Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Професійний бокс
| Оновлено 05 червня 2019, 09:16
19286
2

Головні апсети в історії супертяжів. Енді Руїс увірвався в топ-3

Лев Кравців намагається знайти місце сенсації в списку найвеличніших апсетів в історії

| Оновлено 05 червня 2019, 09:16
19286
2
Головні апсети в історії супертяжів. Енді Руїс увірвався в топ-3

Про перемогу Енді Руїса не чув, напевно, тільки ледачий. Про це писали навіть непрофільні видання, зосереджені, наприклад, на політиці. Інстаграм мексиканця також розірвало: з 15 тисяч передплатників перед поєдинком, він дістався до позначки в 750 тисяч усього за день. Едді Хірн називає цей апсет – головним в історії боксу, але чи так це?

Ця перемога не головний апсет, але в топ-3 точно

Оцінювати крутість апсету досить складно, тому мірою обчислення візьмемо всім зрозумілі цифри в відео коефіцієнтів у букмекерів. За цим критерієм, головний апсет в історії суперважкої категорії і боксі, в цілому, звичайно, Майк Тайсон – Бастер Даглас.

На суперника Тайсона тоді давали аж 41 і це було цілком зрозуміло. Бастер програвав минулим суперникам Майка, був сьомим в рейтингу та мав славу не самого характерного боксера. Вважалося, що Даглас може зламатися і здатися в будь-яку хвилину. Японці, які приїхали на цей поєдинок, навіть не знали, як саме звуть суперника Майка.

Все виявилося складніше для Тайсона: він не готувався, провів всього кілька спарингів і думав, що і так розбереться з таким суперником. Спочатку виходило непогано, але Даглас, який перебував в найкращій формі в кар'єрі, не просто не хотів здаватися, але і підтискав Майка. У підсумку, в одній з атак, Бастер все-таки дістав суперника і той впав. Сенсація, яку поки не вдалося переплюнути нікому.

Підписуйтеся на канал >>> SPORT.UA в YOUTUBE



На другому місці поєдинок Леннокса Льюїса та Хасіма Рахмана. Коефіцієнт дорівнював 20,5 - 21 на перемогу останнього. Хасім однозначно повинен був програвати Льюїсу, який йшов без поразок вже п'ять поєдинків поспіль, виносячи всіх без шансів. Леннокс навіть вів за очками, але в п'ятому раунді пропустив жорсткий удар і впав в кутку. До кінця відліку англієць так і не встав.

Багато хто вважає, що поразка сталася через погану підготовку Льюїса. Нібито він вийшов занадто товстим, провів багато часу на зйомках фільму, а до поєдинку не акліматизувався. Насправді, це все неправда. На цей поєдинок Леннокс вийшов важчим від свого попереднього бою всього на 1,5 кг, помічник тренера говорив, що боксер готувався, як завжди, добре, а сам Льюїс згадував, що на зйомках провів всього один день і навіть там особливо нічого не робив, просто чекаючи, поки його покличуть зіграти епізодичну роль.



Швидше за все, зіграла роль недооцінка суперника і розслабленість. Людина, що виходить в ринг занадто спокійною, ніколи не буде готова відреагувати на противника, що не боїться її та йде в атаку у відповідь. Так вийшло і тут.

Наступним у списку йде якраз поєдинок Руїса проти Джошуа. Коефіцієнт коливався в районі 13 - 15. Не сказати, щоб в Енді не вірив ніхто, але на перемогу ризикнути не поставили б. Експерти віддавали йому належне, згадуючи про швидкість рук та крутій серійній роботі, кажучи, що в першій половині бою у чемпіона можуть бути проблеми, але не більше того. Як виявилося, даремно.

Звичайно, не можна не згадати і поєдинок Кличко – Сандерс. Тут думка букмекерів розділялася, але коефіцієнт на перемогу Коррі варіювався близько того, що було у Джошуа з Руїсом. Українець повинен був перемагати 37-річного нокаутера – про це говорили всі. Схоже, що говорили настільки часто, що це відклалося в по-бійцівські незавершеному розумі Кличко-молодшого.

Це були найскладніші роки для українського чемпіона, коли в того переставав вірити навіть брат. І тут поєдинок з Сандерсом. Боксером з відмінним ударом, але який втомлюється через два раунди. Володимир занадто увірував в свою перевагу, вийшовши в ринг вальяжно.

Коррі зрозумів, що його шанс у перемозі в перших раундах. Далі вже почнеться побиття – і не їм, а його. Він накинувся на Володимира і закінчив все за два раунди.  Володимир
, який лежить на настилі, гримаса жаху на обличчі Віталія та радість ветерана, котрий звалив найперспективнішого супертяжа – кадри, що назавжди увійдуть в історію головних апсетів в історії боксу.



Поразки аутсайдерам траплялися і у старшого з братів, але, враховуючи, що за всю кар'єру Віталій програвав лише двічі, то поразка така була лише одна. Кріс Берд замінив Донована Раддока за тиждень до бою і в фаворитах також не значився: на його перемогу коефіцієнт був близько 9 - 10.

На рахунку Кличка було 27 перемог і все з них достроково, в той час, як американець – колишній представник крузервейт. Менший за габаритами і розмахом рук, що мав, як перевагу, хіба що рухливість та пластичність. Але тут, на відміну від усіх попередніх випадків, свою справу зіграла травма: Віталій перемагав за очками, але в перерві між 9 і 10 раундами зрозумів, що плече травмовано. Біль не дозволяла не просто хоч якось боксувати, а була настільки сильною, що Кличко довелося відмовитися від продовження поєдинку.

Репутація була зіпсована, багато говорили про відсутність чемпіонського характеру і те, що Віталій здався незрозуміло через що. Для багатьох американських фанатів Кличко-старший повернеться як істинний чемпіон лише перемогою над Льюїсом.


Ну, і ще один несподіваний результат. Мохаммед Алі – абсолютний фаворит більшості поєдинків, в яких він брав участь, навіть не хотів погоджуватися на цей бій. У суперниках Леон Спінкс, у якого на рахунку всього 7 професійних боїв, але, при цьому, олімпійське золото. Але 15 лютого 1978 року поєдинок все-таки почався.

Мало того, що він не приніс «Найвеличнішому» достатнього заробітку, так як в перемогу Спінкса не вірив ніхто, так ще і приніс поразку. Боєць, коефіцієнт на перемогу якого становив близько 12, перебоксував Алі. Мохаммед збирався діяти в улюбленій манері контрпанчера, але вона не спрацювала, а коли потрібно було реагувати і перебудовуватися, розслаблений Алі цього зробити не зміг.



Як ми бачимо, абсолютно у всіх випадках причиною апсетів є розслабленість та несерйозне ставлення до суперника. Читати коментарі про те, що бій проданий, смішно. Джошуа занадто добре живе та дуже дорожить репутацією, щоб зливати бій Енді. Та й це проста неповага до таланту бійця, який
нехай і не виглядає, як чемпіон.

Вже зараз з'являються коефіцієнти на матч-реванш і там Ентоні знову фаворит. З перемоги Енді можна заробити в 3-4 рази більше, ніж поставиш, але ймовірність повторного байдужого ставлення від уже екс-чемпіона майже дорівнює нулю.

А поки радій Мексика і аплодуй свому першому чемпіону в супертяжах. Хто міг подумати, що він з'явиться так несподівано.

Оцініть матеріал
(16)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

«Твій момент, брате». Зірковий гравець Реала розхвалив Луніна
Футбол | 18 квітня 2024, 18:58 0
«Твій момент, брате». Зірковий гравець Реала розхвалив Луніна

Джуд Беллінгем відзначив феноменальну гру українського воротаря

Жозе Моуріньо зізнався, за кого вболіватиме в Лізі чемпіонів
Футбол | 19 квітня 2024, 10:17 0
Жозе Моуріньо зізнався, за кого вболіватиме в Лізі чемпіонів

Португалець виділив єдиний клуб, який очолював у своїй кар'єрі

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
sv_2000
Это были самые сложные годы для украинского чемпиона, когда в того переставал верить даже брат. И тут поединок с Сандерсом.
-----------------
Что-то автор намудрил... Сложные времена настали как раз после Сандерса, а до этого все было очень норм))
sv_2000
"В итоге, в одной из атак, Бастер все-таки достал соперника и тот упал. Сенсация, которую пока не удалось переплюнуть никому."
----------
Звучит как-будто только благодаря нокауту выиграл. На самом деле Бастер доминировал почти все раунды