Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 04 липня 2021, 01:03
4698
1

Латвія – Україна. Прогноз та анонс матчу чемпіонату Європи

Нашу збірну чекає суперництво з господарками турніру

| Оновлено 04 липня 2021, 01:03
4698
1
Латвія – Україна. Прогноз та анонс матчу чемпіонату Європи
fiba.basketball

Поєдинок Латвія – Україна відбудеться в п’ятницю, 28 червня, в Ризі. Початок зустрічі о 18.30 за київським часом. В прямому ефірі матч покаже телеканал Хsport.   

Другий матч на Євробаскеті українські баскетболістки проведуть проти збірної Латвії, яка на пару з Сербією виступає приймаючою стороною на нинішньому континентальному форумі. Після матчу з іспанками, в якому шанси на загальний успіх у нашої збірної були вкрай малі, поєдинок з латишками повинен стати для українських баскетболісток першим успішним кроком для досягнення поставлених перед чемпіонатом завдань.

Збірна Латвії має в своїй основі яскраво виражену базову команду. Таким клубом, вже котрий сезон є ризький «ТТТ», що вважається флагманом місцевого жіночого баскетболу. На нинішній Євробаскет головний тренер латиських баскетболісток Мартінс Зібартс, який не без успіху поєднує тренерські посади в національній збірній і ризькому клубі, включив в ростер шість гравців «ТТТ», що являє собою рівно половину складу.

Можливо, представництво «ТТТ» могло бути і менше, але по кадровому потенціалу Латвії серйозно вдарили травми. В першу чергу, мова йде про втрату важкого форварда бельгійського «Касторс Брейна» Анет Штейнберги, яка була однією з основних виконавиць у прибалтійській збірної. Так на Євробаскеті-2017 Анет стала другою «підбираючою» турніру, збираючи в середньому за гру 11,1 підбора. Також не зайвою була б на турнірі і Кітія Лакса, яка була визнана кращою баскетболісткою минулого року у себе на батьківщині.

У відсутності свого лідера, збірній Латвії доведеться, в першу чергу, брати свої очки за допомогою відмінно відшліфованих командних взаємодій. А роль лідерів при цьому на себе повинні взяти досвідчена розігруюча Еліна Дікулаку (більш відома як Еліна Бабкіна) і граюча в NCAA Паула Страутмане, для якої, незважаючи на її двадцятидворічний вік, це буде вже другий Євробаскет в кар'єрі.

У перший день чемпіонату латишки стали авторами головної сенсації зі знаком «мінус». Цьому посприяв їх несподіваний програш збірній Великої Британії з рахунком 60:74. Причому Латвія провела матч з рук геть погано, задовго до фінальної сирени втративши всі шанси на успіх. Звертає на себе увагу той факт, що з сорока хвилин чистого ігрового часу, прибалтійська збірна вела в рахунку всього лише одну хвилину і п'ятдесят п'ять секунд, а весь інший час була в ролі наздоганяючих.

Україна свій матч також програла, навіть ще з більшою різницею 77:95. Але проти діючих чемпіонок Європи ми виглядали куди цікавіше. Хороший матч провела наш лідер Аліна Ягупова, набравши 38 очок і показавши при цьому непоганий відсоток влучань з усіх дистанцій. Хороші ігрові відрізки прорізалися у Ганни Ольховик, Таїсії Удоденко і Аріни Білоцерківської.

  
Рівня показаного проти іспанок має цілком вистачити для перемоги над такими латишками. Але поранений звір удвічі небезпечний і Латвія повинна явно додати перед грою з нашими дівчатами. Тим більше, прибалтійські баскетболістки напевно розуміють, що поразка від збірної України може перетворити їх шанси на вихід до наступного етапу в досить примарні. Та й трибуни точно поженуть вперед свою команду.

Але все-таки Україна має більш високий середній рівень виконавиць, а гравця калібру Ягупової в нинішній збірній Латвії і зовсім немає. Якщо наша збірна зуміє зіграти в свою гру і ретельно підготується до можливих сюрпризів від Латвії, є велика ймовірність, що в турнірній таблиці в графі перемоги у нас зникне нуль.

Прогноз Sport.ua: перемога збірної України.

Турнірна таблиця

Команди

Ігри

Перемоги

Поразки

М´ячі

Різниця

Очки

1.Іспанія

1

1

0

95:77

+18

2

2.Велика Британія

1

1

0

74:60

+14

2

3.Латвія

1

0

1

60:74

-14

1

4.Україна

1

0

1

77:95

-18

1

Євробаскет-2019. Група А

28 червня

Велика Британія – Іспанія

Латвія – Україна

Оцініть матеріал
(12)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
dudigo78
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил