Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

WBC
| Оновлено 24 липня 2019, 15:03
6285
7

Майріс Брієдіс – Кшиштоф Гловацьки. Прогноз і анонс на бій

Вечір боксу в Ризі порадує вболівальників двома півфіналами Суперсеріі

| Оновлено 24 липня 2019, 15:03
6285
7
Майріс Брієдіс – Кшиштоф Гловацьки. Прогноз і анонс на бій
Twitter
15 червня в Ризі відбудеться вечір боксу, головною подією якого стане бій латвійського боксера Майріса Брієдіса (25–1, 18 KO) проти чемпіона світу у важкій вазі за версією WBO Кшиштофа Гловацьки (31–1, 19 KO) з Польщі. Цей бій буде проходити в рамках півфіналів Всесвітньої боксерської суперсерії.
 
Також в цей вечір в Ризі пройде другий півфінальний бій Суперсеріі, в якому зійдуться кубинець Юньер Дортікос (23–1, 21 KO) і американець Ендрю Табіті (17–0, 13 KO). Поєдинок пройде за тимчасовий титул чемпіона світу за версією IBF.
 
Бекграунд
 
34-річного латвійського боксера Майріс Брієдіс і 32-річного поляка Кшиштофа Гловацьки об'єднує те, що єдиної поразки в їх професійній боксерській кар'єрі їм обом завдав українець Олександр Усик. Гловацький програв бій Усіку одноголосним рішенням суддів у вересні 2016 року, а Бріедіс надав українцеві дуже серйозний опір вдома, в Ризі, в півфіналі Суперсеріі в січні 2018 року, причому перевага Усика була вкрай невеликою (два судді нарахували 115–113, а третій дав нічию 114–114).
 
За свіжої інформації, в бою Брієдіса проти Гловацьки не стоятиме на кону титул чемпіона світу за версією WBC, як планувалася спочатку. Цей пояс став вакантним після переходу Олександра Усика в суперважку вагу. Але WBC відмовилася санкціонувати бій між Бріедісом і Гловацьки. Президент Всесвітньої боксерської ради Маурісіо Сулейман розповів, що організатори Суперсеріі порушили правила і положення WBC. В результаті на кону буде стояти тільки пояс чемпіона світу за версією WBO, яким володіє Гловацьки.
 
Брієдіс збирається зробити те, що не вдалося в минулому році – досягти фіналу Суперсеріі. Латвійський боксер в минулому році зіткнувся з проблемами зі здоров'ям, але зумів їх подолати. За останні роки він переніс кілька операцій на носі, зап'ястях, плечах і ліктях. Втім, операції позаду, і настрій на бій рішучий.
 

Цитати перед боєм
 
Майріс Брієдіс: «Я дуже радий бути тут і просто не можу дочекатися суботи. Думаю, що це буде чудова битва, і я збираюся перемогти. Неймовірно, коли можна отримати все пояса і виграти трофей Алі. Це буде втіленням мрії. Бій з Усиком – це бій з Усиком, а це зовсім інший бій. Зараз я готовий по-іншому, я інший ментально. Це мій другий шанс, і я зроблю все можливе, щоб скористатися ним. Не став би використовувати слово війна про бій, як Кшиштоф. Це сильне слово, але я думаю, що це буде гарний і дуже видовищний бій. Це дійсно круто, що поєдинок проходить в Латвії. Якби хто-небудь сказав мені десять років тому, що у нас будуть титульні бої тут, в Латвії, що у нас тут будуть такі масштабні змагання з чемпіонськими поясами і кращими бійцями світу, я б не повірив. Так що для мене це мрія».
 
Кшиштоф Гловацьки: «Для мене це відмінна можливість стати кращим польським боксером в історії. Я зроблю все можливе, щоб перемогти і привезти чемпіонський титул в Польщу. Мій товариш по команді Кшиштоф Влодарчик протягом багатьох років був чемпіоном за версією WBC. Прийшла пора повернути пояс додому. Брієдіс – дуже хороший боксер. У нього відмінна техніка, він дуже сильний. Однак я сконцентрований тільки на себе і своїх сильних сторонах. Я знаю, чого вартий. Не хочу говорити про суперника, оскільки це не в моєму стилі. Те, що бій проходить в Ризі, не має значення. Багато польських вболівальників приїдуть сюди, щоб побачити мій поєдинок. Я знаю, що не буду без підтримки. Розумію, що атмосфера буде спекотною. Брієдіс – місцевий герой, але мене це не турбує».
 
Церемонія зважування
 
Кшиштоф Гловацьки показав вагу 89,8 кг, а Майріс Брієдіс – 89,3 кг. Таким чином, поляк переважив свого опонента на 0,5 кг. У Юньера Дортікоса і Ендрю Табіті вага виявилась рівною (90,3 кг).
 


 

Прогноз на бій
 
Брієдіс значиться фаворитом пари. За нього можуть зіграти рідні стіни і підтримка глядачів. Латвійський боєць надав навіть Усику найбільш завзятий опір, ледь не виграв той бій. Гловацьки теж вистояв з Усиком всі 12 раундів, але там сумнівів у імені переможця не було. Швидше за все, долю суботнього бою вирішуватимуть суддівські записки. Майріс дуже грамотно і своєчасно працює по противнику, відчуває роботу ніг і рук, читає суперника. Припустимо, що його перевага виллється в одноголосне рішення суддів.
 
Рекомендована ставка – перемога Майріса Брієдіса рішенням суддів.
Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Стала відома точна сума, за яку Перес готовий продати Луніна
Футбол | 24 квітня 2024, 07:01 8
Стала відома точна сума, за яку Перес готовий продати Луніна

За останніми чутками, Андрій не погодився на продовження контракту та може залишити клуб

Схоже, Касільяс недооцінює Луніна. Забув, як над ним насміхався Кан?
Футбол | 24 квітня 2024, 12:20 12
Схоже, Касільяс недооцінює Луніна. Забув, як над ним насміхався Кан?

Колумністу Sport.ua Олексію Сливченку не сподобалося одне з останніх висловлювань легенди «Реала»

Коментарі 7
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Ossa8860
Ставлю на прибалта.
vizuals
Гловке треба вирубати Майріса. Він може це зробити у останніх раундах
vizuals
Гловацький просто сильніший, як боець. Стійкіший, витривалійший, школа є хороша. Я майже його прихильник. Але в Латвії перемогу йому не віддадуть.
vizuals
Офіійна перемога може будет і за Бриедисом, але лише на картках судів Гловацкий - ушлий боксер з ударом. Бриедис увесь бій будет переховуватись за блоком. Думаю, що Гловацького пограбують