Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 13 серпня 2019, 08:01
9906
3

Вогняне класико, шедевр Мораєса та дебют Родрігеша

Найцікавіші події третього туру - в нашому традиційному огляді

| Оновлено 13 серпня 2019, 08:01
9906
3
Вогняне класико, шедевр Мораєса та дебют Родрігеша
ФК Шахтар

Третій тур чемпіонату країни пройшов під знаком всеукраїнського дербі. Саме матч «Динамо» - «Шахтар» задав туру необхідні амплітуду і відвідуваність. А ще - красиві голи. Однак в третьому ігровому дні УПЛ було на що подивитися і окрім класичного.

Матч туру

Головною подією третього ігрового дня в УПЛ став, безумовно, поєдинок між «Динамо» і «Шахтарем». Опріч турнірної мотивації, гра в Києві була цікава ще з кількох позицій. Наскільки кияни відійшли від ляпасу в Брюгге? Наскільки Хацкевич може вирішувати кадрові проблеми? Чи зробив Каштру роботу над помилками після Суперкубка? На ці та інші питання матч, узагалі-то, відповів. «Динамо» зіграло так само невдало, як і в Брюгге. «Шахтар» виявився швидше, вище, сильніше. В принципі, на тлі втоми киян від виїзду до Бельгії такий поворот подій в цьому поєдинку читався. Однак «біло-блакитні» не змогли знайти в своїх засіках хоч чогось неординарного, що могло б допомогти їм хоча б не програти. У свою чергу, «Шахтар» вів гру практично протягом усього матчу, і закономірно переміг, взявши реванш за поразку в Суперкубку.

Гол туру

Нападаючий «Шахтаря» Мораєс забив дуже красивий, а місцями навіть знущальний м'яч в ворота динамівців. Після прострілу Соломона, який на правому фланзі атаки зумів впоратися з Миколенком, натуралізований бразилець ефектним ударом п'ятою увігнав м'яч у самісінький кут воріт динамівців. Бойко провів м'яч лише поглядом: динамівський голкіпер не міг допомогти своїй команді в цьому моменті. Незважаючи на те, що Жуніор раніше виступав за «Динамо», він святкував взяття воріт «біло-блакитних». Напевно, позначилися місяці «блокади» з боку динамівців і їх уболівальників.

Дебют туру

Тренер «Динамо» Олександр Хацкевич у матчі проти «Шахтаря» довірив місце на вістрі атаки новачкові Родрігешу. Люксембурзький футболіст вперше вийшов на поле у ​​футболці «Динамо» в матчах внутрішньої першості. Дебют можна вважати успішним - Жерсон забив м'яч. Але крім цього, особливо нічим не зумів запам'ятатися. Його постійно тягнуло на фланг - то лівий, то правий. Але роль центрфорварда він грав лише епізодично.

Невдаха туру

Лівофланговий захисник «Динамо» Миколенко напевно хотів би швидше забути гру проти «гірників». Тому що вона йому відверто не задалася. В обох пропущених «Динамо» м'ячах є безпосередня вина Віталія. У першому випадку він прогавив Соломона, дозволивши ізраїльтянинові зробити результативний простріл на Мораєса, а в другому - не завадив Марлосу забити другий гол у ворота Бойка.

Цифра туру

Відвідуваність матчів УПЛ в останні два-три роки - це справжнє дно. Ситуацію рятують лише очні поєдинки двох наших грандів. Не стало винятком і нинішнє класико. Матч «Динамо» - «Шахтар» на трибунах «Олімпійського» зібрав більше глядачів, ніж всі інші поєдинки третього туру, разом узяті - 41 203 глядачі.

Уболівальник туру

Під час матчу «Динамо» - «Шахтар» на трибунах було багато колоритних і впізнаваних персонажів. Однак найбільш резонансним серед футбольних «селебрітіс» виявився, на наш погляд, колишній наставник «Шахтаря» Мірча Луческу. За його словами, він прилетів побачити на власні очі на підставі матчу лідерів УПЛ рівень українського клубного футболу. Однак напередодні гри в ЗМІ пройшов чутка, що Луческу може повернутися в чемпіонат України в якості тренера ... «Динамо». Напевно це просто чутки. Хоча, якщо Хацкевич на чолі своєї команди не пройде «Брюгге», будь-яка, навіть шалена чутка, може виявитися правдою.

Банер туру

Вболівальники «Динамо», яких на матчі проти «Шахтаря» виявилося дуже багато, перед початком поєдинку вивісили величезний банер з написом: «Геть із пляжу, ми тут ляжем»! Динамівський перфоманс виявився вельми цікавим і актуальним, але в підсумку команді не допоміг. «Гірники» все одно перемогли - пляж виявився їхнім.

Розбірка туру

Рідко наше класико обходиться без бійок між гравцями команд-суперників. Не став винятком і цей матч. Вже після фінального свистка з'ясовувати стосунки взялися де Пена і Соль (з боку господарів) і Алан Патрік з Тайсоном (з боку гостей). Пристрасті вдалося швидко погасити - в масову «заваруху» цей локальний конфлікт так і не переріс.

Слова туру

Наставник «Динамо» Олександр Хацкевич вирішив не робити трагедії з поразки від «Шахтаря». Але причини невдачі в інтерпретації динамівського тренера своєрідні:

- «Якби ми грали у відкритий футбол з перших хвилин, то нам було б ще важче. У «Шахтаря» швидко розганяють атаки Марлос, Тайсон. Високо грає Ісмаїлі. Команда показує хороший контроль м'яча. У першому таймі ми надто низько «сідали», але після перерви ця проблема була вирішена. У наших планах не було такого, щоб ми відбивалися 70 хвилин, але брак у передачах при переході від оборони до атаки сьогодні зашкалював. На полі рішення приймають футболісти. При цьому треба розуміти, що і «Шахтар» змушував наших гравців помилятися».

Гармата туру

Гол форварда «Олександрії» Безбородька якщо і не затьмарив за красою м'яч Мораєса в «класико», то все одно стане з ним на один рівень. Денис дуже сильним ударом здалеку увігнав м'яч під поперечину воріт «Олімпіка». Вістів цьому м'ячу додає і той факт, що він став переможним для бронзового призера минулого сезону.

Вилучення туру

Гра в Олександрії запам'яталася не тільки красивим голом авторства Безбородька. У матчі «Олександрія» - «Олімпік» було відразу два вилучення: по одному в складі обох команд. Два «гірчичники» дістав спочатку гравець «Олімпіка» Роман Вантух, а потім його приклад наслідував олександрієць Гліб Бухал. А всього в цьому поєдинку арбітр Коваленко пред'явив футболістам десять жовтих карток.

Пенальті туру

«Ворскла» здобула першу в сезоні перемогу. Переможеним виявився «Львів». Примітно, що перший гол у ворота «Львова» полтавчани забили на другій хвилині, а переможний м'яч - на останній, компенсованій до основного часу другого тайму, та ще й з пенальті - на 90 + 5 хвилині. Відзначився Васін.

Реінкарнація туру

Один з несподіваних лідерів чемпіонату - «Колос» - приймав міцну і орієнтовану на «бронзу» «Зорю». З одного боку, номінальні господарі поля мали перевагу у вигляді звичного графіка підготовки, який не потрібно було форсувати. А з іншого - луганчани зараз грають в явному цейтноті (через матчі Ліги Європи), але це дозволяє тримати себе в тонусі. Саме команда Скрипника здобула впевнену перемогу. І вирішальний внесок в цю вікторію вніс орендований у «Динамо» форвард Русин, на рахунку якого гол+пас. Може, «Динамо» поспішило, відпустивши цього нападника?

Нічия туру

Єдина нічия в турі зафіксована у Львові, де місцеві «Карпати» приймали «Маріуполь». Обидві команди не надто вдало розпочали поточний чемпіонат. Але якщо у гостей є серйозний аргумент у вигляді участі в матчах Ліги Європи, то «зелено-білі» просто вкотре шукають себе. Підсумкова нічия має бути прийнятною для обох суперників.

Валерій ВАСИЛЕНКО

Читайте також: Цифри і факти. Найважливіші події 3-го туру УПЛ

Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Букмекери назвали нового фаворита Ліги чемпіонів 2023/24 після 1/4 фіналу
Футбол | 18 квітня 2024, 08:05 0
Букмекери назвали нового фаворита Ліги чемпіонів 2023/24 після 1/4 фіналу

Після вильоту Манчестер Сіті головним претендентом на трофей очікувано є Реал

Анчелотті оцінив матч з Манчестер Сіті, в якому Лунін двічі відбив пенальті
Футбол | 18 квітня 2024, 07:15 1
Анчелотті оцінив матч з Манчестер Сіті, в якому Лунін двічі відбив пенальті

Карло прокоментував перемогу «Реала» у матчі-відповіді 1/4 фіналу Ліги чемпіонів

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
orest0998
А в Карпат не серйозний аргумент?Перші ігри з Динамо та Шахтарем.Думаю цього року ми не будемо боротись до кінця чемпіонату за прописку.Якщо займемо 8 місце - це буде супер результат.