Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга Європи
| Оновлено 14 серпня 2019, 23:41
2396
4

Олександр БАБИЧ: «У матчі з АЗ нам потрібно, як мінімум, забити гол»

Прес-конференція головного тренера «Маріуполя» напередодні матчу-відповіді з АЗ Алкмааром

| Оновлено 14 серпня 2019, 23:41
2396
4
Олександр БАБИЧ: «У матчі з АЗ нам потрібно, як мінімум, забити гол»
fcmariupol.com. Олександр Бабич
Головний тренер «Маріуполя» Олександр Бабич поділився очікуваннями від матчу-відповіді третього кваліфікаційного раунду Ліги Європи проти нідерландського АЗ Алкмаар.
 
– Перший матч вийшов безгольовим. Завтра хотілося б забитих м'ячів. Нам треба забивати для того, щоб пройти далі. Ми поважаємо суперника, але ми знаємо, як нам зіграти. Нам потрібно забити гол і надійно зіграти в обороні, як це ми зробили в Одесі.
 
– Що Ви думаєте з приводу ситуації на домашньому стадіоні АЗ? Як Ви відноситеся до переносу матчу в Гаагу?
– Це страшна ситуація. Слава Богу, що під час обвалення даху на трибунах не було людей і не було жертв. АЗ потрапив у складне становище. Коли виник варіант з Гаагою, ми відразу погодилися. Так, тут штучне поле. Для нас це незручно, так як ми рідко граємо на таких газонах. Але АЗ в такій же ситуації як і ми. Ми поважаємо нашого суперника і ніяких додаткових вимог по відношенню до стадіону у нас не було.
 
– Який у Вас є досвід гри на подібних полях? І як Ви готувалися до штучного поля?
– Ми напередодні гри спеціально не тренувалися на штучному полі. Що стосується досвіду, то в Україні практично всі поля натуральні. Зі своєї практики можу сказати, що важче переходити з штучного на природне поле, ніж навпаки. Ми не переживаємо з цього приводу. Ми знаємо, що поле завтра буде швидким і однаковим для двох команд. Рік тому ми зіграли зі шведським «Юргорденом» на штучному газоні 1:1. Так що все може бути.
 
– Чи буде завтра грати Руслан Фомін?
– Ні, Руслан з нами навіть не прилетів. Він все ще відновлюється. Та травма, яку він отримав у матчі з «Олександрією», поки не дає йому можливості працювати в загальній групі.
 
– Його відсутність вплине на тактику команди?
– Однозначно вплине. У нас є ще час подумати.
 
– Ваш візаві Арне Слот сказав, що в Одесі АЗ грав набагато краще і створив набагато більше гольових моментів. Ви згодні з його твердженням?
– Я погоджуся, що АЗ в першому матчі більше контролював м'яч, а ми багато роботи провели в обороні. Але це була наша стратегія. Наведу такий приклад. Вартість нашої команди - 9 мільйонів, а гравці АЗ стоять 50 мільйонів. Я б подивився як би АЗ грав проти команди вище рівнем. Я вважаю, що вибрана нами тактика була виправдана. Завтра для того, щоб зіграти вдало нам потрібно, як мінімум, забити гол.
 
– Вашу команду переслідує якесь дорожнє «прокляття». В Україні «Маріуполю» доводиться багато їздити, тепер через перенесення гри з Алкмаара в Гаагу, напевно, порушиться ваша логістика?
– Ми були б раді, якби відстані в Україні були як в Голландії по 60 кілометрів. Сьогодні на передматчеве тренування на «Карс Джинс» ми їхали 45 хвилин по хорошій дорозі. Для нас це не проблема. При цьому від Остзана, де ми живемо, до Алкмаара і до Гааги приблизно одна й та сама відстань.
 
– У матчі з «Карпатами» Ви провели ротацію, замінивши відразу 8 гравців. Якісь висновки Ви зробили по цих гравцях? Наприклад, по Топалову, який у Львові забив?
– Ми цілеспрямовано робили ротацію. Нам треба було перевірити наших молодих хлопців, які влітку прийшли. Кимось ми задоволені, кимось - не дуже. Але футбол без помилок не буває. Я не виключаю, що завтра хтось із тих гравців вийде в стартовому складі, а хтось на заміну.
 
Матч АЗ Алкмаар – «Маріуполь» відбудеться в четвер, 15-го серпня, в Гаазі на домашньому стадіоні клубу «Адо Ден Хаг». Початок о 21:30 за київським часом. Перша зустріч завершилася внічию з рахунком 0:0.
Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Влад Тараненко
К сожалению задача назавтра пропустить не больше 5 голов(
Al Zolo
дай бог конечно..... но уровеньЭредивизии можно сравнить ток с игрой грандов нашего футбола-Шахты и ДК оттого гол может и забьют но в проход извините не верю
Вадим Максимов
Один швидкий закотити, і сидіти щільно у захисті..тоді є шанс пройти.
Або в кінці коли, аз підсяде після осади наших воріт, як це було вдома, але також треба добре в захисті відграти..
Вірим в Україниську команду!!!
Ярослав Войченко
3:0 на АЗ