Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 03 серпня 2019, 19:27
7726
15

Маріуполь холоднокровно розібрався з Олександрією

Навіть гол Сітало на останніх секундах не зміг зіпсувати настрій команді Бабича

| Оновлено 03 серпня 2019, 19:27
7726
15
Маріуполь холоднокровно розібрався з Олександрією
ФК Маріуполь

Обидва суперники в стартовому турі зазнали поразок і головні тренери вдалися до деяких кадрових змін у стартовому складі. І це зрозуміло – вже незабаром обидва клуби включаться у турнір Ліги Європи. У складі «Маріуполя» Олександр Бабич замість Полегенька і Горбунова до стартової «одинадцятки» включив Кирюханцева і Бикова. А Володимир Шаран вирішив змінити нападника Сітало на дебютанта команди Безбородька, який  в минулому сезоні виступав у Прем’єр-лізі за «Десну, а ще раніше – «Зорю».

Господарі поля з перших хвилин почали діяти активніше і більше контролювали м’яч, проте до небезпечних моментів біля воріт капітана «Олександрії» Паньківа справа не доходила. Натомість гості створили першу загрозу біля воріт Худжамова після помилки Кирюханцева, але кращий у минулому сезоні бомбардир олександрійців Банада пробив поруч з рамкою воріт.

Гра стала більш відкритою і вже небезпечний момент створив «Маріуполь» зусиллями Фоміна, але Паньків у кидку ліквідував загрозу. Активно діяв на лівому фланзі Вакула, один з рейдів якого завершився ударом Владислава, проте м’яч влучив у сітку з іншого боку воріт. Згодом вже Чурко підступним ударом перевірив пильність Паньківа, який вкотре зіграв надійно. Під кінець тайму міг забити гол у «роздягальню» господарів Безбородько, але досвідчений Худжамов «прочитав» несильний удар головою суперника.

Другий тайм також активніше розпочали азовці і гольовий момент виник за участю Чурка, якого скритим пасом вивів на ударну позицію Мишньов, але удар Вячеслава під гострим кутом прийшовся вище воріт. Також не пощастило господарям поля і після дальнього удару Мишньова, коли Паньків встиг зреагувати на рикошет від свого партнера по команді.

Капітан «Маріуполя» Худжамов також проявив пильність, коли Кирюханцев у боротьбі з Безбородьком несподівано «зрізав» м’яч у власні ворота. Гра деякий час точилася на підступах до обох воріт. Пожвавлення на трибунах викликало падіння в штрафному Фоміна, але досвідчений арбітр Можаровський пенальті не призначив. Напруга біля воріт «Олександрії» зростала і наступна атака завершилася протиборством у штрафному гостей за участю Федорчука та Лучкевича. У підсумку, все завершилося падінням азовця на газон. Цього разу арбітр без роздумів вказав на «позначку».

Раніше в УПЛ у ворота Паньківа призначався 31 пенальті і 14 разів Юрій ставав переможцем «дуелей». Цього разу Паньків був безсилим після чіткого удару досвідченого Фоміна, який лише вдруге у чемпіонатах забив з «позначки» - після 4-го пенальті. Забитий гол додав впевненості маріупольцям, які забили і другий гол. Настирливий Вакула здійснив затяжний рейд до воріт суперника, обіграв декілька суперників і влучно побив повз воротаря. До честі гостей, в компенсований час вони зуміли забити гол престижу, коли «джокер» Шарана Сітало головою замкнув флангову передачу партнера, забивши свій 10-й гол у чемпіонатах.

Тож, «Маріуполь» продовжив традицію і далі забиває голи у всіх домашніх матчах з «Олександрією» – вже у 13-й грі. При цьому «Олександрія» повторила клубний антирекорд, пропускаючи голи в Чемпіонатах вже 12 (!) ігор поспіль (20 м’ячів). Після цієї перемоги азовці, у складі яких дебютував в УПЛ і Кащук, підійшли в хорошому настрої до четвергового старту у Лізі Європи у грі проти «АЗ».

Юрій НАЗАРКЕВИЧ

Українська Прем'єр-ліга. 2-й тур.

Маріуполь – Олександрія – 2:1

 
Фомін, 78 (пен.), Вакула, 83 – Сітало, 90+5

 Вакула, 19 – Мірошниченко, 11, Бабогло, 45, Безбородько, 56, Ковалець, 79

Маріуполь: Худжамов – Кірюханцев, Яворський, Чоботенко, Биков – Чех, Федорчук – Мішньов (Топалов, 75), Вакула, Чурко (Дава, 85) – Фомін (Кащук, 81).

Олександрія: Паньків – Мірошниченко, Бухал, Бабогло, Пашаев – Банада, Ковалець, Гречішкин – Третьяков (Шастал, 43), Безбородько, Лучкевич (Ситало, 80).

Арбітр: Юрій Можаровський (Львів)

Стадіон: ім. В.С. Бойко (Маріуполь)

Удари (у площину): 5 (2) – 6 (3)
Кутові: 1 – 3
Оффсайди: 2 – 1.

МАРІУПОЛЬ-АЛЕКСАНДРІЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 23°C
 

Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Уперше в кар'єрі. Ястремська вирвала перемогу в матчі після 0:6 у 1-му сеті
Теніс | 25 квітня 2024, 16:22 22
Уперше в кар'єрі. Ястремська вирвала перемогу в матчі після 0:6 у 1-му сеті

Даяна дивовижним чином зуміла переграти Еміліану Аранго в Мадриді

ФОТО. Шевченко провів робочу зустріч у Мінмолодьспорту. Що підписано?
Футбол | 26 квітня 2024, 00:37 0
ФОТО. Шевченко провів робочу зустріч у Мінмолодьспорту. Що підписано?

Президент УАФ підписав договір про співпрацю з міністерством

Коментарі 15
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Istm
вот сегодня играли два участника ЛЕ.
чего-го такого, за счет чего Маріуполь сможет пройти АЗ (хотя бы), а Олександрія что-то показать в группе, честно говоря, не обнаруживается.
Хотя нет, два небольших фактора есть - Вакула у Мариуполя, Панькив у Олександрии.
stopor2016
Зачем вообще такой чемпионат ???
Александр Домащенко
Только из-за Вакулы смотрю матчи "Мариуполя". По потенциалу не уступает ни одному из тех футболистов, которых купил за последний год "Шахтер".
Чудо-гол, такие Бышовец когда-то забивал. Такой бы и голландцам, славно было бы.
nomad
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
solart1964
Гляжу на некоторых деятелей тут и просто диву даюсь.. Хотя чего от них ожидать, если Йожик Йожикович, известный футболист, тренер и эксперт не может разобраться правильно был назначен одиннадцатиметровый или нет? Смотрите внимательнее повторы. Но это те, кто хочет до сути докопаться, а не говна на вентилятор подбросить))
Вячеслав Самойлов
Кстати, а как там динамовский "пустобрех" о том, что Марик только на Динамо играть настраивается?
 « УАФ - М а ф і я »
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Вячеслав Самойлов
В принципе, на что "наиграли" - то и получили на табло.
Макс Руденко
ЛЄ на скоро приведе, що там буде грати чемпіон і з першого раунда. Що ці команди можуть зробити там??? Олександрія виконуватиме обовязки мяча, всі будуть лупити, на жаль. Як би я не вболівав за наші клуби в єврокубках....
yarmola89
Гребаная ФФН все сделала что бы Арендуполь вошол в первую шестерку! ( Арендуполь проводит матчи с теми командами которые в предыдущем туре играли с копанкой )
Surkisfuilo
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил