Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Вімблдон
| Оновлено 03 липня 2019, 19:35
17436
31

Вімблдон. Ястремська вийшла в третій раунд

Третя ракетка України обіграла Софію Кенін в трьохсетовому матчі

| Оновлено 03 липня 2019, 19:35
17436
31
Вімблдон. Ястремська вийшла в третій раунд
Jimmie48 Photography. Даяна Ястремська
Українська тенісистка Даяна Ястремська (№35 WTA) продовжує виступи в одиночному розряді Вімблдону.
 
У матчі другого раунду 19-річна українка обіграла 20-річну американку Софію Кенін (№28 WTA).
 
Вімблдон. Друге коло
Даяна Ястремська (Україна) - Софія Кенін (США) - 7:5, 4:6, 6:3
 
Матч Ястремської істотно відрізнявся від поєдинку Світоліної. На цей раз вже українка брала в свої руки ініціативу і намагалася якомога швидше завершити розіграш. Тактика була зрозуміла, затягувати проти Кенін сенсу не було, інакше американка отримала б солідну перевагу.
 
Сьогодні Даяна добре подавала в першому сеті, в середньому швидкість подачі була на 10км/год більше, ніж у суперниці. Відсоток першої становила 68%, що для Даяни є фантастичним результатом. З плином часу показник падав, через це виникали проблеми, але з ними все-таки вдалося впоратися.
 
У стартовій партії Кенін грала в звичному для себе стилі: надійно, без спадів, але і без якоїсь гостроти. Ястремська навпаки нагнітала і додавала майже з кожним геймом. Американка двічі вела з брейком, але з рахунку 2:4 українка забрала 5 з 6 геймів і завершила партію перемогою.
 
У другому сеті гра практично не змінилася, але в найвідповідальніші моменти Даяні не вдавалося вигравати важливі очки. Можливо, далися взнаки нерви, але грати від цього вона гірше не стала. Кенін лише раз віддала подачу і зрівняла рахунок за партіями.
 
Перед заключним сетом було невелике побоювання, адже останнім часом Ястремська не дуже добре проводила фінальні моменти матчів. І в перших двох геймах на своїй подачі довелося похвилюватися. На щастя, Даяна відіграла чотири брейкпоінти, після чого вже моральна перевага була на її боці. У Софії після цього відверто мало що виходило, матч йшов до перемоги українки. У восьмому геймі вона зробила єдиний брейк в партії і легко подала на матч.
 
Відмінна перемога Ястремської проти дуже серйозної суперниці. Далі Голубич (№81 WTA), яка вже встигла обіграти Свьонтек і Путінцеву, далеко не найкращих тенісисток на траві, але все ж. Але ж могла грати і проти Осаки. Ястремська буде фавориткою, але потрібно добре налаштуватися. Обидві тенісистки вперше зіграють в третьому раунді.
 
Нагадаємо, в цьому році Даяна дебютувала в основній сітці Вімблдону.
 
Раніше до третього кола вийшла Еліна Світоліна.
 
Оцініть матеріал
(14)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 31
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Vladislav Pohily
Чудово. З Голубіч думаю вже Дая буде фавориткою. При чому явною. Головне не начудити.
Сергей Богданов
Не осталось слов и эмоций, это было жесточайший адреналинраш, круть!
englishforp
Её матчи невозможно смотреть без валидола. Спасибо, Даяна, что в 19 лет уже седой
Nyeyedyaka
Молодець Даянка! Додатково тішить, що не було провалу у третьому сеті, як це останнім часом траплялось. Потроху звикає до трави, далі має бути прогрес, сподіваюсь.
Евгений Корчагин
Поздравляю Даяну с победой,но как будет дальше не представляю.Очень нестабильно и без запасных планов.Невозможно выигрывать лупя втупую по мячу.
dedpixto
молодец!
Сергей Богданов
Вообще обе молодцы девченки, закатили крутейший зрелишный бой, судьба матча всегда была на волоске, масса зрелища подарили невероятные удары комбинации
znak51
Поздоровляю Даяночка ! Так тримати приціл ! Ти вже друга ракетка України !
Виктор Андрущик
Даяна,продолжай радовать,мы тебя любим как спортсменку,бойца на корте,даже если ты и проигрываешь,ты бьешься ,рискуешь,приятно на это смотреть.Удачи тебе во всем,а большие победы впереди.
Stanislav Matusevych
Я на отдыхе, только увидел результат и обрадовался. Даяна умница, очень важная победа для нее.
serega-2019
Даяна та всіх вболівальників тенісу вітаю з перемогою!!!
Даяна дякую Вам за неймовірні емоції та задоволення від гри яку Ви показуєте і радуєте нас своїми перемогами !!!
Всі ми бажаємо Вам міцного здоров`я, впевненості, витримки, успіху, наснаги, чудового настрою, багато - багато перемог, вдосконалювати свою гру та майстерність і просимо не зупинятись на досягнутому - вперед і тільки вперед - до нових вершин, до зірок, до слави і світового визнання, як гравця ТОП рівня !!!
Mr.Value
C победой! Следующую соперница обязана проходить без проблем, тем более, что она уже её легко обыгрывала совсем недавно.
Oleg Shcherbak
Умничка!!!!!!!!
vizuals
Вмикнувся на останніх двох геймах - гра в Даяни потішила. Усе чітко, без дитизма ,якій в неї ще проскакує іноді
Юхим Голд
Сама найкраща, трохи неочікувана але від того фантастична новина!!! Вітаю, Даяна!!!
disiny5
Даяну, да и всех нас, с такой нужной победой над будущим топом
Теперь Софья будет против Даяны андердогом у буков.
Радует то, что вернулось ощущение, если Даянка в огне, то проиграть она может только самой себе, в не зависимости от звездности соперницы и статуса турнира.
Это второй раз третий круг шлема и первая реальная возможность пробиться дальше...
Растем над собой, круто
Vladlen
Да, такую игру выдала, у меня чуть сердце не выпрыгнуло, надеюсь дальше такого адреналина не будет, а то не какого корвалола не хватит.
vit-2
Вчора під час матчу піднімалась тема ракурсів сексуальних дівчат у матчі. Із Даяною все зрозуміло - фігура, рухи... все на високому рівні, елітне дівча. А от по Кенін не можу погодитися: крім миловидного личка і середньої фігури, нічого цікавого. Спина якась пряма/прямокутна, таке враження що дівчина трохи сутулиться, ходить Софія по-пацанячому, тобто як підліток-хуліган. Що тут сексуального
Limb-Ur
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
vit-2
Передивився пізно вночі в запису аж до пів-третьої матчі наших дівчат, але воно того варте. Даяна провела хороший матч. Видно прогрес на подачі - 10 ейсів, 64% першої нормуль, лише в 3-му сеті на фоні втоми настріляла Ястремська пару зайвих подвійних. Перший сет біля сітки Даяна просто "божила" - 10 із 10 успішних атак, загалом 13/15 це дуже класно. 46 вінерсів проти 46 невимушених у українки це значно краще ніж у Кенін +13 / -32.
Видно що друга гра в Даяни на шлемі краща, ніж попередня. Залишається лише жалкувати що забагато турнірів Ястремська завершила вже в першому раунді і не набрала кондиції по ходу. Не знаю які там шанси у Голубіч, але графік матчі через день цілком прийнятний для відновлення молодої українки, яка грає в енергозатратний теніс.
Хочеться звісно ж більшої варіативності від Ястремської, але все ж таки треба запастись терпінням і покластися на команду Даяни.
Продовжую вірити в реальність 2-го тижня на шлемі для наших дівчат.