Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

21 червня 2019, 16:00
Формула 1
Гран-прі Франції 2019. Вільна практика
Гонка завершена
Формула 1
| Оновлено 21 червня 2019, 12:26
4202
0

Гран-прі Франції. Надії Феррарі, штраф Феттеля і нові мотори

Прев'ю етапу Формули-1 у Франції

| Оновлено 21 червня 2019, 12:26
4202
0
Гран-прі Франції. Надії Феррарі, штраф Феттеля і нові мотори
formula1.com

Загальна ситуація

Минуло майже 2 тижні після завершення Гран-прі Канади, а пристрасті по штрафу Себастьяна Феттеля і перемоги Льюїса Хемілтона досі не вщухли. Феррарі зажадала перегляд моменту з небезпечним поверненням пілота на трасу, і стюарди займаються цим питанням. Розгляд ситуації запланували на п'ятницю, а поки команди готуються до Гран-прі Франції.

Незважаючи на те, що в Канаді Феррарі вдалося нав'язати Мерседесу боротьбу, автодром Поль-Рікар значно менше підходить болідам Скудерії. Власне, бос команди Маттіа Бінотто вже прямо сказав, що про чемпіонство ніхто не думає, а на те, щоб змінити неправильну концепцію боліда, потрібно дуже багато часу. І навіть якщо Феррарі вдасться вирішити питання з притискною силою і роботою шин, Мерседес за цей час збільшить перевагу до таких цифр, що про якусь боротьбу можна буде забути.

Очевидно, любителям інтриги залишається сподіватися тільки на Валттері Боттаса.



Що стосується траси Поль-Рікар, то вона має довгі прямі, і це підходить потужним моторам Феррарі, проте конфігурація більше нагадує трек в Барселоні, тому від переваги Мерседеса нікуди не піти. У минулому році поул впевнено взяв Хемілтон, який довів справу до перемоги, а ось Себастьян Феттель відзначився помилкою в першому повороті і зіткненням з Валттері Боттасом. Німцеві, нарешті, потрібно проїхати чисту гонку без помилок, і тоді будуть шанси на подіум.

Нехай багато хто вважає, що штраф Феттеля в Канаді був несправедливим, але не можна забувати про помилку пілота, яка і привела до подальших проблем.

Оновлення Феррарі і новий мотор Хонди

Як вже було сказано вище, в Феррарі визнали помилку з концепцією боліда на сезон-2019. У команди знову не складається пазл. У минулі сезони у Скудерії було гарне шасі, але мотор сильно поступався Мерседесу в потужності. Зараз у Феррарі більш потужний двигун, але шасі і аеродинаміка тягнуть машину назад. А ось Мерседес, схоже, знайшов золоту середину і впевнено йде до чергових титулів.

У Феррарі обіцяють поступово виправляти ситуацію, і до Франції привезуть новий дизайн переднього антикрила. Ймовірно, його протестують під час практик, і якщо щось піде не так, то повернуть старе. Судячи з усього, в Феррарі вже чекають перерви, щоб взятися за перебудову машини. Інше питання, що відставання на той час може стати гігантським, і логічніше буде переключитися на болід 2020 року.



Поки що немає інформації про новинки Мерседеса, а ось Ред Булл і Торо Россо отримають нову специфікацію моторів Хонди. Японський виробник повідомляє, що мотору додали потужності, але відставання від лідерів все ще істотне. Втім, траса більше підходить шасі Ред Булла, тому Феррарі цілком може очікувати конкуренції з боку Биков.

Розклад заїздів

П'ятниця

Перша практика - 12:00 - 13:30

Друга практика - 16:00 - 17:30

Cубота

Третя практика - 13:00 - 14:00

Кваліфікація - 16:00 - 17:00

Неділя

Гонка - 16:00

Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Став відомий 6-й клуб, який кваліфікувався до Ліги чемпіонів 2024/25
Футбол | 26 квітня 2024, 07:31 0
Став відомий 6-й клуб, який кваліфікувався до Ліги чемпіонів 2024/25

«Феєнорд» гарантував собі участь у головному єврокубкому турнірі

Де дивитись онлайн матч чемпіонату України Дніпро-1 – Динамо Київ
Футбол | 26 квітня 2024, 03:31 0
Де дивитись онлайн матч чемпіонату України Дніпро-1 – Динамо Київ

Поєдинок 26-го туру УПЛ відбудеться 27 квітня о 13:00 за Києвом у Дніпрі

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.