Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 30 червня 2019, 23:21
8565
17

Шахтар мінімально обіграв софійський ЦСКА в контрольному поєдинку

Данило Сікан зумів відзначитися голом у другому матчі поспіль за підопічних Каштру

| Оновлено 30 червня 2019, 23:21
8565
17
Шахтар мінімально обіграв софійський ЦСКА в контрольному поєдинку
ФК Шахтар
Перший місяць палкого літнього сезону чемпіон України донецький «Шахтар» завершував контрольним поєдинком проти володаря «срібних» медалей болгарської національної першості – софійського ЦСКА. Разом з тим, для «гірників» завершувався і перший етап міжсезонних зборів, який проходив в баварському містечку Грассау.
 
Всього десять днів знадобилося новому головному тренеру донеччан Луішу Каштру для внесення вагомих змін до ігрової моделі своїх, з недавнього часу, підопічних. «Шахтар» поступово переходить на нову схему – 4-3-3 з тимчасовою перебудовою до 4-1-4-1. Саме в цьому матчі, звикати до модифікованої ролі довелося Марлосу і Степаненко. Опорний півзахисник збірної України залишився самотнім у своїй зоні, а його більш налаштований на атаку колега змістився ближче до центру, що дало можливість задіяти на фланзі Манора Соломона.
 
Гра з позиції сили на перших хвилинах зустрічі дозволила «Шахтарю» створити достатній простір на чужій половині поля, а індивідуальні дії окремих виконавців просто заганяли захист болгарської команди до панічного стану в своїх володіннях. Яскравий тому приклад – сольні проходи Манора Соломона і Ісмаїлі з флангів, які завершилися схожим чином – «гірники» промахнулися повз дальню штангу ударами низом.
 
Як і в грі проти «Людогорця» кількома днями раніше, підопічним Каштру вдалося швидко відкрити рахунок. Зробив це Данило Сікан. Новоспечений чемпіон світу серед юнаків віком до 20 років трохи підкоригував політ м'яча до сітку після удару Віктора Коваленко. Епізоду передувала погана взаємодія сторони захисту, до якої призвів простріл Соломона від лицьової на правому фланзі.
 
Висока температура повітря наклала свій відбиток на подальший хід поєдинку. Команди не гребували найменшою можливостю перевести подих під час численних пауз, що позначалося на інтенсивності атак. За великим рахунком, у «Шахтаря», окрім вищезгаданого удару Ісмаїлі, нічого створити так і не вийшло. Натомість, Андрій Пятов мало не подарував супернику забитий м'яч, коли вбіг на перехоплення передачі верхом практично до центральної лінії. Свого Деяна Станковича в складі віце-чемпіона Болгарії не знайшлося, тому будемо стверджувати, що Андрій відбувся легким переляком.
 
У другому таймі гру продовжив зовсім інший перелік гравців з боку «гірників». Єдиним «недоторканним» залишився Сікан – інших номінальних форвардів в заявці Каштру просто не виявилося. Однак і Данило з часом став «жертвою» тактичних експериментів головного тренера, а переміщення на вістря атаки Фернандо практично повністю зруйнувало атакуючий порив донеччан.
 
Не особливо поривалися йти вперед і болгари, задарма, що підтримку з трибун їм надавало досить велика кількість співвітчизників. З єдиною реальною загрозою в другій половині під час далекого удару Соу, впорався Олексій Шевченко. У підсумку, «Шахтар» відстояв другу поспіль перемогу в контрольних поєдинках, завершивши тим самим їх «німецьку» частину.

Товариський матч.

Шахтар – ЦСКА Софія – 1:0


 Сікан, 9.

 Степаненко, 35, Патрік, 75.

Шахтар: П’ятов (Шевченко, 46) – Ісмаілі (Сіпріано, 46), Матвієнко (Хочолава, 46), Кривцов (Бондар, 46), Болбат (Бутко, 46) – Коваленко (Антоніо, 46), Степаненко (Піхаленок, 46, Танковський, 81), Марлос (Патрік, 46) – Тайсон (Фернандо, 46), Сікан (Додо, 56), Соломон (Тете, 46).

ЦСКА Софія: Черняускас – Телес, Глєбов, Чорбаджийскі, Атанасов – Евандро (Уот, 77), Родрігес (Пінто, 69), Малінов, Фабріні (Мітков, 87) – Кері – Соу.

Стадіон: Дас. Гольдберг-Штадіон (Грьодіг, Австрія).

ШАХТАР-ЦСКА СОФІЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 32°C

Оцініть матеріал
(2)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 17
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
ShakhtarUberAlles
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
bonddp-62
Сикан явно должен играть в сборной
vitek-kherson
Шо то конечно некототых штормит, но изменение схемы - это к лучшему. Я надеюсь что под молодёж)))) ШАХТЕР ЧЕМПИОН)) СЛАВА УКРАИНЕ!!!!
Vyaches Samojlov
Кстати, косвенным доказательством моей последней мысли про неадаптацию к новой модели является тот факт, что после перехода в Днепр - Воробей снова смог несколько повысить результативность своих действий в атаке...
Но не могу сказать, чтобы она стала какой-то выдающейся (в среднем - примерно 1 гол в 4 играх) - и в Днепре (опять, не по нему "модель" игры??), и только потом в Арсенале - он "нашел себя" - вышел на довольно приличный для нападающего уровень - примерно на 2,5-3 матча для 1 забитого мяча.
П.С. Для сравнения, в Шахтере он последний раз показывал подобную эффективность - в сезоне 01/02 гг. - т.е. еще задолго ДО Луческу...
Mike Kobzar
Игра закончилась час с лишним назад, новости о результате писали сразу... Не спешим(.
Golhrenshtanga
Надеюсь Каштру не Украинофоб как некоторые до него,и не замаринует Сикана на лавке