Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

WTA
| Оновлено 09 серпня 2019, 12:57
19502
14

Торонто. Світоліна вийшла у 1/4 фіналу, перегравши Бенчіч

Перша ракетка України здобула важливу перемогу над конкуренткою за поїздку на Підсумковий турнір

| Оновлено 09 серпня 2019, 12:57
19502
14
Торонто. Світоліна вийшла у 1/4 фіналу, перегравши Бенчіч
Jimmie48 Photography. Еліна Світоліна
Перша ракетка України Еліна Світоліна (№7 WTA) продовжує виступи на турнірі серії Прем'єр 5 в Торонто.
 
У матчі третього кола українка у двох сетах обіграла Белінду Бенчіч зі Швейцарії (№12 WTA). Українку не зупинили ні пошкодження щиколотки, ні півторагодинна перерва через дощ.
 
Торонто. Третє коло
Еліна Світоліна (Україна) - Белінда Бенчіч (Швейцарія) - 6:2, 6:4
 
Починалося все дуже тривожно. Уже в другому геймі Еліна невдало приземлилася на ногу після подачі, пошкодивши гомілку. Після цього їй потрібен був медичний тайм-аут. Через вісім з половиною хвилин відсутності на корті дівчата повернулися в гру і Еліна реалізувала геймбол.
 
Бенчіч відразу ж перевірила серйозність травми Світоліної кількома гострими кросами, українка недобігала. Але це не сильно допомагало швейцарці заробляти очки, адже при більш ризикованій грі помилялася вона частіше. Еліна, в свою чергу, постаралася мінімізувати кількість своїх помилок і максимально незручно повертала м'ячі на сторону опонентки, не забуваючи і про контратакуючі дії. Все це вилилося в розмін брейками, після якого матч був зупинений через дощ, на цей раз на брейкпоінті Світоліної.
 
Тенісисток не було на корті 1,5 години, після травми гомілкостопу це повинно було допомогти Еліні краще відновитися. Так і сталося, українка виграла наступні два гейми першого сету і 4 з 5 - у другій партії.
 
 
Після цього медичний тайм-аут взяла вже Белінда. Напевно, він був більше тактичним, але це тільки припущення.
 
Після перерви Бенчіч заграла трохи краще, зробила брейк, але Світоліна все ж зуміла в супер напруженому сьомому геймі заробити очко на прийомі. Це дозволило виходити подавати на матч. Як ви могли здогадатися, нічого з цього не вийшло і Еліна не змогла реалізувати потрійний матчбол. Друга можливість виникла ще через гейм і тут також було гаряче. Спочатку Белінда відіграла четвертий матчбол, але на п'ятому все ж помилилася при переведенні по лінії.
 
Тепер ми знаємо, що в матчі з Саккарі Еліні не вистачило ще двох матчболів. Звичайно ж, це жарт. Все добре, що добре закінчується. Саме так можна охарактеризувати сьогоднішню зустріч, адже здобута надважлива перемога над прямою конкуренткою за участь в Підсумковому турнірі WTA, а раніше вилетіла ще й Конта. Еліна зараз восьма. Для того щоб обійти Бенчіч, потрібно виходити у фінал, чого ми нам всім і бажаємо. Більш того, фінал дозволить обійти ще й Петру Квітову в звичайному рейтингу. Але про це говорити ще дуже рано, на що здатна майбутня суперниця по чвертьфіналу ми бачили.
 
В 1/4 фіналу Світоліна зіграє проти Софії Кенін (№29 WTA), яка раніше вибила з боротьби Даяну Ястремську (№33 WTA).
 
Оцініть матеріал
(21)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 14
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Stanislav Matusevych
Элина в очередной раз показала, чем топ-игрок отличается от хорошего, подающего надежды и т.п. Когда не очень идет игра, когда подвернула ногу, когда игра прерывается из-за дождя. Да, в очередной раз устроила валидольную концовку, но все-таки выиграла и вышла в 1/4.
Посмотрим, удастся ли отомстить Кенин за Даяну. Соперница неприятная, атакующая, которую нужно держать подальше за задней линией. И главный вопрос: насколько серьезно повреждение голеностопа?
vital
Усіх із перемогою!
А Елі здоров'я і подальших успіхів у фартовому для неї Торонто.
Elis
Всіх з перемогою!
Еліна, Даяна для тебе вибила з гонки Конту, тепер справа честі помститись за неї Кенін!
Wvc
Елінка мододчинка, хоч в мене і з'явилось відчуття дежавю з 5:2 на 5:4,але дякувати Богу...
Andy Chak
Без валідолу, ну ніяк, добре все, що добре закінчується, успіху в 1/4, Еліна!!!
Analitik_s_divana
Ой, та идите вы, Валидолина... Переиграла в двух сетах фаворитку и неудобную для себя соперницу, и все равно Валидолина. Ох уж эти болельщики.
Dan Mudy
Молодець
Валерий Бирзул
7 и 8 гейм конечно жесть во втором сете.
Как можно нервные клетки болельщиков так испытывать на прочность.
relax-1984
А какой матч сорвался, а? Выиграй Даяна у Кенин, то выключил бы телефон, набрал пивка с рыбой и... пускай весь мир подождет...
SKIF1927
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
vizuals
Валідоліна на стилі
Євген Давиденко
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил