Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна
|
1148
0

Секретар ФБУ: «Можливо, ми проведемо один з молодіжних Євробаскетів»

Володимир Драбіковський заявив, що Україна в майбутньому може прийняти чемпіонат Європи

Секретар ФБУ: «Можливо, ми проведемо один з молодіжних Євробаскетів»
ФБУ. Володимир Драбіковський
Генеральний секретар Федерації баскетболу України Володимир Драбіковський прокоментував рішення ФІБА не дати Україні провести жіночий Євробаскет-2021. Нагадаємо, що чемпіонат Європи пройде у Франції та Іспанії.
 
За словами Драбіковського, Україна ще подасть заявку на проведення одного з молодіжних Євробаскет майбутніх років.

«Дуже складно конкурувати із такими опонентами як Франція та Іспанія, вони без сумніву відносяться до найбагатших і найавторитетніших федерацій. У кожної із цих країн є свої представники в правлінні (борді ФІБА-Європа), в той час як ані у нас, ані у шведів такого важелю впливу не було. Не випадково це буде уже третій жіночий ЄвроБаскет у Франції протягом останніх 20 років. Як з нашого боку так і з боку наших шведських колег було зроблено чималу роботу. В плані організації інспекційних візитів, презентації нашої заявки ми нічим не поступалися нашим конкурентам, а як зазначили деякі члени правління ФІБА Європа, навіть переважали їх. Втім, цього було недостатньо.

Ми ні у якому разі не збираємося впадати у відчай. Для нас це був хороший досвід, адже такий шлях ми фактично проходили вперше і винесли чимало корисного на майбутнє і хоча точних результатів закритого голосування нам не оголошували є свідчення, що поступилися ми зовсім небагато. Зараз нам треба провести аналітику того що відбулося і вибудовувати нашу стратегію. Можливо ми організуємо наступного року один з ЄвроБаскетів на рівні молодіжних збірних. До подачі заявок час ще є, поки ми із цікавістю спостерігаємо як зіграють наші збірні U-20, U-18, U-16 і потім будемо приймати рішення. В Україні мають однозначно відбуватися великі змагання тим більше, що йде робота по будівництву і реконструкції спортивних арен. Ми маємо набувати досвіду організації континентальних турнірів. Інші країни належно оцінили нашу роботу і уже- надходять пропозиції щодо об’єднання зусиль для подачі наступних заявок. Прагнення проводити ЄвроБаскет у нас не зникло. Баскетбольна Європа побачила серйозність наших намірів», - сказав Драбіковський.

Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

АНЧЕЛОТТІ: «Пенальті – азартна гра. Довіряв Луніну, який був спокійним»
Футбол | 18 квітня 2024, 02:05 1
АНЧЕЛОТТІ: «Пенальті – азартна гра. Довіряв Луніну, який був спокійним»

Карло коротко прокоментував серію пенальті у матчі «Манчестер Сіті» – «Реал»

НБА. Сакраменто обіграв Портленд, Бостон перестріляв Вашингтон
Баскетбол | 15 квітня 2024, 09:09 0
НБА. Сакраменто обіграв Портленд, Бостон перестріляв Вашингтон

Зіграно заключні матчі регулярного чемпіонату ліги

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.