Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Суперкубок Англії
04.08.2019 17:00 – FT 1 : 1
4 : 5 Серія пенальті Серія пенальті
Суперкубок Англії
| Оновлено 05 серпня 2019, 17:13
22676
17

Манчестер Сіті вирвав у Ліверпуля Суперкубок Англії

Долю переможця протистояння вирішувала серія пенальті

| Оновлено 05 серпня 2019, 17:13
22676
17
Манчестер Сіті вирвав у Ліверпуля Суперкубок Англії
twitter.com/lfc

За традицією футбольний сезон в Англії відкривав поєдинок за Суперкубок. У ньому зустрілися «Манчестер Сіті», який у минулому сезоні виграв чемпіонат і національний Кубок, і срібний призер «Ліверпуль», який, до того ж, підкорив Лігу чемпіонів.

Мерсисайдців чекає дуже насичений сезон. До чемпіонату і Ліги чемпіонів додасться участь в клубному чемпіонаті, а незабаром «червоні» зійдуться з «Челсі» в матчі за Суперкубок УЄФА. Навряд чи трофей, який розігрувався сьогодні на «Уемблі», був пріоритетним для «Ліверпуля», але перемога над принциповим суперником, якого підопічні Клоппа так і не змогли обіграти в попередньому чемпіонаті, була важлива в плані зміцнення психологічної впевненості мерсисайдців напередодні відповідальних баталій. Футболісти «Манчестер Сіті», частина яких пізніше вийшла з відпустки через участь в Кубку Америки, також мали намір відкрити новий сезон над, швидше за все, майбутнім головним конкурентом в чемпіонській гонці.

Про категоричність намірів завоювати Суперкубок свідчили і стартові склади команд, які були дуже близькі до оптимальних. З перших хвилин з'явився на полі і українець Олександр Зінченко, який виступає за «Манчестер Сіті».

Гра почалася в високому темпі, і вже на 4-й хвилині після помилки Гомеса Стерлінг зробив передачу на хід Сані, який з гострого кута не влучив у ворота. «Червоні» з відповіддю баритися не стали: близький до успіху був Салах, але м'яч після удару єгиптянина пролетів поруч зі штангою. І все ж, швидке взяття воріт відбулося. В штрафну «Ліверпуля» пройшов закид на Зінченка, українець зробив скидання на Давида Сільву, той п'ятою ефектно продовжив політ м'яча, і комбінацію завершив Стерлінг.

Надалі кілька разів свою фірмову швидкість включив Салах, який неабияк змусив поігати по флангу Зінченко. В одному з епізодів єгиптянин втік від Олександра і з кута штрафного потрапив у штангу. Збільшити перевагу «Сіті» міг все той же Стерлінг, але на цей раз Алісон не дав себе переграти. Ближче до закінчення першого тайму команди знизили швидкості, і на перерву футболісти пішли за мінімальної переваги підопічних Гвардіоли.

Друга половина зустрічі почалася з моментів біля воріт мерсисайдців. Спочатку Давид Сільва з кута штрафного пробив трохи вище воріт, а потім Стерлінг не реалізував вихід один на один з голкіпером, потрапивши в штангу. Ще один шанс Стерлінг упустив в середині другої 45-хвилинки, коли не зміг забити після ще одного виходу «на побачення» з голкіпером. А перед цим дві шикарні можливості для взяття воріт мали номінальні господарі поля. Після удару ван Дейка з центру штрафного майданчика м'яч влучив у поперечину, опустившись на лінію і вискочивши в поле, а Салах з лінії штрафного низом пробив у штангу.

На кінцівку зустрічі у «червоних» залишилося явно побільше сил. А головне, їм вдалося зрівняти рахунок: після навісу зі штрафного і м'якого накиду ван Дейка Матіп головою відправив м'яч у ворота. Уже в компенсований час перемогу «Ліверпулю» ледь не приніс Салах, який зумів проштовхнути м'яч у порожні ворота. Свою команду врятував Уокер, який з лінії виніс круглий снаряд.

Переможця протистояння визначала серія післяматчевих пенальті, в якій єдиний промах допустив Жоржиньо Вейналдум (Зінченко, до слова з «точки» пробив точно, хоча Алісон був близький до того, щоб відбити удар українця).

Таким чином, «Манчестер Сіті» став володарем Суперкубка Англії 2019 го року.

Суперкубок Англії.

«Ліверпуль» - «Манчестер Сіті» - 1:1 (по пенальті - 4:5)


Жоель Матіп (77) - Рахім Стерлінг (12)

Пенальті: 1:0 Шакірі, 1:1 Гюндоган, 1:1 Вейналдум (воротар), 1:2 Бернарду, 2:2 Лаллана, 2:3 Фоден, 3:3 Окслейд-Чемберлен, 3:4 Зінченко, 4:4 Салах, 4:5 Жезус

Кевін Де Брюйне (33), Хосеп Гвардіола (42)

«Ліверпуль»: Алісон Бекер, Ендрю Робертсон, Джозеф Гомес, Вірджіл ван Дейк, Трент Александер-Арнольд (Жоель Матіп, 67), Джордан Хендерсон (Адам Лаллана, 79), Фабіньо (Набі Кейта, 67), Жоржиньо Вейналдум, Дивок Орігі (Алекс Окслейд-Чемберлен, 79), Мохамед Салах, Роберто Фірміно (Джердан Шакірі, 79)

«Манчестер Сіті»: Клаудіо Браво, Джон Стоунс, Кайл Уокер, Ніколас Отаменді, Олександр Зінченко, Родріго Ернандес, Давід Сільва (Ілкай Гюндоган, 61), Кевін Де Брюйне (Філіп Фоден, 89), Бернарду Сілва, Рахім Стерлінг, Лерой Сане (Габріел Жезус, 11)

Стадіон: Уемблі (Лондон, Англія)

ЛІВЕРПУЛЬ - МАНЧЕСТЕР СІТІ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Джерело Sport.ua
Оцініть матеріал
(23)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Джерело: легіонер Шахтаря хоче покинути клуб через вибухи в Києві
Футбол | 28 березня 2024, 13:56 19
Джерело: легіонер Шахтаря хоче покинути клуб через вибухи в Києві

Кевін Келсі займається питанням працевлаштування в MLS

ВІДЕО. Шикарний гол у ворота України був визнаний найкращим у плей-оф Євро
Футбол | 29 березня 2024, 04:12 0
ВІДЕО. Шикарний гол у ворота України був визнаний найкращим у плей-оф Євро

Альберт Гудмундссон забив у ворота «синьо-жовтих» за Ісландію у фіналі кваліфікації

Коментарі 17
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
bonv
Зінченко теж забив. Вітання зі ще одним трофеєм!
Senator
Герой матча - Уокер... сумасшедший сейв сделал на последней минуте...Ну, а Зина может и не ошибался, но все атаки Ливера шли через его фланг...Салах один только сколько ударов сделал...
Andy Chak
Українці в Росії займають 3-є місце по кількості після росіян і татар, чому там немає жодної української школи??? І не треба нести пургу про "рускоязичноє насєлєніє", просто пуйлу насрати на Україну і всіх україномовних, для нього це жопа, хто ж тоді буде спасати русскоговорящіх від бандєр!!!
J0e777
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
russol30
Зіна опять фартовий
cucumber
We love the City! We do!
Kherson384
Санек пеналь бил и забил!
Andy_P
Лоси-Виртуозы 5:6 Удовлетворен результатом, но не игрой Физические кондиции игроков МС далеки от идеала, движения не так много, как обычно, потому
мало открывались и позволялии себя затаптывать в прессинге Ждём матчей регулярного чемпа.
dig_sum
Обе команды далеки от своих оптимальных кондиций. Матч был в целом не очень. Зинченко начал плохо, но потом получалось лучше. Серьезных ошибок не было.
alzhovtyak
Зина здорово отыграл, только в паре моментов соперника терял. Но понятно, что это только начало сезона, дальше будет ещё лучше
tima fialko
Ватне серце-після матчу Зінченко дав інтервью російському телеканалу