Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 17 серпня 2019, 21:41
8171
9

Ворскла і Дніпро-1 в Полтаві розписали бойову нічию

Команди обмінялися голами в дебюті другого тайму, гості догравали матч удесятьох

| Оновлено 17 серпня 2019, 21:41
8171
9
Ворскла і Дніпро-1 в Полтаві розписали бойову нічию
Матч між «Ворсклою» та «Дніпром-1» став першим в історії клубів у рамках Прем'єр-ліги. А до цього команди зустрічалися лише одного разу - в розіграші Кубка України, і перемогу тоді здобули дніпряни. І ось тепер два екс-гравця київського «Динамо», Віталій Косовський і Дмитро Михайленко, з'ясовували, чиї підопічні сильніше в чемпіонаті країни.
 
«Дніпро-1» почав гру дуже потужно і заробив небезпечний стандарт вже на 1-й хвилині поєдинку. Після навісу Кравченка зі штрафного Логінов сильно пробив головою під поперечину, але Ткаченко в красивому стрибку відбив м'яч. Відповідь господарів мала бути не менш вражаючою - Шехіч увірвався в штрафний суперника і впав у боротьбі все з тим же Логіновим. Повтор показав, що, можливо, гравець «Дніпра-1» порушував правила (хоча і Едін падав красиво), але системи ВАР в нашому чемпіонаті немає. Тож Євген Арановський пред'явив хорвату «гірчичник» за симуляцію. Як тут не згадати, що полтавці при суддівстві цього арбітра не могли перемогти в попередніх 9-ти матчах!
 
Далі «Ворскла» продовжувала володіти м'ячем, однак атаки гостей були небезпечніші і частіше завершувалися ударами. Відразу видно, що з попередньої гри, коли «Дніпро-1» не завдав жодного удару в площину воріт «Десни», були зроблені правильні висновки. Дуже активним був Коркішко, але з непоганих позицій ніяк не міг влучити в ворота. Втім, самий «забійний» момент до перерви створили все-таки полтавці. Петрович з лінії штрафного потужно пробив з льоту, і Кліщук «нігтями» перевів м'яч у поперечину. В цілому ж можна сказати, що гра була рівною: 2:2 за кутовими, 2:2 за жовтим картками - і нулі на табло.
 
Другий тайм почався ураганно. «Дніпро-1» пішов вперед великими силами, після однієї з атак Шаповал навісив із флангу, і Чичиков, випередивши Артура, головою пробив під поперечину - 0:1. «Ворскла» з урахуванням минулого чемпіонату пропустила в 5-й домашній грі поспіль, та й в нинішньому сезоні ще не залишала свої ворота в недоторканності.
 
Втім, тут же господарі відігралися. Простріл Пердути замкнув, випередивши Папу Гуйє, Коломоєць, елегантно підрізавши м'яч у кут. 1:1, але при цьому полтавчани явно мали психологічну перевагу. Втім, слід зауважити - в кінці першого тайму отримав пошкодження активний Луїзао, в середині другого травму отримав Шехіч. Він пішов у підкат і підвернув коліно, тому залишав поле на ношах. Лікарі попросили мінімум добу на постановку точного діагнозу, як сказав головний тренер господарів вже після гри.
 
Загалом, Косовський зробив дві вимушені заміни, при цьому з поля йшли висококласні креативні гравці. Проте, тиск «Ворскли» зростав, і кінцівка зустрічі явно залишилася за нею. На жаль, після розіграшу кутового Мартиненко головою пробив у хрестовину воріт. Гравці гостей нервували, і в результаті нерви здали у капітана «Дніпра-1». Кравченко щось сказав на адресу арбітра, за що побачив перед собою червону картку. Після чого кинув на поле капітанську пов'язку, а вже за межами поля вдарив ногою лавку. Одним словом, повівся як мінімум некрасиво. Хоча Михайленко після гри підтримав свого футболіста, заявивши, що теж залишився незадоволений суддівством. І все ж «Дніпро-1» вистояв, при цьому навіть «перестрілявши» «Ворсклу» - 7:8 за ударами.
 
1:1 - полтавчани з 4-ма очками йдуть на 8-му місці, і через тиждень їдуть в гості до «Колоса». У дніпрян 5 балів і 6-й рядок у турнірній таблиці. 26 серпня команда приймає «Львів».

Українська Прем'єр-ліга. 4-й тур.
 
«Ворскла» - «Дніпро-1» - 1: 1
 
 Коломоєць (54) - Чичиков (50).
 
 Кравченко (90).
 
 Шехіч (7), Пердута (28), Чеснаков (73), Габелок (78), Стрижак (90 + 2) - Коркішко (26), Когут (34).
 
«Ворскла»: Ткаченко - Пердута, Чеснаков, Мартиненко, Кане - Петрович, Габелок - Шехіч (Дитина, 70), Луїзао (Стрижак, 46), Артур - Коломоєць.
 
«Дніпро-1»: Кліщук - Лопирёнок (Сафронов, 13), Гуйє, Логінов, Шаповал - Кравченко, Когут (Назаренко, 77) - Чичиков, Вакулко, Коркішко (Булеца, 66) - Куліш.
 
Стадіон: «Ворскла» імені Олексія Бутовського (Полтава).
 
Арбітр: Євген Арановський (Київ).
 
Оцініть матеріал
(12)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Найдорожчого гравця в історії Шахтаря можуть оштрафувати на 10 млн євро
Футбол | 24 квітня 2024, 22:05 13
Найдорожчого гравця в історії Шахтаря можуть оштрафувати на 10 млн євро

«Атлетіко Мінейро» не збирається погоджуватися з тим, що Бернард залишиться в «Панатінаїкосі»

У Челсі ухвалено рішення про майбутнє Мудрика
Футбол | 24 квітня 2024, 19:01 3
У Челсі ухвалено рішення про майбутнє Мудрика

«Пенсіонери» розставили пріоритети щодо українця

Коментарі 9
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Vladislav Pohily
Игра, кстати, не плохая получилась, как для УПЛ. Не хочется забегать вперед, но похоже у Ворсклы начинает прорезаться игра в футбол, а не то, во что они играли последние несколько лет. И новичков довольно не плохих подписали.
Poltfut
Новий тренер, новий рисунок гри. Не так швидко команда оновлюється з новою філософією
ihor7003
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
rosti79
А чего Кравченко психанул?
Andy_P
Ворскле снова чуток не поперло
ozzy
Крава молодец так и надо с этими козлами разговаривать! Днепр красавцы!
nomad
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил