Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 31 липня 2019, 10:09
13141
27

Перший млинець не вийшов грудкою: Колос обіграв Маріуполь

Команда Руслана Костишина з перемоги дебютувала в Українській Прем'єр-лізі

| Оновлено 31 липня 2019, 10:09
13141
27
Перший млинець не вийшов грудкою: Колос обіграв Маріуполь
ФК Колос

Перший історичний матч «Колоса» у Прем’єр-лізі призвів і до ряду дебютів гравців команди з Ковалівки в елітному дивізіоні. Крім Руслана Костишина, який в статусі головного тренера «Колоса» дебютував в УПЛ, перші матчі у Прем’єр-лізі провело ще шість (!) гравців – Яшков, Зозуля, Максименко, Ільїн, Морозко та Нехтій. Щодо «Маріуполя», то свій дебютний матч в УПЛ провів лише один футболіст – Чех. На столичній «Оболонь-Арені» зібралося небагато вболівальників, більшість яких, зрозуміло, підтримували команду з Київщини.

Перший небезпечний момент у грі створили господарі поля, коли після дальнього удару Мигунова, який свого часу виступав в УПЛ за «Дніпро» та «Олімпік», досвідчений воротар Худжамов ліквідував загрозу. Натомість, як це часто буває у футболі, контратака суперників призвела до взяття воріт. 33-річний Фомін на правому фланзі атаки скористався помилкою лівого захисника, вийшов на ударну позицію і пробив між ніг воротарю Яшкову, забивши свій вже 42-й гол в УПЛ.

Згодом Фомін міг оформити дубль, але після пасу Полегенька не влучив у рамку воріт. «Колос» поступово вирівняв гру і нагоду зрівняти рахунок втратив Нехтій, який виходив на побачення з воротарем, але Худжамов парирував удар, і Зозуля не зумів добити м’яч у сітку. І все ж, зусилля ковалівців під кінець тайму призвели до першого голу «Колоса» в УПЛ. Після вкидання ауту від Нехтія на лівому фланзі атаки чудовим потужним ударом у дальній кут відзначився Смирний. Для новачка ковалівців, який у минулому сезоні виступав за «Динамо», це був перший гол в елітному дивізіоні (у 4-й грі).

Другий тайм активніше розпочав «Колос», гравці якого могли переламати хід поєдинку на свою користь. Під гострим кутом пробивав у ближній кут Нехтій, м’яч відскочив до Смирного, удар якого прийняла на себе стійка воріт «Маріуполя». В наступному епізоді Нехтій не встиг замкнути передачу Морозка.

Гра проходила на високих швидкостях – обидва суперники прагнули вирвати перемогу на старті нового сезону. І ковалівцям вдалося забити другий гол. На думку арбітра матча Дердо Яворський з порушенням правил перервав рейд Ільїна і призначив штрафний. І 33-річний Гавриш чудово виконав стандарт, пробивши повз «стінку» впритул зі штангою. Гавриш відкрив лік голів вже у 3-му для себе клубі УПЛ, а раніше забивав суперникам «Олександрії» та запорізького «Металурга».

Тренери обох команд почали робити перестановки у складах – у підсумку дебютував в УПЛ азовець Топалов. В другому для себе клубі елітного дивізіону дебютував і Костишин-молодший, який свого часу виступав за «Дніпро». Запам’ятає свій дебют у Прем’єр-лізі і Максименко, який під кінець гри був вилучений з поля.

Тим часом вболівальники «Колоса» скандували на трибунах «Ковалівка! Ковалівка!», підтримуючу свою команду. Емоції навколо поля наростали і після одного зі спірних епізодів побачив перед собою жовту картку керманич «Колоса» Руслан Костишин. У підсумку новачок УПЛ відзначив свій дебют вольовою перемогою, а «Маріуполь» при Олександрі Бабичі зазнав 25-ї поразки в чемпіонатах.

Юрій НАЗАРКЕВИЧ

Українська Прем'єр-ліга. 1-й тур.

«Колос» - «Маріуполь» - 2:1


Євген Смирний (41), Віталій Гавриш (67) - Руслан Фомін (15)

Максим Максименко (56), Олег Ільїн (70) - Владислав Вакула (12), Ілля Путря (64), Сергій Яворський (65), Руслан Фомін (93)

Максим Максименко (84, друге попередження)

«Колос»: Антон Яшков, Олексій Зозуля, Максим Максименко, Віталій Гавриш, Олександр Мигунов, Євген Задоя, Олег Ільїн, Євген Смирний (Володимир Лисенко, 76), Вадим Мілько, Євген Морозко (Вадим Парамонов, 88), Владислав Нехтій (Денис Костишин, 82)

«Маріуполь»: Рустам Худжамов, Павло Полегенько, Сергій Чоботенко, Сергій Яворський, Сергій Горбунов, Валерій Федорчук, Дмитро Мишньов (Дмитро Топалов, 76), Максим Чех (Дава, 80), В'ячеслав Чурко (Ілля Путря, 61), Владислав Вакула, Руслан Фомін

Арбітр: Олександр Дердо (Чорноморськ)

Стадіон «Оболонь-Арена» (Київ)

КОЛОС - МАРІУПОЛЬ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(18)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Лунін у цьому сезоні сяде на лаву для запасних. Стали відомі причини
Футбол | 25 квітня 2024, 11:05 14
Лунін у цьому сезоні сяде на лаву для запасних. Стали відомі причини

Анчелотті планує випустити Кепу і Куртуа у старті найближчим часом

Джерело: Легіонери Шахтаря відмовились їхати в Одесу на гру з Чорноморцем
Футбол | 25 квітня 2024, 20:28 148
Джерело: Легіонери Шахтаря відмовились їхати в Одесу на гру з Чорноморцем

Обидва поєдинки з одеситами «гірники» зіграють у Києві

Коментарі 27
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
AЛВ
Вітаю Колос з історичною перемогою.!!!! МОЛОДЦІ.!!!
Sergey_92
Молодці, український Лестер
Юра Вареник
Прикольно будет если Колос в топ 4 войдет
Виктор Лиханов
С победой 👏
Андрей Мадайский
Поздравляю Колос с победой над Мариуполем (ШД№2), кто смотрел по футбол 1 меня поймут... о каком едином пуле , кто там говорил??? Где качество, где каментаторская справедливость и находчивость??? И нахера нам нужен такой недо чел как Томас Грим???
jekаfunny
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Юра Вареник
Красава
Леонід Леонідович
Недокоманда получила по сопатке...
Vyaches Samojlov
Да. Колос хорошо "размялся" с Шахтером и Динамо в последних товарняках. Школа подействовала. И уверенно играли, и давили - играли с позиции силы, 1-м номером. Мариуполь мог только "огрызаться" наскоками, все таки уход креативщиков Зубкова с Борячуком - удар по атаке азовцев сильнейший...
Евгений Давиденко
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
vismut58
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Валерий Бирзул
Нарисованый пенальти. Как всегда ошибка судьи и одна из команд от этого страдает.
Игра равная.
DKTheBest2
Одного не понял,как на дебютный матч сельской команды в высшей лиге стадион не забит под завязку?