Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 03 серпня 2019, 22:39
4049
8

Десна забила два м'ячі у ворота Ворскли

Чернігівські футболісти оборонялися більшу частину матчу, а голи забили після контратак

| Оновлено 03 серпня 2019, 22:39
4049
8
Десна забила два м'ячі у ворота Ворскли
ФК Десна
Таке у футболі трапляється нерідко. Одна команда більше атакує, але ніякої вигоди з цього не має. А друга, граючи на контратаках, використовує свої нечисленні моменти і досягає позитивного результату. Саме так сьогодні сталося у Чернігові, де місцева «Десна» приймала полтавську «Ворсклу».
 
З самого початку матчу гості дали зрозуміти суперникам, що приїхали сюди заробляти очки. Вони швидко заволоділи ігровою і територіальною перевагою, подовгу розігруючи м'яч на половині поля «Десни». Ось тільки до ударів по воротах справа доходила вкрай рідко. За весь стартовий відрізок можна було згадати хіба що епізод за участю Дениса Васіна, коли він на 11-й хвилині наважився пробити з лінії штрафного майданчика, але м'яч пролетів над поперечиною.
 
Щодо «Десни», то, скоріш за все, вона запланувала побудувати свою гру на контратаках. І практично перший серйозний випад господарів поля до воріт «Ворскли» завершився голом. Причому знову нагадав про себе, як майстер дальніх ударів, новобранець «Десни» Владислав Калітвінцев, який пограв свого часу в різних клубах української Прем'єр-Ліги. На 19-й хвилині він підхопив м'яч поблизу центрального кола і на великій швидкості по правому флангу наблизився до кута штрафного майданчика гостей, а потім, обіграв захисника і з лівої ноги спрямував м'яч низом під дальню штангу. Відчайдушний кидок Олександра Ткаченко не допоміг йому відбити цей удар.
 
Після того, як рахунок в матчі було відкрито, малюнок гри зовсім не змінився. «Ворскла» продовжувала йти вперед великими силами, а господарі поля при найменшій можливості намагалися втекти до протилежних воріт. Але і тим, і іншим чогось не вистачало, щоб завершувати свої комбінації ударами по воротах. І тільки перед самою перервою командам вдалося створити по одному більш-менш гострому моменту.
 
Спочатку на 40-й хвилині «Десна» отримала право на штрафний удар поблизу воріт гостей, однак Андрій Богданов пробив точно у «стінку», а повторний удар Андрія Мостового прийшовся вище воріт. А вже за три хвилини свій шанс відзначитися втратив захисник полтавчан Євген Мартиненко. Після навісу зліва від Артура і рикошету від голови когось із його партнерів, м'яч опинився у Мартиненко, який знаходився метрах в шести від воріт і зовсім без опіки захисників. Євген пробив у дотик, але м'яч влучив у поперечину і вилетів назад в поле.
 
Другий тайм був дуже схожим на перший. Знову «Ворскла» відрядила вперед велике число футболістів, які повинні були розхитати оборону чернігівської команди. І треба сказати, що на 75-й хвилині гості були близькими до того, щоб відігратися. Після розіграшу штрафного Володимир Чеснаков двічі атакував з близької відстані Євгена Паста, але пробити воротаря «Десни» він не зумів.
 
І треба ж було статися, що саме капітан гостей за чотири хвилини виявився «співавтором» голу в свої ворота. Перебуваючи на правому фланзі поблизу бокової лінії, Володимир Чеснаков вирішив віддати м'яч воротареві, проте послизнувся і впав. Цим відразу ж скористався гравець «Десни» Єгор Картушов, який перехопив м'яч і віддав його Олександру Філіппову. А той, перебуваючи спиною до воріт і відчувши, що в них нікого немає (Олександр Ткаченко побіг на допомогу до Чеснакова), технічно забив другий гол у цьому матчі.
 
Після цього обидві команди вже просто догравали матч. Причому «Десна» навіть ближче була до того, щоб збільшити рахунок, ніж «Ворскла» до того, щоб його скоротити.
 
Ігор ЗАРЖИЦЬКИЙ.
 
 
Українська Прем'єр-ліга. 2-й тур.
 
Десна - Ворскла - 2:0 (1:0)
 
 Калітвінцев (19), Філіппов (79)
 
 Мостовий (22), Огіря (52), Паст (85) - Шехіч (31), Пердута (40), Васін (90 + 2)
 
«Десна»: Євген Паст, Андрій Гітченко, Андрій Мостовий, Максим Імереков, Денис Фаворов, Владислав Огіря, Андрій Богданов, Владислав Калітвінцев (Юхим Конопля, 87), Орест Кузик (Єгор Картушов, 46), Артем Фаворов, Олександр Філіппов
 
«Ворскла»: Олександр Ткаченко, Ігор Пердута, Володимир Чеснаков, Євген Мартиненко, Ібрахім Кане, Артур (Павло Ребенок, 68), Олександр Скляр, Тодор Петрович (Артем Челядин, 87), Артем Габелок, Денис Васін, Єдін Шехіч
 
Арбітр: Юрій Іванов (Донецька обл.)
 
Стадіон ім.Ю.Гагаріна
 
Оцініть матеріал
(7)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 8
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Lion
Работа динамовского тренера на лицо.....
BekXan
Ответ прост отпустили Шарпара лучшего полузащитника в прошлом сезоне через которого строилась фактически вся атака Ворсклы и 3 защитников.Итог на на экране тотальный провал в обороне 5 матч подряд за учётом сборов.Даже Чеснаков поплыл.Если Кос не сделает ничего ближайшие пару матчей по обороне это будет провал.Не поможет атакующая позиция Ворсклы.Всё пропускает оборона.Там проходной двор уровня второй лиги.
Andy_P
С такой игрой Ворскла будет бороться за прописку в УПЛ. Вроде и атакуют, и бегут, но коряво и бестолково. Организации 0,0
nomad
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
JulikoB
Отличный результат.
y-grec
К Десне есть вопросы, но если спросите меня справедливый ли результат, то я скажу, что да. Мне это очень напоминает ту же Десну образца весенней части прошлого сезона: вроде и делают что-то и атакуют и мяч держат, но реализация нулевая и любая контратака заканчивается голом.
Короче, Десну с победой, заслужили, а Ворскла лечись давай, нам еще конкурентноспособный чемпионат строить.
Александр Левченко
Ворскла позорит Полтаву, лучше без команды в городе чем такая бесхарактерная
SeM077
А первый гол то с нарушением забили.