Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

WTA
| Оновлено 15 серпня 2019, 10:19
11402
28

Цинциннаті. Ястремська з матчболів програла Кузнєцовій

Українка не змогла здолати екс-другу ракетку світу

| Оновлено 15 серпня 2019, 10:19
11402
28
Цинциннаті. Ястремська з матчболів програла Кузнєцовій
Jimmie48 Photography. Даяна Ястремська
Друга ракетка України Даяна Ястремська (№32 WTA) закінчила виступи на турнірі серії Прем'єр 5 в Цинциннаті.
 
У матчі другого кола українка не змогла дотиснути екс-другу ракетку світу Світлану Кузнєцову з Росії (№153 WTA).
 
Цинциннаті. Друге коло
Даяна Ястремська (Україна) - Світлана Кузнєцова (Росія) - 6:4, 6:7(7), 2:6
 
Поєдинок проти Кузнєцової, яка набрала непогану форму, обіцяв бути непростим. Котирування букмекерів, чесно кажучи, трохи здивували. І вже з початку матчу було зрозуміло, що легкою перемогою тут і не пахне. Практично в кожному геймі боротьба йшла на більше-менше, росіянка відмінно рухалася по корту і діставала такі м'ячі, за якими колеги по цеху в її віці воліють не бігати.
 
Але Даяна була до цього готова, важка боротьба з мегадосвідченою суперницею її не бентежила. У шостому геймі вона першою зробила брейк і трохи пізніше вийшла подавати на сет. Відразу у неї це не вийшло, але на прийомі місія була виконана.
 
Зі старту другої партії Кузнєцова перехопила ініціативу і повела 2:0, а потім 3:1. Починаючи з п'ятого гейму Ястремська різко підвищила свій рівень гри, стала рідше дарувати досвідченій суперниці очки і взяла чотири гейми поспіль. Але в одному з моментів їй довелося звернутися за допомогою до медперсоналу, Даяні затейпували ліву ногу вище і нижче коліна. У дев'ятому геймі цей матч повинен був закінчуватися, але українці не вдалося реалізувати два матчболи. Стало зрозуміло, що тай-брейка, швидше за все, не уникнути, що в підсумку і сталося. Боротьба в 13-му геймі була завзятою, але досвід все-таки переміг.
 
На третій сет росіянка виходила в ранзі фаворитки, тим більше Ястремська цього року ще не вигравала матчів, в яких програвала тай-брейк (це був четвертий такий поєдинок). Було видно, що сили покидають Даяну, в затяжному п'ятому геймі вона все-таки не змогла захистити подачу і доля матчу стала остаточно зрозумілою. Далі тенісистки догравали, а в останньому геймі Ястремська ще й отримала пошкодження гомілкостопа. Хотілося б вірити, що все не так серйозно, як в першій частині сезону.
Кузнєцова сьогодні показала, що стара гвардія цілком може позмагатися з молодими і не дуже досвідченими. Ястремська отримала хороший урок від дворазової чемпіонки турнірів Grand Slam. Тепер головне залікувати травму і добре підготується до US Open. Буде Даяна сіяною чи ні, залежить вже не від неї.
 
У третьому колі Кузнєцова змагатиметься проти Юлії Путинцевої (№42 WTA) або Слоан Стівенс (№10 WTA).
 
Нагадаємо, в першому колі Даяна обіграла Каролін Возняцкі.
 
Джерело Sport.ua
Оцініть матеріал
(18)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 28
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Stanislav Matusevych
Увы, но результат закономерен. Вообще, смотря на матчи Даяны против разнообразных техничных теннисисток вроде Возняцки или Кузнецовой, главный вывод из них - как же многому еще нужно Даяне научиться, чтобы добраться до топа. И не факт, что это у нее вообще получится. Полугорки под лево - и гора ошибок. Долгий утомительный розыгрыш - и удар наотмашь, два метра в аут. Все знают, как я не люблю запоребриков, но Кузнецова играет в теннис головой. Она потому и тащит большинство мячей, которые были бы виннерсами против почти всех остальных теннисисток в Туре, что читает направления ударов. У нее нет сумасшедшей скорости, это не Халеп, и даже не Свитолина. Если бы Даяна бросила хоть один дроп за 3 сета, это стало бы очевидным. Вперед Кузнецова бежит плохо. Но стиль игры Даяны современный - размахнись, плечо, раззудись, рука. Как мы знаем, так можно даже Шлем выиграть, если очень повезет. Тем не менее, к настоящему теннису это имеет примерно такое же отношение, как Артуро Гатти (кто помнит) - к боксу.
Дело для Даяны закончилось совсем плохо. Ладно бы поражение, так еще проблемы с левой ногой, а в итоге она ее еще и подвернула. Только этого не хватало перед ЮСО. Пожелаю Даяне здоровья и восстановления за оставшиеся 10 дней. А в перспективе - продолжения прогресса. Все-таки за год он очевиден. Но нравиться такой стиль тенниса мне никогда не будет.
VoOne1983
Шкода, що так І грала в принципі непогано. Трішки не вистачило. Але і грала то вона не проти якогось ноунейма. Кузя все таки гравець топ рівня, хоч і переживає не найкращі часи. 34 роки це ще не зовсім пенсія. Даяні срочно треба щось робити з відсотком 1ї подачі. Близько 50% це нікуди не годиться. Ну і ще більше грати головою
relax-1984
Может и к лучшему, пускай отдохнёт...
Elis
Добре хоч Еля сьогодні виграла. Калініна, Завацька.. У Даяни ще й з травмами.
Здоров'я тобі, Даяночко! Не засмучуйся і одужуй, наша зірочка!
vital
Даяні здоров'я з лівою ногою: де цілих 2 пошкодження вона сьогодні отримала.
Сподіваюся що до шлему молодий організм відновиться. Але якщо навіть так, то ігровий тонус вже одно постраждає.
Тепер повболіваємо за Сабаленку проти Саккарі, щоб гречанка, не виграла, і не обійшла таким чином Даяну в рейтингу. Все таки добре було б Даянці бути сіяною. Але через проблеми зі здоров'ям настрій зіпсувався набагато більше, ніж через поразку.
Stanislav Matusevych
Элине же, как и ожидалось, в третьем круге снова играть против Кенин.
avtv5555
Силы покинули 19 летную Ястремскую, а у теннисной бабушки Кузнецовой они остались. Да Даяне еще далеко до звания 1 ракетки Украины.
xalk
Ех, виходить не дарма я вчора переживав за результат Ямочки
vital
Жаль, що довелося грати Даяні зайвий сет. Все таки матчболи на власній подачі треба реалізовувати.
По пам'яті, із наших дівчат тільки Марта Костюк проти ноунеймів вигравала матчі після матчболів суперниць і Даяна проти Гарсії в Страсбурзі.
Elis
Еліна грає з Кенін. Сумнівів не було, але з'явилась визначеність. Тепер нав'язувати їй свою гру, але робити це агресивно.
relax-1984
Думаю, что Дае этот отдых нужен! Одно дрочет: щя на парашинских сайтах крилья все вздёрнут типа "и где Ваша хохляцкая звездечка?". Ну посмотрим где будет Кузя дальше...
Uria Lug
Такой теннис нам не нужен, смотреть на такое безобразие противно, только здоровью вредить. Видать тренер слепой, не видит, что она вообще подавать не умеет. А без первой подачи в теннисе делать нечего.
vizuals
Світоліна стайл. Я такого більше дивитися не буду, як і Світоліну більше не дивлюся