Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга Європи
| Оновлено 08 серпня 2019, 20:20
11674
17

Маріуполь – АЗ. Прогноз і анонс на матч кваліфікації Ліги Європи

Нова зустріч українського представника в Лізі Європи зі старим знайомим

| Оновлено 08 серпня 2019, 20:20
11674
17
Маріуполь – АЗ. Прогноз і анонс на матч кваліфікації Ліги Європи
АЗ Алкмаар

В четвер, 8 серпня, свій єврокубковий похід слідом за «Зорею» і «Динамо» розпочне третя українська команда – «Маріуполь». Матч третього кваліфікаційного раунду відбудеться в Одесі, де азовці в якості господарів прийматимуть команду з Нідерландів – АЗ Алкмаар. В якій готовності підійшли суперники до поєдинку, і що зараз представляє собою добре відомий український вболівальникам АЗ, розглянемо в анонсі.

«Маріуполь»

Команда Олександра Бабича стартувала в новому сезоні УПЛ з несподіваної поразки від дебютанта ліги ковалівського «Колоса» (1:2). Однак, вже в наступній грі приазовці здолали бронзового призера минулого чемпіонату «Олександрію» (2:1). Ця перемога запам’яталась в першу чергу неоднозначним суддівством Юрія Можаровського, чиї помилки вплинули на результат матчу. Невпевнений старт «Маріуполя» пов'язаний з кадровими втратами, що зазнала команда в літнє міжсезоння. Відразу шість футболістів основного складу залишили команду: півзахисники Ігнатенко і Зубков посилили «Ференцварош», Андрій Борячук, Данило Сікан і Олександр Піхальонок повернулись в «Шахтар», а в захисника Демірі завершився контракт.

Підсилення азовці, вже традиційно, отримали від «гірників» – це Дмитро Топалов з молодіжки «Шахтаря», а також тріо чемпіонів світу U-20 Віктор Корнієнко, Максим Чех, Олексій Кащук. Всі вони ще не мають досвіду дорослого футболу і виступали в молодіжній першості. А вже напередодні гри орендну угоду з «Маріуполем» підписав досвідчений В’ячеслав Танковський, який минулий сезон провів в «Арсеналі-Києві». Як бачимо, таке поповнення не є рівноцінним, і в порівнянні з минулим роком «Маріуполь» ще більше омолодив склад. Не зможуть прийняти участь в матчі з АЗ травмовані оборонці Сергій Яворський і Віктор Корнієнко. Та найбільша втрата для азовців – травма бомбардира Руслана Фоміна. Олександру Бабичу доведеться переводити в центр нападу когось з вінгерів – Вакулу чи Чурка. Також в обіймі є чемпіон світу Олексій Кащук, що може зіграти на вістрі атаки.

АЗ Алкмаар

АЗ Алкмаар в минулому сезоні фінішував на 4-й сходинці в чемпіонаті Нідерландів, до речі, так само, як і «Маріуполь» в УПЛ, і здобув путівку в другий кваліфікаційний раунд Ліги Європи. «Червоно-білі» без особливих труднощів здолали свого суперника на цій стадії – шведський «Хеккен». Домашня гра в Алкмаарі завершилась безгольовою нічиєю (0:0), а в матчі-відповіді голландці легко обіграли (3:0) свого суперника. Після виходу в третій кваліфайн, клуб продав за 18 млн євро до московського «Спартака» головного бомбардира команди в минулому сезоні Гуса Тіля. В літнє міжсезоння «червоно-білих» залишили також два центральні хави: Адам Махер перейшов до «Утрехту», а Матс Сьонтьєнс в турецький «Генчлербірлігі».

