Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 15 червня 2019, 23:17
8731
2

Півфінали Суперсерії. Жертви Усика розігрують залишені їм пояси

Лев Кравців в очікуванні одразу двох класних битв

| Оновлено 15 червня 2019, 23:17
8731
2
Півфінали Суперсерії. Жертви Усика розігрують залишені їм пояси
RingSide24

В суботу в Ризі відбудуться два полуфінали WBSS в крузервейті

Спочатку було незрозуміло, навіщо проводити другий сезон Суперсеріі в крузервейті так швидко? Тільки-тільки відгримів перший турнір, переможець і володар всіх поясів вирішував, чи потрібен йому перехід в наступну вагу, а організатори вже підписали контракти з учасниками наступного сезону.

Але вийшло все так, як повинно було бути. Поки пройшли перші відбіркові поєдинки, Олександр Усик прийшов до вирішення відправитися в хевівейт, а пояса попередньої категорії стали танути на очах. Спочатку пішов WBA – його отримав хитрий росіянин Денис Лебедєв. За ними послідували WBC і WBO. В обох випадках вони залишені добровільно, але на різних умовах: Всесвітня боксерська рада дала українцеві статус «чемпіона у відпустці», завдяки якому Лебедєв отримав свій титул WBA без бою.

Організація ж пішла на поступки, незважаючи на травму і відстрочений дебют чемпіона. Статус «суперчемпіона» давав Олександру право прийти в будь-яку сусідню категорію і відразу ж вимагати бій за пояс. За домовленістю Усик повинен був вдало дебютувати і ставати обов'язковим претендентом, але через травму все затягнулося і пояс довелося віддати. Проте WBO погодилася зберегти за українцем можливість стати претендентом на такий же пояс в суперважкій категорії, незважаючи на те, що фактично він уже не чемпіон.

Тепер за пояси боротимуться колишні суперники Усика

Пояс Всесвітньої боксерської асоціації у Дениса Лебедєва, якого, здається, цікавить лише статус, а не поєдинки з найкращими боксерами категорії. Він не брав участі ні в одному з сезонів WBSS, повернувся, забрав пояс і чогось чекає. Ну, нехай чекає, цікавинки зараз не тут.

WBC буде розіграний в півфіналі Суперсеріі між Юніером Дортікосом і Ендрю Табіті. Ні перший, ні другий з Усиком не билися. Дортікос зустрічався з Гассіевим в півфіналі першого сезону, але програв тому достроково. Табіті і зовсім не був в першому сезоні, але поки виступає більш, ніж впевнено в крузервейті.

WBO розіграють старі знайомі – Кшиштоф Гловацький і Майріс Брієдіс. Першого Усик перемагав в своєму першому титульному поєдинку в кар'єрі – за очками, як раз забравши титул чемпіона. Другого – також в титульному поєдинку, але вже за Зелений пояс. Складний поєдинок, розділене рішення суддів і ось це все. Тепер пояс повернувся до Кшиштофа і вони з другої жертвою Олександра вирішать, хто ж є більш достойним.

Бріедіс і Дортікос фаворити півфіналів, але не все так однозначно

Згідно букмекерських котирувань, у Бріедіса і Дортікоса вірять приблизно в два рази більше, ніж в їхніх опонентів. Але, здається, хоча б один раз більшість ставок не зіграють.

Бріедіс – єдиний боксер, для якого ці півфінали стануть домашнім поєдинком. Так, бої відбудуться в один вечір в Ризі. Це, безумовно, плюс. І зовсім не через суддів, які будуть віддавати в сторону місцевого бійця. Проти нього буде битися діючий чемпіон і тут при рівних раундах перевага якраз буде йти поляку. Просто вдома рідні стіни допомагають, як відомо. У рингу Майріс програвав лише Усику і то в дуже рівному поєдинку. Це говорить багато про що.

Поляк не самий ударний боєць (19 дострокових перемог з 39), та й у нього, як і у суперника, останні поєдинки закінчувалися рішенням суддів. Є шанс побачити всі дванадцять раундів, в яких Бріедіс буде майже завжди трохи краще і забере перемогу за очками. Хоча, невідомо в якій формі він підійде до поєдинку. У першому після поразки від Усика бою Майріс був жахливий, так що списувати Гловацького, який бажає стати одним з кращих польських боксерів в історії, теж не варто.

Багато хто ставить на Дортікоса через його досвід і, дійсно, крутий удар: більше 80% суперників не достояли до фінального гонгу. А ще він трохи вищий (191 см проти 185 см) і має довші руки (203 см проти 194 см). Зрештою Юніер – представник найбільшої кубинської школи боксу.

З іншого боку, 29-річний (молодше на 4 роки) американець з класною швидкістю рук, відмінним почуттям дистанції, хорошим ударом і незвичайною мотивацією. Здається, цей півфінал приречений бути неймовірно спекотним. Не потрапити в фінал двічі поспіль для Дортікоса буде провалом і, по суті, хрестом на статусі топ-бійця. Не потрапити в фінал для Табіті, який розповідає про перемогу над Усиком в їх потенційному бою і є однією з можливих зірок цього ваги у відсутності Гассіева і українського чемпіона, буде не меншим провалом.

Саме цей півфінал обіцяє бути дуже спекотним, цікавим і непередбачуваним. Тут реально будь-який з бійців може в будь-який момент зрубати суперника одним ударом. Таке точно не можна пропускати.

З ким із них хотілося б подивитися Усика?

З огляду на те, що з двома ми бої вже бачили і з того часу Бріедіс краще не став, то з обома представниками другої пари. Більшою мірою з Табіті, особливо, якщо він пройде в фінал. Дортікос – крутий панчер, здатний в будь-який момент зрубати суперника, але й Гассіев був таким. Що з ним зробив Олександр – всі бачили.

А ось з відносно молодим Ендрю, який яскраво рветься до чемпіонства, було б класно. Але лише за умови, що це буде зустріч двох переможців Суперсерії. Інакше цей бій не буде мати сенсу.

Але поки він і так не має сенсу – Саша спробує знову стати чемпіоном, але з ще більшим рівнем складності. Вийде – браво. Ні - завжди є шанс вийти з відпустки по лінії WBC і повернутися в рідний вагу. Сподіваємося на перший варіант.

Оцініть матеріал
(8)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Тренер Нганну назвав головну помилку Ф'юрі в поєдинку проти Франсіса
Бокс | 23 квітня 2024, 19:17 1
Тренер Нганну назвав головну помилку Ф'юрі в поєдинку проти Франсіса

Олександр Захожий вважає, що Тайсон не мав починати гратися з опонентом

У Челсі ухвалено рішення про майбутнє Мудрика
Футбол | 24 квітня 2024, 19:01 4
У Челсі ухвалено рішення про майбутнє Мудрика

«Пенсіонери» розставили пріоритети щодо українця

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
vizuals
Жертвы Усика)))
Саша в нас прямо якійсь маньяк
nomad
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил