишати на ношах.

Також серйозну травму отримав і півзахисник «Шахтаря» Пихальонок, який ледь вийшов на поле, замінивши Патріка. Опорник «гірників» залишав поле на електромобілі.

Дебют туру

У четвертому турі УПЛ в футболці «Карпат» дебютував досвідчений захисник Олександр Кучер, відомий за виступами, в першу чергу, за «Шахтар». У львівську команду Кучер прийшов в ролі вільного агента. До речі, в «Карпатах» Олександр виступає під тим же номером, під яким грав у складі «гірників» - п'ятим. Дебют можна вважати цілком успішним - «Карпати» здобули першу перемогу в сезоні. Стало бути, особливих претензій до гри новачка у тренерів не повинно бути.

Цифри і факти. Найважливіші події 4-го туру УПЛ

Поразка туру

У Києві зустрілися два головних аутсайдера чемпіонату - «Олімпік» і «Карпати». Донеччани в новому сезоні очок ще не набирали, в активі «зелено-білих» був лише один турнірний бал. Перед цим поєдинком ходили чутки, що в разі поразки і тренер «Олімпіка» Жуліо Сезар, і наставник львів'ян Олександр Чижевський можуть втратити роботу. В результаті не пощастило номінальним господарям: «олімпійці» зазнали четвертої поспіль поразки. І для керівництва «Олімпіка» це стало останньою краплею. Правда, в якості аргументу на захист бразильського наставника, так і його підопічних, можна навести той факт, що в грі проти «Карпат» донеччани були змушені тривалий час грати в меншості - через вилучення Фабіньо. 

Вилучення вельми спірного. Схоже, в тому епізоді арбітр зустрічі Шурман не розібрався, поставивши пенальті. Як показав відеоповтор, порушення правил за участю Фабіньо якщо і було, то до лінії штрафного майданчика.

Відставка туру

Жуліо Сезар перед призначенням на посаду тренера «Олімпіка» запевняв, що його команда не буде грати в «бий-біжи». Але, в який саме футбол грав «Олімпік» під керівництвом бразильця, так і не вдалося як слід дізнатися. Чотири матчі - чотири поразки, різниця м'ячів - 2:8. Керівництво «Олімпіка» не стало спокушати долю, і відправило Жуліо Сезара у відставку.

Пенальті туру

У грі «Львів» - «Шахтар» стався досить курйозний епізод. В середині другої половини зустрічі арбітр Копієвський призначив вельми спірний пенальті у ворота господарів. Здалося, що гравець львів'ян Мартан випередив Кривцова в своїй штрафній площі, після чого «гірник» впав на газон. Але суддя вважав інакше. Удар Алана Патріка з «точки» був бездоганним. Але Копієвський зажадав перебити удар, так як під час виконання одинадцятиметрового хтось із футболістів «Львова» вбіг до штрафного майданчика. Повторний удар Патріка Сарнавський парирував. Однак ця помилка не завадила чемпіонам довести гру до перемоги. «Гірники» - одноосібні лідери чемпіонату, які ще не втрачали очок.

Осічка туру

До цього туру «Зоря» під керівництвом нового наставника Віктора Скрипника не знала гіркоти поразок. Ні в матчах єврокубків, ні в поєдинках внутрішнього календаря. Хорошу статистику тренеру луганців зіпсувала «Олександрія». Команда Шарана зуміла здобути важливу перемогу на виїзді, забивши два м'ячі, на які господарі відповіли лише одним. Тим самим олександрійці «вибачилися» за провальний старт, здобувши другу поспіль перемогу. А ось «Зоря» не зуміла зміцнити свої позиції на другому місці. Тепер відразу у трьох команд по сім очок.

Валерій ВАСИЛЕНКО

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ

Оцініть матеріал
(13)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Шок у дербі, трилер у Манчестері. Евертон сенсаційно здолав Ліверпуль
Футбол | 25 квітня 2024, 00:05 25
Шок у дербі, трилер у Манчестері. Евертон сенсаційно здолав Ліверпуль

Іриски обіграли Клоппа та Ко 2:0, Миколенко травмувався, Ман Юнайтед виграв у Шеффілда

Італійський топ-клуб може влітку підписати Довбика
Футбол | 24 квітня 2024, 14:37 6
Італійський топ-клуб може влітку підписати Довбика

Форвард «Жирони» може продовжити кар'єру в «Наполі»

Коментарі 5
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Рустам Рашиди
дык к тому идет...
New Zealander
Шахтер уже чемпионом с первого тура стает. Таковы реалии нашего слабого чемпионата
Stringer Bell
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил