Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 12 червня 2019, 14:00
2514
0

Збірна Італії здобула вольову перемогу над Боснією і Герцеговиною

Розкішні удари Лоренцо Інсіньє і Верратті не дозволили команді Манчіні втратити свої перші очки

| Оновлено 12 червня 2019, 14:00
2514
0
Збірна Італії здобула вольову перемогу над Боснією і Герцеговиною
twitter.com/azzurri
Слідом за іншими командами з «верхнього ешелону», збірна Італії цілком могла вже в рамках четвертого туру групового етапу відбіркового циклу до чемпіонату Європи 2020 року, забезпечити собі комфортне перебування на вершині свого «секстету». Для цього, підопічним Роберто Манчіні необхідно було обіграти чергового зі своїх прямих конкурентів – збірну Боснії і Герцеговини. Гра проходила в Турині на полі стадіону «Альянц Стедіум».
 
Примітною ця зустріч була ще і з тієї причини, що ніколи раніше в своїй історії дані національні команди не зустрічалися в рамках офіційного поєдинку. Єдина гра, яка ще в 1996 році завершилася перемогою боснійців (2:1), носила товариський характер. Тому, відзначитися першим успіхом, або ж – розписати мирову, команди отримали можливість через 27 років після розпаду Югославської республіки.
 
Не можна було обійти стороною напередвизначений статус «фаворита» цього матчу для збірної Італії. Команда Роберто Манчіні встигає відігравати роль як кошмару для оборони своїх суперників, так і справжньої головоломки для атак опонентів. Загалом, вже одинадцять м'ячів встигла відправити в чужі ворота «Скуадра Адзурра» в цьому відбірковому циклі за три тури, не пропустивши при цьому жодного разу.
 
Цікавим, хід поєдинку не в останню чергу зробила боснійська діаспора, яка з радістю зібралася підтримати свою національну команду. З Балканського півострова було привезено «реквізит», за який тамтешня федерація футболу ще отримає свій штраф від УЄФА, у чому сумніватися не доводиться. Іноді, гостьовий сектор явно був голоснішим від решти трибун, що знімало психологічний тиск з Боснії.
 
Витримавши стартовий натиск суперника, колектив Роберта Просінечкі перейшов на гру через довгий пас, не затримуючись в центрі поля. Добре, що Едін Джеко вміє «притягувати» до себе м'ячі, так що з постачанням для його партнерів за нападом справи йшли навіть дуже непогано. Першим скористатися допомогою свого центрального форварда спробував Вішча, проте з його потужним ударом в ближній кут зумів впоратися Сірігу.
 
Зі сплином перших півгодин гри, гравці збірної Боснії продемонстрували зразок футболу своїх опонентів з їх «кращих» часів. Швидкий розіграш м'яча на правому фланзі чужої половини поля, під час якого гості не гребували навіть зіграти п'ятами, нагородив м'ячем у чужому штрафному Вішчу, простріл якого вздовж воротарського зумів замкнути Едін Джеко. Занадто сильний удар для Італії, яка ще не пропускала в цьому відборі м'ячів у власні ворота. Відходила від нього команда Манчіні аж до початку другого тайму.
 
Хитрий розіграш кутового на правому фланзі у виконанні Федеріко Бернардескі, під час якого гравець туринського «Ювентуса» верхом відправив м'яч до входу в штрафний майданчик, де всі захисники забули про існування Лоренцо Інсіньє. Приймати рішення часу особливо не було, так що півзахисник «Наполі» пробив з першого дотику. Та ще й як пробив! М'яч влетів у ближній кут, а Шехіч навіть і не намагався робити ривок за напрямком надходження загрози.
 
Надійні дії в «рамці» Сірігу дозволили Італії зберегти в подальшому свої ворота в безпеці, хоча моменти у Джеко і Бішчі були з розряду «вбивчих». Однак Сальваторе впорався з ударами суперника, що зміцнило впевненість у власних силах з боку його партнерів по команді.
 
У підсумку, «Скуадрі Адзуррі» вдався фінальний ривок. Лоренцо Інсіньє обробив м'яч на лівому фланзі, підійшов з ним до штрафного суперника, знайшов усередині чужих володінь Марко Верратті, а півзахисник ПСЖ виконав пицільний удар під дальню штангу. Таке відбитии було просто не можливо. 2:1 – Італія продовжує зберігати статус непереможною команди в поточному циклі.
 
П'ятий тур відбіркового етапу до Євро-2020 для збірної Італії відбудється з акцентом на гостьовий поєдинок проти Вірменії, а Боснія і Герцеговина буде приймати Ліхтенштейн.

Кваліфікація до Євро-2020. Груповий етап. 4-й тур.

Італія – Боснія і Герцеговина  – 2:1


 Інсіньє, 49, Верратті, 86 – Джеко, 33

 Жоржиньо, 15 – Бешич, 43, Чівіч, 44, Саріч, 62, Джеко, 90+2.

Італія: Сірігу – Емерсон, Кьелліні, Бонуччі, Манчіні (Де Шильо, 66) – Верратті, Жоржиньо, Барелла – Інсіньє, Квальярелла (Кьеза, 46), Бернардескі (Белотті, 80).

Боснія і Герцеговина: Шехіч – Тодоровіч, Бічакчіч, Зукановіч, Чівіч (Настіч, 72) – Бешич, Пьяніч, Саріч – Вішча, Джеко, Гояк (Сімірот, 80).

Арбітр: Хав'єр Естрада Фернандес (Льєйда, Іспанія)

Стадіон: Альянц Стедіум (Турін, Італія).

Удари (у площину): 17 (8) – 15 (4)
Кутові: 5 – 4
Оффсайди: 2 – 2.

ІТАЛІЯ-БОСНІЯ І ГЕРЦЕГОВІНА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 20°C

Джерело Sport.ua
Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Рятівний переїзд: як Пулішич відроджує кар’єру в Мілані
Футбол | 28 березня 2024, 16:18 0
Рятівний переїзд: як Пулішич відроджує кар’єру в Мілані

Розповідаємо про ренесанс талановитого американця

Мінус Пегула. Відомі всі півфіналістки престижного турніру в Маямі
Теніс | 28 березня 2024, 07:20 4
Мінус Пегула. Відомі всі півфіналістки престижного турніру в Маямі

У боротьбі за титул у Флориді залишилася одна американка

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.