Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Легка атлетика
| Оновлено 16 липня 2019, 21:27
7658
8

Юлія ЛЕВЧЕНКО: «В аеропорту мене не зустрів жоден журналіст»

Українська стрибунка у висоту виграла чемпіонат Європи U-23

| Оновлено 16 липня 2019, 21:27
7658
8
Юлія ЛЕВЧЕНКО: «В аеропорту мене не зустрів жоден журналіст»
Instagram. Юлія Левченко
Українська легкоатлетка Юлія Левченко стала чемпіонкою Європи серед спортсменок не старше 23 років. Повернувшись зі шведського Евле, 21-річна стрибунка у висоту розповіла:
 
«Дуже багато моїх прихильників за кордоном були вражені, що я ще в категорії U23. Їм здавалося, що я вже старше (сміється). Насправді, до цілі треба йти поступово, нікуди не поспішати і показувати результати в своїх вікових категоріях. Тому дорослий спорт – добре, але потрібно спочатку навчитися перемагати серед ровесниць. Так, я перемагала на чемпіонаті серед спортсменів не старше 23 років раніше, в 2017 році. Але зараз мені не легше. Тому розуміння, що на цей раз теж хочеться взяти золото, трохи давило. І суперниці були непрості. Білоруска Карина Таранда недавно взяла два метри і мала кращий серед нас результат сезону. Загалом, вийшла гарна боротьба, після якої залишилися винятково позитивні емоції.
 
Завжди їду на змагання і налаштовуюся на те, що потрібно боротися. Як на мене, це головне. Думаю, не тільки для мене. Ніхто собі заздалегідь медалей не вішає. Нагороди можна виграти тільки в боротьбі. На цей раз в Евле теж азарт, правильний настрій з'явився під час стрибків. Після цього все було в порядку. Крім перемоги виконала олімпійський норматив. Це приємний бонус. Часу до Олімпіади ще багато і, в принципі, показати потрібний результат ще встигала. Але краще виконати норматив раніше. Приємно, що вдалося, хоча коли стрибала, я про це не замислювалася.
 
Зросла популярність? Я якою була, такою і залишилася. Увага мене не змінила. Певний спад в результатах в 2018 році пов'язаний з відпрацюванням технічних моментів. Загалом все йшло так, як треба. Хіба десь за медалі не зачепилися. І це теж досвід, який треба пережити. Щодня на п'єдесталі бути неможливо. І моя популярність – теж поняття досить суперечливе. Ось повернулася з переможного чемпіонату Європи. Ніхто з журналістів в аеропорту мене не зустрів. Тому задирати носа нема від чого (посміхається). Повинна сказати, що я навіть не до себе уваги прошу, а до спорту в цілому. Діти повинні бачити на телебаченні спорт, в них повинні бути живі герої. Тоді у нашого спорту буде майбутнє».
 
Оцініть матеріал
(22)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Даріо СРНА: «Хочемо отримати за Судакова великі гроші. Буде більше 60 млн»
Футбол | 26 квітня 2024, 11:10 20
Даріо СРНА: «Хочемо отримати за Судакова великі гроші. Буде більше 60 млн»

Клуб готується до продажу провідного виконавця

ФОТО. Серце для України. Як Білодід виграла чемпіонат Європи з дзюдо
Інші види | 26 квітня 2024, 03:15 0
ФОТО. Серце для України. Як Білодід виграла чемпіонат Європи з дзюдо

Українка у Загребі виборола золоту медаль у ваговій категорії 57 кг

Коментарі 8
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
vizuals
Це тому, що чекали набагато більшого від людини, яка у 19 років стрибнула на срібло ЧМ на 2,01 м, а тепер і 1,97 за щастя
SandroKing
Еще недавно прыгала на уровне лучших, а теперь ЧЕ до 23 лет. Стоит задуматься.
kerch30
Красуня, все буде добре
REALIST
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Антон Корзун
Нахабне дівчисько яке, норматив це ще нічого не означає є ще як мінімум 5 спортсменок з України які його або вже виконали, або ще виконають.