Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 11 червня 2019, 18:49
4355
0

Шахтар обновив газон на стадіоні Металіст

По завершенні футбольного сезону на ОСК «Металіст» провели планове оновлення газону

| Оновлено 11 червня 2019, 18:49
4355
0
Шахтар обновив газон на стадіоні Металіст
Про те, для чого потрібна реновація, як вона проходить і коли поле прийматиме матчі, розповів директор з експлуатації ТОВ «Шахтар-Сервіс» Вадим Гунько.
 
– Реновація газону зазвичай проводиться раз на два роки. З огляду ж на інтенсивність тренувань і поєдинків на ОСК «Металіст», де грають два клуби й збірна України, оновлення необхідно щорічно. Ми були готові розпочати роботи вже наприкінці травня, та на прохання головного тренера національної збірної Андрія Шевченка залишили поле для тренувань і виконали весь комплекс заходів із 5 до 7 червня. Від початку і до кінця процесом займалася агрономічна служба ФК «Шахтар», що має величезний досвід у цьому питанні.
 
– У чому полягає реновація і що вона дає полю?
– Спершу спеціальною технікою, яку в Україні має тільки наш клуб, знімається верхній шар газону. Причому поле ОСК «Металіст» належить до гібридних видів і є прошитим спеціальними волокнами за технологією Desso GrassMaster, тому зняти шар слід таким чином, щоб не пошкодити систему. Це дозволяє позбутися накопиченої органіки, що поступово утворюється внаслідок експлуатації поля і завдає певних проблем: газон стає слизьким, незручним і травмонебезпечним для футболістів. Після реновації поліпшуються дренажні властивості, видаляється шкідлива мікрофлора, яка може пошкодити траву, а також відбувається оновлення системи Desso GrassMaster задля посилення газону. Є ще й естетичний аспект: змінюється райграс, поле омолоджується, стає більш яскравим і приємним на вигляд.
 
– Що тепер відбуватиметься з газоном і коли поле буде готове примати матчі?
– Назвати нинішні погодні умови сприятливими для росту трави складно, але ми знаємо, як поратися з такими труднощами. Газон ростиме, і наприкінці липня ми маємо отримати гарне міцне покриття. Свій перший домашній матч нового сезону «Шахтар» проведе на оновленому полі ОСК «Металіст».
Оцініть матеріал
(14)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.