Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

WTA
| Оновлено 16 серпня 2019, 08:37
13764
41

Цинциннаті. Світоліна знову програла Кенін

Як і в Торонто, Еліна поступилася в двох сетах, один з яких закінчився тай-брейком

| Оновлено 16 серпня 2019, 08:37
13764
41
Цинциннаті. Світоліна знову програла Кенін
Rogers Cup. Еліна Світоліна
Перша ракетка України Еліна Світоліна (№7 WTA) завершила виступи на турнірі серії Прем'єр 5 в Цинциннаті.
 
У матчі третього кола українка в 2 сетах поступилася Софії Кенін з США (№22 WTA). Тиждень тому Еліна програла американці очний матч в Торонто.
 
Цинциннаті. Третє коло
Еліна Світоліна (Україна) - Софія Кенін (США) - 3:6, 6:7(3)
 
Рівень гри на старті матчу був фантастичний. У Торонто через вітер Кенін не відразу зуміла увійти в поєдинок, але сьогодні вона довго не запрягала. Світоліна також почала активніше, вона розуміла, що відстояти на задній лінії весь матч проти Софії не вийде.
 
В перших геймах у Еліни було кілька хороших шансів зробити брейк, але Кенін постійно виходила сухою з води, часто її виручали нереальні дроп-шоти. Якщо згадати 7 нереалізований брейкпоінтів українки в другому сеті минулого матчу, то тут додалося ще три.
 
У четвертому геймі після успішного челенджу Світоліної суддя на вишці Марія Чічак ледь не вкрала у українки очко, але Еліна зуміла відстояти свою правоту. На жаль, вже в наступному геймі у Еліни пропала подача і Кенін успішно скористалася подвійним шансом.
 
До кінця партії варіантів відновити статус-кво більше не випадало, американська тенісистка грала дуже впевнено, а Еліна нічого не могла протиставити її феноменальній техніці і атакуючій грі.
 
 
У другому сеті сценарій повторився: Софія важко, але все-таки захищала свої подачі і в п'ятому геймі знову зробила брейк. Здалося, що після цього трансляцію вже можна вимикати, але Еліні нарешті після серії з 13-ти нереалізованих брейкпоінтів вдалося взяти подачу опонентки.
 
Після виходу на корт батька Кенін, який є її тренером, американка заграла спокійніше і відразу ж зробила ще один брейк. Подавати на матч вона вийшла чомусь не зовсім впевнено, в найвідповідальніші моменти навіть зробила дві подвійні помилки поспіль, подарувавши шанс українці на позитивний результат. Але коли справа дійшла до тай-брейка, особливих ілюзій ніхто з нас не мав. Так і сталося, шостий поспіль програний тай-брейк і перемога знову за Кенін.
 
Потрібно сказати, що Еліна зіграла різні матчі, але результат практично аналогічний тому, що був тиждень тому. Навіть якщо подивитися на загальну кількість виграних очок за матч, то у Еліни вона абсолютно однакова (76), у її суперниці сьогодні було на два менше (86 проти 88 в Торонто). Обидві тенісистки додали в активності, хоча покриття в Цинциннаті вважається трохи повільнішим, ніж в Торонто.
 
Для російської американки це буде перший чвертьфінал даного турніру і вона його повністю заслужила. Світоліна боролася до останнього і в моменти слабкості супротивниці знаходила свої шанси, але протиставити щось повністю зібраній Кенін у неї не виходило. На даний момент рівень її тенісу слабший, з цим потрібно змиритися. Але з хорошим відсотком першої подачі все могло бути інакше.
 
В 1/4 фіналу Кенін змагатиметься проти Наомі Осаки (№1 WTA).
 
Нагадаємо, що з наступного тижня Світоліна повернеться до топ-5 світового рейтингу.
 
Оцініть матеріал
(20)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Стала відома перша суперниця Калініної на супертурнірі в Мадриді
Теніс | 24 квітня 2024, 20:20 1
Стала відома перша суперниця Калініної на супертурнірі в Мадриді

Ангеліна у 1/64 фіналу зіграє проти Керолайн Доулхайд

Схоже, Касільяс недооцінює Луніна. Забув, як над ним насміхався Кан?
Футбол | 24 квітня 2024, 12:20 18
Схоже, Касільяс недооцінює Луніна. Забув, як над ним насміхався Кан?

Колумністу Sport.ua Олексію Сливченку не сподобалося одне з останніх висловлювань легенди «Реала»

Коментарі 41
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
i_aks
Вообще-то играла Элина хорошо, не безвольно. Старалась как могла, на сегодня. Но без прибавления завтра будет трудно расчитывать на новые успехи. Жадная к победам молодежь наступает и выигрывает. Может Эля наигралась, устала, такое бывает... Свежести идей, молниеносных решений явно не хватает. То, что работало пару лет назад уже не работает, все время нужно придумывать и воплощать. Ох, нелегкая это работа ̶и̶з̶ ̶б̶о̶л̶о̶т̶а̶ ̶т̶а̶щ̶и̶т̶ь̶ ̶б̶е̶г̶е̶м̶о̶т̶а̶ радовать своего болельщика )) P.S. Стасу Матусевичу можно выходить из спячки, особенно в преддверии US Open. Сонный фарт is over.
INMSpace
Элина прогрессировала до 2017, затем развитие остановилось и она удерживается примерно на одном уровне. Это нормально - у каждого есть свой потолок. Возможно, она своего достигла. В то же время есть в туре конкурентки, которые продолжают расти, и уже больше от них зависит, где окажется Эля через некоторое время.
Евгений Корчагин
Спасибо, что поборолась при 4-5 счете.Объективно в данный момент Кенин сильнее и стабильнее,а возможно и в дальнейшей карьере будет так же. Не думаю,что Свитолина сможет обыграть Кенин в ближайшее время.
flydog773
блін (((( знову те саме((( Так шикарно уникла мачболу,коли Софія подавала на матч і так ганебно провалила старт тай-брейку, 0-3 потім 1-5 і відігратись у Елінки шансів практично небуло,при тому,що Кенін в кінцівці другого сету подача летіла поза 100-ку в год. що здивувало,відносно першого і першої половини другого сету-всередньому 90-95 в год. От-так,при "запаху" перемоги,і сили прибавляються,як показала Кенін у цьому матчі.
Шкода ((( а перспективи вимальовувались дуже багатообіцяючі.Програш сьогодні Халеп і Осака яка поклала теж сьогодні всі сили щоб пройти Се-Шувей у 150 хвилинному матчі могли Світоліні сприяти,по просуванні у турнірній сітці,навіть і до фіналу.
Але(((( Еліна знову зіграла сьогодні в свій ненайкращий теніс,а могло б бути все значно-значно краще. Щож Елінці здоров"я та сил перед US Open(ПОРА ВЖЕ ЗАБРАТИ В КОЛЕКЦІЮ ТОЙ ШОЛОМ))))) Минулого року,якщо непомиляюсь-Еліна в 1/8 програла Севастовій.Цього року треба брати вершину,тай очками треба терміново розжитись,якщо має бажання потрапити на фінальний турнір року у Сінгапурі,адже поки,що Еліна по рейтигу до нього непотрапляє-якщо непомиляюсь.В Нью-Хевен думаю Світолька непоїде,а зосередиться на підготовці до МАЖОРА. Ну що ж,набираємось терпіння,і триматимемо кулаки за тебе Елінко))) Пора вже й титул над головою підняти,а-то,давненько небуло,встигли фани скучити )))
Stelios Komnin
Свитолиной есть повод задуматься: за сезон - ни одного выигранного турнира. Тренер, "мракобесие"
с Монфисом, из-за чего страдает игровой процесс...В прошлом году значительно чаще по углам била. Кенин совсем неидеальная. 2 раза проиграть за 10 дней...
Alehandro
Пример Даяне и Элине как быстро безболезненно отходить от растранжиренных матч-поинтов и добивать соперницу
vital
На жаль за весь матч Еліна так і не знайшла протидію проти вкорочених ударів Кенін - не схоже це на українку. Еля біля сітки 3/12, Кенін 13/15. Якби з виходами до сітки дружила Еля, звісно що було б більше шансів. Але якщо регулярно навіть не програвати, а просто провалювати таї, то про шанси не дуже й поговориш.
П.с. Як справжні, перевірені вболівальники, залишаємося оптимістами: все рівно чекаємо на український прорив на US OPEN
Olexandr Olexandrov
Olexandr Olexandrov, 14.08.2019 10:32:14 0
sv_2000, 14.08.2019 07:41
А ты все свою похоронную волынку тянешь)))
------------
А її хоч тяни, хоч не тяни, а другий матч буде останнім і це всім зрозуміло, бо там Кенін, яка за всіма показниками зараз краща в рази за Еліну.
-----------
victordan
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Евгений Корчагин
По игре в отличии от недельной встречи даже не могу в чем то упрекнуть сильно,Элина сегодня играла на порядок агрессивнее и лучше чем неделю назад,но Кенин действительно выглядит сильнее и как минимум подготовленнее к ЮСО.Увы реальность такова.
tima fialko
Плакальщики за Еліною,подивіться кому вона програла останні два турніри,як прогресує ця американська кацапка в рейтингу по рокам.Який це талант!
2015-620
2016-212
2017-113
2018-52 Тобто,кожен рік грає вдвіче потужніше.Цей рік повинна закінчить першою-третьою.
vital
Глянув текст Багаті - Саккарі: австралійка вела в рахунку 5-2, але злила сет 5-7, програвши 5 поспіль геймів. Не думаю, що австралійці її в коментарях ображають, як наші диванні експерти. При всіх чеснотах і недоліках Аліни, вона краще що було і є наразі в українському тенісу за час Незалежності.
Владимир Копяк
А чего мы так переживаем? Это Ленин потолок, надо забыаать о прошлом, она сейчас уровня второй двадцатки, и надо реально смотреть на вещи - другие прогрессируют от турнира к турниру, а у Лены обычный застой и попытки на старом багаже что-то сварганить на корте....
vizuals
Затягнулось щось Еліне падіння, раніше таких, як Кенін, лускала по декілька за турнір. Зараз - якійсь жах.
alleks65
Важко дається Еліні американська серія.
Elis
Он Халеп теж пішла до ЮСО готуватись
vital
Еліна грає в своєму захисному стилі, який приносив їй успіх 2017-2018 роках. Але результати її погіршилися, хай частково через травми і складність набирання форми. Але в більшій мірі причина в меншій ефективності захисної моделі гри в 2019-му. Можна простежити цьогорічні результати інших відомих захисниць, як Касаткіна і Вознякі. У цих дівчат теж все стало набагато гірше з результатами. Хай хтось скаже що в Вознякі хвороба, але це лише менша частина погіршення результатів, як і травми Еліни.
Із новою когортою гостро атакуючих дівчат, а їх добра півдюжина: Осака, Сабаленко, Андреєску, Анісімова, Кенін, Ястремська, Вондрушева, потенційно ще Святек, рано чи пізно класична захисниця потрапляєш на котрусь із них і з великими шансами вилітає з турніру. Раніше ТОПу достатньо було щоб із різних причин інші гравці ТОП-10 повилітали і можна було боротися за виграш турніру типу Прем'єр. А зараз все набагато складніше. В Еліни цьогоріч вже 4 програних півфінали. Еля за всю професійну кар'єру в WTA не програвала стільки півфіналів.
Із Халеп було б те саме, якщо б вона, зрозумівши майбутню хвилю розвитку тенісу, своєчасно не еволюціонувала і почала більше грати в атакуючий теніс. Є велика різниця грати в захисті і чекати зручного моменту для власної атаки, а не банально очікувати помилки від атакуючої суперниці. Колись і Халеп дуже погано грала таї, а зараз суттєво покращила цей елемент. Не реалізовуються з високим відсотком брейкпойнти і не виграючи таї (в Елі поточна серія, здається, 6 поспіль в одні ворота програних таїв), в сучасному тенісі важко буде здобувати титули на турнірах вищого рівня, ніж інтернешнели. Зараз у Халеп 2 виграних шлеми і цілком заслужено, без випадковостей у вигляді сітки, чи вильоту сильних опоненток.
Оговтавшись від травм, Еліні треба скоригувати себе минулих років, щоб у найближчі рік-два не відстати від сучасного тенісу ще більше.
В останній грі порадувала подача Еліни - 9 ейсів, при 2-х подвійних. Але для того щоб збільшити свої шанси на перемогу, Елі потрібний відсоток першої подачі не 51%, а хоча б в районі 70%. Про дропи, слайси і так все зрозуміло: хай не так як у майстрів цих елементів, типу Андреєску і Барті відповідно, але хоча б на середньому рівні, щоб виходити в нуль. Так само успішні виходи до сітки, останні місяці знову спад у цьому напрямку в Елі.
В цьому контексті велике питання що краще для Еліни: пробитися на Підсумковий турнір, чи ні. Є шанси, що пробившись у Женшень, і захистивши частину очок, Еля знову нічого не захоче міняти.
Особисто я вірю в майбутні успіхи Еліни. Хай їй не заважає здоров'я.
tima fialko
Підсумковий результат Кенін покаже рівень Еліни.