Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Вімблдон
| Оновлено 03 липня 2019, 16:47
22147
34

Вімблдон. Світоліна на відмові пройшла Гаспарян

Російська тенісистка не змогла продовжити матч у другому сеті

| Оновлено 03 липня 2019, 16:47
22147
34
Вімблдон. Світоліна на відмові пройшла Гаспарян
Wimbledon. Еліна Світоліна
Перша ракетка України Еліна Світоліна (№8 WTA) продовжить виступи на Вімблдоні.
 
У матчі другого кола 24-річна українка здобула перемогу над Маргаритою Гаспарян (№62 WTA). Росіянка отримала травму в другому сеті і не змогла продовжити зустріч.
 
Вімблдон. Друге коло
Еліна Світоліна (Україна) - Маргарита Гаспарян (Росія) - 5:7, 6:5 (відмова)
 
Після поразки в Бірмінгемі шанси Світоліной в матчі проти Гаспарян, незважаючи на котирування букмекерів, були невисокі. Росіянка набрала непогану форму і за рахунок переваги на подачі і в силі ударів виглядала краще на трав'яному покритті. Єдиним її недоліком була порівняно невисока швидкість пересування по корту, яку вона намагалася компенсувати активними і дуже різноманітними діями.
 
У першому сеті у Гаспарян чудово працювали удари зліва, одноручний бекхенд давав збої лише тоді, коли Світоліна забігала під зворотний крос, щоб максимально сильно пробити форхендом з лівої частини корту. На жаль траплялося це досить рідко. Ще однією несподіванкою від Еліни стали постійні виходи до сітки, спочатку вона намагалася рвати темп, хоча це і не завжди приносило плоди. Маргарита прийняла цей виклик, що в перспективі також могло вплинути на виникнення її пошкодження.
 
Дівчата непогано грали на своїх подачах, за 10 геймів вдалося зробити всього по одному брейку, але при рахунку 5:6 Світоліна не втримала подачу ще раз і програла партію. Результат сету був справедливим, росіянка грала активніше, краще приймала, лише трохи зменшивши оберти після восьмого гейму.
 
Другий сет виявився трохи нижчим за загальним рівнем гри. Дівчата частіше помилялися, хоча українка ще з кінця першої партії стала грати більш агресивно і частіше ризикувала. За перші 10 геймів другого сету також було зроблено всього два брейки, хоча в восьмому геймі у Гаспарян було кілька прихованих матчболів.
 
Розв'язка зустрічі відбулася після рахунку 5:5. Гаспарян вийшла на подачу, але при рахунку 0:30 смикнула м'яз лівої ноги. Спочатку здалося, що це судома, але мабуть, там все набагато серйозніше. Кілька хвилин вона пролежала на корті, так як медичний тайм-аут під час гейму брати не можна. Після консультації з фізіотерапевтом росіянка продовжила, але гейм програла. Еліна один раз перевірила її вкороченим, Маргарита бігти не могла.
 
 
Тайм-аут Гаспарян все ж не брала, вийшовши на 12-й гейм, який і став останнім в матчі. В одному з моментів вона відмовилася продовжувати поєдинок, далі йде Еліна.
 
Нагадаємо, Світоліна програла Гаспарян на недавньому турнірі в Бірмінгемі.
 
У третьому колі Світоліна зіграє проти Марії Саккарі (№32 WTA).
 
Оцініть матеріал
(15)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 34
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Віталій Яценко
Так подавала Еліна на сет при 6:5. Все йшло до перемоги у 2 сеті. Легких перемог не буде. Але 3 коло на траві для Еліни - вже досягнення. Все ж не її це покриття. Та й затягнувся період без перемог. Тому тримає за неї кулачки і радіємо перемозі.
Vladlen
Все таки Элина замучила соперницу, не выдержала такого темпа Гаспарян и сломалась. Но с игрой надо срочно, что-то делать, так беззубо играть на траве просто недопустимо. А какие грубые ошибки она делала возле сетки, просто нет слов. Следующая соперница гречанка, не самый сильный игрок на траве, но если Свитолина и с ней так будет играть, то шансов не будет, надо срочно улучшать свой уровень игры.
captain2009
я не сказав би, що перемога Эліни така вже і незаслужена. Вона грала так, як могла в її теперішньому стані. Вона боролася, старалася. Так, не завжди все виходило, але, погодьтеся, Гаспарян везло сьогодні нереально- скільки вона тих ліній чепляла і все точно! Так інша могла морально здатися. А Еліна не здалася! Вона грала до останньго! І не її точно вина в тому, що армянка травмувалася. Одним словом, з перемогою, Еліно, хоч і на відмові суперниці. Бажаю відновитися і добре підготуватися до наступного двобою!
englishforp
Могла слить намного раньше, но боролась до конца и не опускала руки. Проход дальше заслужила, но многое в своей игре нужно исправить.
Алина Бабенко
Думаю, что такая победа особой радости Элине не принесет, так как все шло к другому могу. Но раз так произошло, то нужно сделать работу над ошибками и спокойно выходить против гречанки за выход в четвертый круг. Удачи, Элина!
Юхим Голд
Все одно вона боролась до останього,це перемога і вона важлива. Але як на мене ота її персональна фан зона біля тренера їй тільки заважає. Дякую Еліна!
Limb-Ur
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Олександр Жарчинський
слабо.геть слабо.з такою грою наступний матч точно буде останнім...Еля сильно здала. чи в тренері причина,чи в "смугленькому парубку"...
disiny5
Что-бы там сейчас не говорили, как бы не рассказывали, что Марго переигрывала Элю... По последним геймам явна видна была усталость армянки, и если бы Эля забрала второй сет (а к этому все шло), то шансов в третем у Гаспарян не просматривалось априори.
Разве это не заслуга Элины? Матч складывался неудачно, но она смогла навязать борьбу, смогла максимально затягивать розыгрыши и гонять соперницу по корту.
Все закономерно!
Stanislav Matusevych
тут результат важнее качества игры. Третий круг для Элины на Уимблдоне, тем более, в нынешнем состоянии - отличный результат. И есть некоторые шансы пройти даже еще дальше.
Lazio
Для далеких від спорту і тих, хто вважає запорукою результату - везіння, пояснюю: результат, а саме досягнення його має не один критерій, а декілька... перемагає сильніший, який використав всі можливі його фактори... в т. ч. і слабшу фізику суперника...
Еліна сьогодні молодчага....
Nyeyedyaka
Чудово. Звісно, гра Еліни була слабкою, тоді як кацапка потужно проводила матч. Але на мельдонії далеко не заїдеш, недаремно ж Ґаспарян всюди перед цим доходила лиш до другого кола. Світоліній же ж прилетіла несподівана шара, яку потрібно забути і готуватись до наступного раунду, де теж шанси є, на диво.
Ну а соплі кацапських коментаторів -- приємний бонус від підсумку матчу.
vit-2
Ну і про травму Гаспарян - це такий стиль Еліни виснажливий, як для неї, так і для суперниць. Гаспарян ж не перша: Конта знімалась у 3-му сеті за хорошої гри протягом перших 2-х сетів, та ж Бузарнеску. Поки Еля не почала худнути і була в хороших кондиціях, згадайте скільки в неї було перемог у 3-х сетах, через програний перший сет. Випадковостей в тенісі не буває, Еліна добре поганяла вчора суперницю. Та й 15 вінерсів за 2 сети це більше ніж у Кенін за повних 3 сети. Тому треба не ображати, а підтримувати наших дівчат, особливо в складні періоди і в разі невдалих виступів.
gudini
Всё таки не подготовилась к траве Свитолина. У сетки игру так и не наладила, если и выходила,то неуверенно. Беготня по задней линии бесполезна на траве. Но повезло, и в следующем матче есть шанс. Гречанка схожа по стилю со Свитолиной, много бегает и не делает ставку на сильный удар, основная ставка на комбинации. Козырем Свитолиной будет опыт.
Мосій Шило
Ну,хоть так.
dudigo78
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
englishforp
Могла слить намного раньше, но боролась до конца и не опускала руки. Проход дальше заслужила, но многое в своей игре нужно исправить.
dudigo78
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
vizuals
Не бачив моменту травми, але мабуть Маргарин хотяла скакнути вище голови, чн колись Бузарнеску. А вище голови - це є небезпечно
Vlad Ltava
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил