Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Артистичне плавання
| Оновлено 13 липня 2019, 17:28
1637
0

Харків'янка Марта Федіна опинилася за крок від п'єдесталу пошани

В соло технічної програми українська спортсменка посіла четверте місце

| Оновлено 13 липня 2019, 17:28
1637
0
Харків'янка Марта Федіна опинилася за крок від п'єдесталу пошани
На чемпіонаті світу з водних видів спорту, який проходить в Південній Кореї, сьогодні були розіграні перші комплекти медалей.
 
В змаганні солісток артистичного (синхронного) плавання в технічній програмі харківська спортсменка Марта Федіна посіла четверте місце, поступившись бронзовому призеру Юкіко Інуї з Японії трохи більше одного бала. У Марти підсумковий результат 91.3014, а у японки 92.3084. Чемпіонкою світу стала росіянка Світлана Колесніченко, яка набрала 95.0023 балів. Срібну медаль отримала іспанська спортсменка Она Карбонелл - 92.5002.
 
Завтра в неділю 14 липня Марта Федіна разом з Анастасією Савчук виступатимуть у фіналі дуетів (технічна програма). Поки українки займають третє місце.
 
Сьогодні ж на чемпіонаті світу з водних видів спорту були розіграні ще чотири комплекти медалей і три з них в стрибках у воду.
 
На метровому трампліні у жінок перемогла китаянка Чень Івен, на другому місці Сара Бейкон з США і на третьому Судзі Кім з Південної Кореї. Українців у фіналі не було.
 
На десятиметрової вишки в синхронних змішаних стрибках знову золото дісталося представникам Китаю Цзюнцзі Лян - Яцзе Сі. Срібна медаль у росіян Катерини Бєляєвої і Віктора Мінібаєва і бронзовими призерами стали мексиканці Марія Санчес-Морено - Хосе Бальєза. Тут теж українців у фіналі не виявилося.
 
І в чоловічих синхронних стрибках з триметрового трампліну переміг китайський дует Сью Ціе - Юань Цяо. Друге місце у спортсменів Великобританії Яка Лаугера - Даніеля Гудфелоу. Третє місце посіли Хуан Мануель Гелая-Ернандес - Яель Кастільо Хуерта. Українські стрибуни у воду Олександр Горшковозов - Олег Колодій, які після попередніх стрибків займали третє місце, в результаті фінішували шостими.
 
У плаванні на відкритій воді серед чоловіків на дистанції 5 км перемогу здобув Кшиштоф Разовскі з Угорщини з результатом 53.22.10. На другому місці Лоран Фонтаньє з Франції 53.32.10 і на третьому канадець Ерік Гедлін - 53.32.40. Українців серед 60 спортсменів, що стартували, не було.
 
В медальному заліку лідирує збірна Китаю, яка має вже три золоті нагороди. А всього медалі в перший день змагань завоювали спортсмени 11 країн.
 
Завтра у неділю 14 липня чотири комплекти нагород будуть розіграні в стрибках у воду (2), плаванні на відкритій воді (1) і артистичному (синхронному) плаванні (1).
 
Всього на чемпіонаті світу з водних видів спорту у Південній Кореї буде розіграно 76 комплектів медалей: 13 - в стрибках в воду, 2 - в хай-дайвінгу, 7 - в плаванні на відкритій воді, 42 - у плаванні, 10 - в артистичному (синхронному) плаванні і 2 - у водному поло.
 
Ігор ЗАРЖИЦЬКИЙ
Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Трубін не врятував у серії пенальті. Марсель пройшов Бенфіку
Футбол | 19 квітня 2024, 00:51 38
Трубін не врятував у серії пенальті. Марсель пройшов Бенфіку

Французька команда виграла чвертьфінал ЛЄ

Омбудсмен просить Шевченка вжити заходів щодо члена своєї команди
Футбол | 19 квітня 2024, 14:23 11
Омбудсмен просить Шевченка вжити заходів щодо члена своєї команди

Скандал за участі Олександра Шевченка та Євгенії Сагайдак отримав продовження

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.