Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 11 червня 2019, 13:28
13673
14

Джошуа програв. Хто тепер найкращий супертяж планети?

Лев Кравців намагається зрозуміти, наскільки далеко відкотився Джошуа і чи такий крутий Руїс

| Оновлено 11 червня 2019, 13:28
13673
14
Джошуа програв. Хто тепер найкращий супертяж планети?
thesun.co.uk

Ентоні Джошуа сенсаційно програв бій та всі свої пояси мексиканцю Енді Руїсу-молодшому. Раптом ви в цей момент відлітали на Місяць і не бачили тисяч новин та постів в соціальних мережах з цього приводу, тому коротко пояснимо: ця перемога стоїть за рівнем несподіванки на третьому місці, розділяючи його з перемогою Коррі Сандерса над Володимиром Кличком.

Звичайно, тепер з'явилося багато тих, хто вірив в перемогу Енді, але давайте серйозно, коефіцієнт на перемогу Руїса був в районі 13. Якщо ви так вірили, де ваші заміські будинки та автомобілі, куплені на суму виграшу? Безумовно, впевнений виступ мексиканця очікувався, але не настільки. Наприклад, менше букмекери вірили лише в Хасіма Рахмана в поєдинку проти Леннокса Льюїса і Бастера Дагласа в бою з Тайсоном. Можливо були і більші коефіцієнти, ніж 41 (Даглас - Тайсон), але, щоб вони ще й зіграли в хевівейті – ні.

Ця перемога породила в королівському дивізіоні легкий хаос. Раніше було все ясно: Джошуа – найсильніший за кількістю поясів, Уайлдер його точно знесе однією правою на думку частини фанатів і Ф'юрі обох перебоксує на думку меншої частини уболівальників. Навіть якщо прибрати жарти в сторону, більшістю фанатів і пристойною частиною експертів саме Ентоні визнавався кращим.

І тут на сцену увірвався кругленький хлопчик та уклав цього вашого кращого, перемагаючи ще й за очками. Божевілля. Хто ж тепер кращий супертяж планети і чому? Спробуємо розібратися.



Чому кращий не Руїс?

Здавалося б, все логічно: прийшов боксер і переміг кращого, значить тепер кращий він. Але все не так просто. Багато хто абсолютно розумно говорять про те, що в перемозі Енді винен сам Джошуа, причому, вплив Ентоні на свій жахливий виступ значний.

Навіть в реванші, який відбудеться десь в кінці осені-початку зими фаворит все ще не новоспечений чемпіон. Так, таких божевільних цифр, як 13 до 1 немає, але щось близько до 3 до 1 є. Все ще дуже серйозні цифри, чи не так?

На даний момент існує три авторитетних рейтинги суперважкої категорії, які варто взяти до уваги. Що характерно для цього питання – усюди різні лідери. Це нормально для нинішнього хевівейту.

Отже, в рейтингу від статистичного порталу BoxRec, лідер – Енді Руїс. Він увірвався на першу сходинку з тринадцятої відразу після перемоги над Джошуа. Топ-5 виглядає ось так:

1. Енді Руїс-молодший
2. Діонтей Уайлдер
3. Ентоні Джошуа
4. Тайсон Ф'юрі
5. Олександр Повєткін

BoxRec не складає списки власноруч, за них це робить їх мудра програма, яка вираховує рівень боксера по тому, наскільки крутих боксерів він перемагав, і самостійно вибудовує їх в рейтинги. Тому п'ятий тут Повєткін, Руїс відразу перший, а Джошуа все одно краще Ф'юрі.

Другий - від порталу ESPN. Тут всі надихалися гарматними ударами Уайлдера і поставили на перше місце його, а містер сенсація – третій. Топ-5:

1. Діонтей Уайлдер
2. Тайсон Ф'юрі
3. Енді Руїс
4. Ентоні Джошуа
5. Ділліан Уайт

Ну і третій від найстарішої газети про бокс в світі, журналу «The Ring». Авторів журналу більше захоплює техніка та робота з дистанції, ніж динаміт в руках, тому на першому місці Тайсон Ф'юрі. Топ-5:

1. Тайсон Ф'юрі
2. Діонтей Уайлдер
3. Енді Руїс
4. Ентоні Джошуа
5. Ділліан Уайт

Який рейтинг найбільш адекватний?

Насправді, четверта позиція Джошуа – абсолютно адекватна. Про це говорить, як те, що його туди поставили два серйозних видання, так і те, що він точно не гірше за всіх, хто йде нижче. Не може Ентоні бути нижче Ділліан Уайта або Олександра Повєткіна. Чому? Тому що він обох перемагав достроково і зовсім не важливий результат крайнього бою.

Чи повинен бути першим той, що змістив лідера? Не у випадку з Енді. Якщо Руїс в реванші повторить скоєне – так. Але зараз це більше схоже на те, як іноді всі чинники сходяться в одному місці. Недооцінка суперника, заглядання йому за спину, постійні проблеми з організацією і, як кажуть інсайдери, нокаут під час спарингу прямо напередодні бою – все це відігравало не на руку Джошуа і на руку Руїсу.

Все склалося в потрібний час і в потрібному місці, як результат – красиві фото для реклами фастфуду та апсет року.



Третє місце Енді – закономірно. Незрозуміло, як мексиканець проявить себе далі і чи проявить, на відміну від двох мастодонтів цієї ваги. Ми точно знаємо, що в чемпіонських боях і Уайлдер, і Ф'юрі показують свій максимум і б'ються з останніх сил. Що буде з Енді в і після реваншу – незрозуміло.

А ось хто перший і другий кожен повинен вирішити для себе. Для нас рейтинг The Ring – самий адекватний. Тайсон Ф'юрі перегравав Уайлдера, який домігся нічиї і збереження поясу, завдяки подарованій природою силі удару. Чисто по-боксерському Тайсон значно краще за суперника, але той зумів домогтися позитивного для себе результату, виклавши всі козирі. А ось Ф'юрі може і краще.

Але це справа суб'єктивна, питання особистісного відчуття боксу і ставлення до того чи іншого типажу. Уайлдер також неймовірно крутий саме в цій своїй люті і божевіллі, абсолютній впевненості в собі і шаленому ударі, тому якщо ваш номер один прямо зараз Діонтей – прекрасно.

Хто буде п'ятим, насправді, не важливо. Їм може бути хоч-Ділліан Уайт, хоч Кубрат Пулєв. Головне, щоб не Повєткін. Його немає в топ-5 вже досить давно.

До речі, напишіть в коментарях, хто кращий супертяж світу на вашу думку і чому?

Лев КРАВЦІВ

Оцініть матеріал
(10)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ФОТО. Арбітр не зарахував гол Баварії Луніну на 90+13-й через нібито офсайд
Футбол | 09 травня 2024, 00:56 17
ФОТО. Арбітр не зарахував гол Баварії Луніну на 90+13-й через нібито офсайд

Шимон Марциняк ухвалив спірне рішення, не дозволивши мюнхенцям дограти момент

Одразу два українці потрапили у рейтинг найбільших розчарувань сезону в АПЛ
Футбол | 08 травня 2024, 19:25 16
Одразу два українці потрапили у рейтинг найбільших розчарувань сезону в АПЛ

Мудрик і Зінченко потрапили у рейтинг від GiveMeSport

Коментарі 14
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Morjoviy
Теперь у меня тело чемпиона по боксу!
Мистер Нокаут
Нужно проводить суперсерию в хэвивейте и тогда станет понятно кто самый крутой.
DKTheBest2
Если все откинуть, то на сегодняшний день лучшим супертяжем считается Энди Руис-младший. Вторым идет Уайлдер, которому остается пока только мечтать о к-стве поясов как у Энди Руис-младшего.
А все остальные хуже, хотя бы потому, что они всего лишь претенденты на пояса.
ihor7003
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
bonv
прийде Усик і всім їм покаже.
Oleksandr Kelym
Ідіотське питання ! Правильно - ХТО ЧЕМПІОН ?
І всі досужі розпатякування абсолютно ні при чому: і цікаво - чому не виникало подібного питання, коли Фьюрі виграв пояси у Кличка? Або коли ці пояси були у Джошуа.....
Звичайно смуту у визначення кращого боксера внесли жадібні бізнесмени, які наробили купу чемпіонських поясів і тепер ми бачимо боксерів, обвішаних поясами, як ялинка іграшками - а при цьому виникають питання -ХТО КРАЩИЙ ?
І абсолютно логічно виникає КУБОК МОХАМЕДА АЛІ - ЯК НАГОРОДА СПРАВДІ КРАЩОМУ БОКСЕРУ У ПЕВНІЙ ВАЗІ !!!
lenares85
Єтот Руис не такой уже и толстый просто не подсушен, в как оказалось для победы не так и главное это.
poltavaonelove
Глупый вопрос. Однозначно можно сказать... в тот вечер, в том бою, исходя из тех условий определения победителя как лучшего - лучшим был Руис.
Stanislav Matusevych
Никто не лучший. Потому что лучшего в эпоху печальных супертяжей приходится выбирать из худших.
Вова Чертрогатый
судя по всему пока-что лучший уайлдер...