Натомість, посилив склад гравець збірної Нідерландів, опорний хав Йорді Класі з «Саутгемптону». Голландський футбол славиться своєю роботою з молоддю, кожного сезону запалюючи нових зірок. Не виняток і команда з Алкмаару. На провідних ролях у команді Арне Слота, наставника «червоно-білих», 18-річний вихованець клубу, центрфорвард Мирон Боаду. На його рахунку в трьох перших матчах сезону два голи і три асисти. Крім нього, маріупольцям варто остерігатись лівого вінгера Усама Ідріссі. Гравець збірної Марокко минулого сезону забив 14 голів, ставши другим бомбардиром клубу після згадуваного раніше Гуса Тіля.

Історія протистоянь

АЗ Алкмаар не вперше зустрічається з українськими командами, матч в Одесі стане восьмим за ліком у цьому протистоянні. З семи зіграних поєдинків тричі вигравали голландці, два рази програли (обидва рази київському «Динамо»), і два матчі звели внічию, із загальною різницею забитих-пропущених м’ячів 10-9 на користь АЗ. Нагадаємо ці матчі:

«Шахтар» – АЗ – 1:3, 1:2 (2004/2005, Кубок УЄФА, 1/8 фіналу)
«Дніпро» – АЗ – 1:2 (2005/2006, Кубок УЄФА, груповий турнір)
«Динамо» – АЗ – 2:0, 2:1 (2010/2011, Ліга Європи, груповий турнір)
«Металіст» – АЗ – 1:1, 1:1 (2011/2012, Ліга Європи, груповий турнір).

Чим завершиться нова зустріч українського представника в Лізі Європи зі старим знайомим АЗ Алкмааром – дізнаємось в четвер, 8 серпня.

Орієнтовні склади:

«Маріуполь»:
Худжамов – Кірюханцев, Чоботенко, Биков, Полегенько, Федорчук, Мишньов, Чех, Чурко, Вакула, Кащук.

АЗ: Бізот – Вейндал, Вейтенс, Влаар, Хацидіакос, Копмейнерс, Мідтшо, Класі, Ідріссі, Стенгс, Боаду.

8 серпня, четвер

«Маріуполь» – АЗ
Одеса. Стадіон «Чорноморець». 20:00
ТВ-трансляція на телеканалі «Футбол 1»
МАРІУПОЛЬ — АЗ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Мікаель Тюкгор (Данія)
Прогноз Sport.ua — 1:2
ЗРОБИТИ СТАВКУ
Оцініть матеріал
(6)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Лунін пояснив, чому залишився по центру під час удару Бернарду Сілви
Футбол | 18 квітня 2024, 05:51 3
Лунін пояснив, чому залишився по центру під час удару Бернарду Сілви

Андрій двічі відбив пенальті та допоміг Реалу пройти Манчестер Сіті у Лізі чемпіонів

Перес привітав Луніна і ухвалив рішення щодо продовження контракту українця
Футбол | 18 квітня 2024, 08:35 4
Перес привітав Луніна і ухвалив рішення щодо продовження контракту українця

Флорентіно залишився явно у захваті від гри Андрія у поєдинку Манчестер Сіті – Реал

Коментарі 17
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
ingvar1305
1-0 Маріуполь Україна...
Не вірю у перемогу,але шанс є!...
Може АЗ недооцінить суперника!...
Denmark1107
Погано, що у AZ чудова виїздна статистика🤔🤔🤔
ХЗ, як там буде, але головне не пропустити дома.
REALIST
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
kot_sumy
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Олег Мандрівник
статистика не очень. выигрывало у АЗ только Динамо
vitaha33
Фомін і Яворський травмувався, нема кому грати. Те, що Марік не виграє можна хоч хату ставити. Нічия буде великою сенсацією, що і буки підтверджують. Надія на 0:0, про прохід не може бути і мови
vismut58
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Robert Monroe
Откровенно говоря, тут вообще непонятно на что надеяться, разве что на чудо. Были бы в распоряжении Мариуполя хотя бы те же Пихалёнок и Борячук... Тут и так ставить некого, так ещё и Корниенко травмировался. Бабич - это не Вернидуб, увы, выжать 200% из сплава опытных посредственных и молодых талантливых игроков он вряд ли способен.
olexyn
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Kovalenkobrevno
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил