Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 26 липня 2019, 21:40
12978
58

СВІРІДОВ: «Ринкова вартість реклами в трансляції матчу Зорі - 159 грн»

Директор з комунікацій ФК «Шахтар» вступив у полеміку з Сергієм Рафаїловим

| Оновлено 26 липня 2019, 21:40
12978
58
СВІРІДОВ: «Ринкова вартість реклами в трансляції матчу Зорі - 159 грн»
Трибуна. Юрій Свірідов

Вчора генеральний директор «Зорі» Сергій Рафаїлов заявив, що пропозиція каналів «Футбол» по єдиному телепулу (5 млн доларів в рік) є недостатньо привабливим.

Директор з комунікацій «Шахтаря» Юрій Свірідов розкритикував позицію Рафаїлова:

«У минулому сезоні 4 матчі «Зорі» були показані на каналі УНІАН. За офіційними даними компанії Nielsen Ukraine, матч 32 туру «Зоря» - «Олександрія», що відбувся 26 травня 2019 року, отримав ТВ рейтинг 0.01% у найбільш комерційній аудиторіії - чоловіки 18-54 в містах 50+. З огляду на те, що загальний розмір даної аудиторії по країні становить 6.2 млн чоловік - цей матч подивилися 620 осіб.

Давайте спробуємо зрозуміти, яка комерційна вартість можливого рекламного прояву в даному матчі? Наведу приклад: рекламні прояви в останньому офіційному матчі на українському ТБ у прямому ефірі «Першого» - фінал чемпіонату світу U20 Україна - Південна Корея коштували 38 000. За ці гроші покупець отримав 12 рекламних виходів по 15 секунд. ТБ рейтинг фінального матчу в аудиторії 50+, чоловіки 18-54 склав - 2.38. Тобто в 238 разів більше, ніж матч в Запоріжжі. Відповідно, комерційна вартість прояви в матчі «Зоря» - «Олександрія» - 159 грн за 12  15-секундних роликів. Або 13 грн - за один вихід.

Я навів приклад самого нерейтингового матчу Зорі. Але середній рейтинг 4 трансляцій «Зорі» на УНІАНІ не набагато більше - 0.08% (5000 уболівальників), при максимальному 0.17%.

Середня аудиторія домашніх матчів «Зорі» становить 5000 осіб. Якщо припустити, що всі 5000 підписалися б на платну модель, то щоб «Зоря» за сезон заробила, наприклад 20 млн грн, кожен уболівальник «Зорі» повинен заплатити в рік 4000 грн, при тому, що нинішня вартість підписок становить в середньому 500-600 грн.

У мене 2 риторичних питання до Сергія Васильовича Рафаїлова: 1) якщо показувати матчі «Зорі» безкоштовно по рекламної моделі з рейтингом 0,01 - де тут бізнес?! 2) Якщо по платній моделі, чи готові 5000 уболівальників Зорі платити 4000 грн в рік?!

Рафаїлов вважає, що канал «Футбол» запропонував низьку вартість, при цьому розрахунки свідчать про протилежне. Матчі абсолютної більшості команд УПЛ збирають низькі ТВ рейтинги, тому пропозиція каналу «Футбол» вартістю 5 млн доларів - вважаю привабливою для УПЛ», - зазначив Свірідов.

Оцініть матеріал
(31)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Стало відомо, скільки Реал заплатив за трансфер Луніна Зорі
Футбол | 26 квітня 2024, 12:40 16
Стало відомо, скільки Реал заплатив за трансфер Луніна Зорі

На українського воротаря свого часу претендували «Наполі» та «Ліверпуль»

Срна зізнався, чому Шахтар не призначить тренером Григорчука або Вернидуба
Футбол | 26 квітня 2024, 23:52 10
Срна зізнався, чому Шахтар не призначить тренером Григорчука або Вернидуба

Даріо вважає, що в Україні складно знайти коуча під «шахтарський футбол»

Коментарі 58
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Rustam Isakov
ну так для чого ТК Футбол такі нерейтингові трансляції? Хай їх 2+2 транслює
Роман Корба
Нах тогда Пенисов жопу рвет? ПУСТЬ ПЛЮСЫ ТАКУЮ НЕРЕЙТИНГОВУЮ КОМАНДУ ТРАНСЛИРУЮТ. Заврались вы рупоры татарина.
Oleksandr Kelym
Брехня - це головний аргумент наших сучасних "бізнесменів" (читай - бариг!). Канал Футбол 1/2 належить Ахметову і він прагне "загнати" до себе всі клуби, перекрити ВСЮ трансляцію матчів, давати її тільки за гроші - вони НЕ ХОЧУТЬ розширення ліги бо це затрати, їм глибоко наплювати на масовість та інтереси глядачів і, фактично, на розвиток футболу в Україні! - цих януковицьких недобитків цікавить тільки БАБЛО !
jekаfunny
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Bolshoi
Цель единого пула, получить монополию, а потом диктовать условия. Тогда действительно заработок для монополиста плюс удобство манипуляции.
Sunrise
Пара вопросов:
1) УНИАН - это действительно чепуха, но большинство матчей Зари показывали по 2+2. Смею предположить что средний рейтинг в прошлом сезоне был в разы выше.
2) Не совсем понятно почему расчёт идёт отдельно по болельщикам Зари, ведь это так не работает как описано.
Не утверждаю, но пахнет манипуляцией и притягиванием выборочных фактов, а иногда и не фактов вовсе.
jekаfunny
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
jekаfunny
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Bolshoi
А почему за пример взят самый нерейтинговый матч, а не к примеру матч Заря - Шахтёр? Тогда бы цифры били бы противоположные. Шулеры от футбола.
max2019
Знайти канал якщо ти дійсно вболіваєш за свю команду не проблема інтернет в допомогу. Але як можна казати що ти перестанеш вболівати за свою команду якщо її не покажуть Футболи які обсирають твою команду декілька останіх років я не розумію. Можливо ти просто не зату команду вболіваєш? Так в Шахтаря є ще Арендоуполь вболівай за них.
Taykitanin
Директор з комунікацій Шахтаря рве задницю за свої канали. Такий заголовок більш правдивіший. Тому й немає єдиного телепулу. До них не доходить чому не можна всіх купити.
Whitesnake
вопрос
почему за этот пул так рвут и гребут землю представители одного клуба ?
где мнение остальных?
и я все задаюсь вопросом
почему пул получили каналы,которые по сути являются собственностью хозяина клуба в той же лиге?
нигде в мире такого нет и не может быть,там да же ты не можешь владеть двумя клубами играющими в одной лиге
Николай
Фотка Юрия Свиридова зачетная - Он оказывается в карманном биллиарде только толк и знает.
Vyaches Samojlov
jekаfunny, 27.07.2019 10:11
И - да, если говорить о ГРИВНАХ, то могут быть Заре отчисления и в миллионах грн. Просто о стоимости пула говорили сумму в долларах, я имел ввиду, что не будет для одного клуба отчисление в миллионах долл.
Павел Савранский
Каналы футбол 1/2 тоже немного расслабили булки, но там оч.даже проффесионально и рассказывают и показывают .По крайней мере там все рассмотришь и услышишь .пусть эти телеканалы и принадлежат Ахметову и многих так и прет чтоб на него наехать.но почему тогда никто не вспоминает что он ходит в условный эпицент, метро. сильпо. таврия. это тоже чьи то предприятия и бизнес олигархов....и там остается куча денег.а в предвзятости канала к Шахтеру это понятно что так и будет.например на 2+2 в профутболе все против Шахтера)- это не предвзято?? при этом сухие цифры говорят о том что Шахтер пока что лучшая команда Украины. Но она не может быть такой без Динамо,Зари,Мариуполя,Александрии....ровн
digital_summer
>> Поэтому предложение канала «Футбол» стоимостью 5 млн долларов – считаю привлекательным для УПЛ
>
Это Заре или на всех?
jekаfunny
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Павел Савранский
Ну вот правильная ассоциация плюсов сериалы ток шоу развлекуха типа голос Краины. Качественного показа спортивных соревнований нет на плюсах.
Whitesnake
-"П.С. Только не говорите, что кто-то будет заставлять Вас (и других зрителей) смотреть на Футболах что-нибудь КРОМЕ трансляции (комментируемой, скорее всего, человеком по выбору транслируемого клуба)? Ну, разве что реклама между таймами (кою тоже можно легко выключив звук убрать, правда?)."-интересно девки пляшут
вопрос
А почему это должно проходить на каналах "футбол"?
почему должны все смотреть футбол,по сути дела ,на клубном канале шахтера?
Vyaches Samojlov
Только вот если такого же аргументированного опровержения в СМИ не прозвучит, то это значит (косвенное подтверждение), что озвученная сумма - близка к реальной, которую можно получить за отмеченный матч.