Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 18 серпня 2019, 19:32
7505
7

Карпати в більшості розібралися з Олімпіком

Львів'яни здобули першу перемогу в новому чемпіонаті

| Оновлено 18 серпня 2019, 19:32
7505
7
Карпати в більшості розібралися з Олімпіком
ФК Карпати. Франциско Ді Франко

Обидва головні тренери суперників зробили ряд кадрових перестановок у стартових складах. В складі донецького клубу дебютував Іван Зотько, який замінив Геннадія Пасіча в. В «Карпатах» новачків виявилося двоє: замість Ковтуна та дискваліфікованого Кльоца на поле вийшли досвідчений Олександр Кучер та легіонер з Люксембургу Тім Халл.

Підопічні Олександра Чижевського активніше розпочали цей поєдинок і арбітру матчу Шурману довелося втихомирювати пристрасті з допомогою жовтих карток. Пенькову часто доводилося демонструвати свою майстерність. Зокрема, парируючи удар Войковича, який пробивав у ближній кут воріт. Поруч з рамкою воріт пробив головою Кучер та забракло влучності Гуцуляку, якого вивів на ударну позицію Дубинчак.

Олімпійці теж створили напругу у штрафній «Карпат», коли Шахаб у день свого народження пробив вище воріт. Ключовим моментом гри стало вилучення Фабіньо, який збив Мартінса. Шурман без роздумів вказав на позначку. Гуцуляк вдруге в УПЛ пробивав пенальті і не зумів перехитрити екс-воротатря «Карпат» Пенькова, проте тут же виправив свою помилку і першим встиг на добивання м’яча в сітку. Для Пенькова це вже друга перемога в пенальтійських дуелях. А «Карпати» перервали свою клубну рекордну серію реалізацій пенальті, яка з 28 жовтня 2018 року увібрала в себе 8 ударів.

Господарі поля мали нагоду зрівняти рахунок, коли Зотько дальнім ударом зі штрафного пробивав у ближній кут, але Підківка кулаками ліквідував загрозу. А згодом «Карпати» свою чисельну перевагу матеріалізували у гол. Понде зробив передачу в штрафну на Ді Франко і капітан «левів» в один дотик технічно пробив низом в дальній кут.

Другий тайм теж виявився врожайним на події. Знову завершував атаку зелено-білих Гуцуляк, але Пеньков був на місці, як і після удару головою Ді Франко. А згодом арбітр вдруге у матчі призначив пенальті, цього разу побачивши порушення правил з боку Дубинчака проти Тейшейри. З позначки пробивав досвідчений Політило, також лише другий раз в УПЛ, і вдруге свого шансу не упустив.

Інтрига матчу відновилася, але не надовго. Пеньков невдало вибив м’яч, який згодом потрапив до Гуцуляка, і Олексій дальнім ударом низом пробив впритул зі штангою. Для Гуцуляка, до речі, це був перший дубль в чемпіонатах – у 92-й грі. «Карпати» вперше в УПЛ забили три голи на полі «Олімпіка». І третій гол у ворота олімпійців значно заспокоїв гру. Обоє тренерів робили заміни, одною з яких став вихід бразильця Дженнінгса, який дебютував в Україні.

У підсумку «Карпати» вперше в чемпіонатах перемогли «Олімпік» з рахунком 3:1, здобувши при цьому першу перемогу у нинішньому сезоні. А олімпійці при Жуліо Сезарі в четвертій грі поспіль не можуть відкрити лік свої очок у поточному чемпіонаті, замикаючи турнірну таблицю.

Юрій НАЗАРКЕВИЧ

Українська Прем'єр-ліга. 4-й тур.

«Олімпік» - «Карпати» - 1:3

Сергій Політило (62, з пенальті) - Олексій Гуцуляк (26, 65), Франциско Ді Франко (42)

На 26-й хвилині Олексій Гуцуляк не реалізував пенальті (воротар)

Матар (4), Фабіньо (10), Геннадій Пасіч (32) - Сергій Вакуленко (35), Владислав Дубинчак (61)

Фабіньо (24, фол останньої надії)

«Олімпік»: Герман Пеньков - Іван Зотько, Дмитро Гришко, Євген Цимбалюк (Євген Пасіч, 78), Ігор Снурніцин (Геннадій Пасич, 31) - Драман, Тарас Завійський, Фабіньо, Максим Тейшейра - Шахаб (Сергій Політило, 59), Матар

«Карпати»: Роман Підківка - Олександр Кучер, Тім Халл, Сергій Вакуленко, Владислав Дубінчак (Володимир Якимець, 70) - Олексій Гуцуляк, Фран Войкович, Назар Вербний, Марвін Мартінс - Франциско Ді Франко (Гішам Лейоус, 76), Кристіан Понде (Діого Дженнінгс, 81)

Арбітр: Денис Шурман (Київська область)

Стадіон «Динамо» імені В.Лобановського (Київська область)

ОЛІМПІК - КАРПАТИ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(10)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Уперше в кар'єрі. Ястремська вирвала перемогу в матчі після 0:6 у 1-му сеті
Теніс | 25 квітня 2024, 16:22 22
Уперше в кар'єрі. Ястремська вирвала перемогу в матчі після 0:6 у 1-му сеті

Даяна дивовижним чином зуміла переграти Еміліану Аранго в Мадриді

Новий напрямок. Названо два клуби, які претендують на Мудрика
Футбол | 25 квітня 2024, 17:13 31
Новий напрямок. Названо два клуби, які претендують на Мудрика

Поки що незрозуміло, чи зайде мова про оренду чи про продаж українця

Коментарі 7
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
dudigo78
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
DICTATOR_UA
Треба знову мітингувати в боротьбі з '' каріпциєй''
Limb-Ur
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
SKIF1927
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
wicker
Надважлива перемога Карпат, щоб не впасти у яму. Гри не бачив про те Чижевський потрохи прогресує. бо прибрав Ковтуна і нєжданчик висунувши Вакуленкана опорника. ще Д Франко поставить під напалником і прибере Підківку і ціни йому не буде
kvlad200760
Якщо призначати пенальті то не давати червону,якщо давати червону то призначати штрафний майже на лінії. Далі вже була справа техніки,в більшості та з голом з пенальті довести матч до перемоги.
vismut58
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил