Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 30 липня 2019, 19:05
5260
4

Колос – Маріуполь. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Перший іспит новачка та тестування VAR

| Оновлено 30 липня 2019, 19:05
5260
4
Колос – Маріуполь. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
ФК Маріуполь

Ще пару років тому таку вивіску матчу ми могли б знайти в Кубку України та... Першій лізі - турнірах, де і доводилося раніше зустрічатися цим суперникам. Так, восени 2017-го маріупольцям нехай і не без зусиль, але все ж таки вдалося пройти «Колос» в рамках Кубка країни. Сильнішими виявилися приазовці і в обох матчах під час перебування в Першій лізі. І хоча, це справи не настільки давно минулих днів, зліт ковалівського «Колосу» від аматорського колективу, учасника першості Київської області, до дебютанта Прем'єр-ліги все ж стався стрімко.

Зрозуміло, такий швидкоплинний розвиток не виник на порожньому місці, і у нього є цілком зрозумілі підстави та імена, без яких цей ріст міг і не відбутися. В першу чергу, мова йде про Руслана Костишина, який вже не один раз доводив тренерську спроможність, збудувавши змістовну командну гру. До речі, Олександр Бабич вже встиг видати порцію компліментів на адресу майбутнього суперника: «Можна відзначити, що в команді є як молоді хлопці, так і досвідчені футболісти, які знають, що таке Прем'єр-ліга. Я б відзначив організацію гри в цій команді. Видно, що намагаються діяти компактно, агресивно, пресингувати і в той же час не розкриватися».

Хоч міжсезоння у ковалівців видалося найкоротшим з усіх клубів Прем'єр-ліги (плей-офф завершився тільки 8 червня), «Колос» вже встиг заявити про себе, завдавши поразки в спарингу київському «Динамо». Втім, судити по одному тренувальному матчу про готовність команди все ж не варто. Дистанція турніру довга, і як її вдасться пройти новачку еліти - покаже тільки час.

Першим випробуванням на цьому шляху стане ФК «Маріуполь» - команда, яка подумки вже перебуває в протистоянні третього відбіркового раунду Ліги Європи, але все ж має більший запас часу, ніж та ж «Зоря». А тому, поєдинок проти «Колоса» буде першою генеральною репетицією в сезоні. До речі, саме гра з луганчанами (1:3) стала останньою з низки товариських зустрічей, в яких маріупольці здобули три перемоги, один раз зіграли внічию і двічі поступилися.

Матч буде проходити на столичній «Оболонь-Арені» - стадіоні, на якому в результаті вирішив зупинитися «Колос» під час пошуків домашньої арени. Як відомо, стадіон в Ковалівці поки не відповідає вимогам Прем'єр-ліги, однак до весни цю обставину обіцяють виправити. Ну а поки, арена в однойменному київському районі стає тимчасово рідною для ще однієї команди, яка судячи по амбіціях, готова швидко позбутися статусу «темної конячки».

Напередодні поєдинку «Маріуполю» вдалося «продовжити» одного з основних своїх нападників, Руслана Фоміна, який напевно з'явиться в основному складі у вівторковому матчі. Підвищена увага і до Сергія Яворського, визнаного кращим гравцем команди минулого сезону, і до чемпіонів світу U20, але трійці новачків «Маріуполя» ще належить поборотися за місце навіть в заявці на ігри. Відносно «Колосу», то склад дебютанта Прем'єр-ліги насичений досвідченими виконавцями, так що про будь-який мандраж або передстартове хвилювання мова ніяк не може йти. До слова, той же новачок ковалівців Вадим Парамонов, який проводив минулий сезон у ФК «Львів», свій єдиний в Прем'єр-лізі гол забив саме «Маріуполю» (Рустам Худжамов капітулював після подачі корнера та удару головою).

На завершення, цікавий факт. Майбутній матч стане не тільки дебютним для «Колоса» в елітному дивізіоні, а й прем'єрним в УПЛ, на якому буде протестована система відеодопомоги арбітру VAR. Поки що система буде працювати в режимі офлайн, що дозволить протестувати обладнання і провести навчання суддів.

Артем ЦИГАНЕНКО

Орієнтовні склади:

«Колос»: Волинець, Зозуля, Гавриш, Максименко, Чорноморець, Задоя, Мілько, Демченко, Ільїн, Смирний, Лисенко.

«Маріуполь»: Худжамов, Полегенько, Чоботенко, Яворський, Кирюханцев, Федорчук, Тищенко, Чурко, Путря, Вакула, Фомін.

30 липня, вівторок

«Колос» — «Маріуполь»
Київ. Стадіон «Оболонь-Арена». 19:00
ТБ-трансляція на телеканалі «Футбол 2»
КОЛОС — МАРІУПОЛЬ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
 Арбітр: Олександр Дердо (Чорноморськ)
Прогноз Sport.ua — 1:2
ЗРОБИТИ СТАВКУ


 

Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Чому Нідерланди грають у помаранчевому, хоча не мають кольору на прапорі
Футбол | 25 червня 2024, 12:33 11
Чому Нідерланди грають у помаранчевому, хоча не мають кольору на прапорі

Чемпіонів Євро-1988 нерідко називають Oranje («помаранчеві») чи Uurwerk oranje («заводний апельсин»)

ОФІЦІЙНО. Шахтар підписав талановитого українського голкіпера
Футбол | 25 червня 2024, 19:10 121
ОФІЦІЙНО. Шахтар підписав талановитого українського голкіпера

Кіріл Фесюн покинув «Колос»

Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
y-grec
Спорт.юа, а не бажаєте замінити стару емблему колосу на сучасну?
vismut58
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Istm
===
Поки що система буде працювати в режимі офлайн, що дозволить протестувати обладнання і провести навчання суддів.
===
...і встановити розцінки