Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Молодіжні турніри
| Оновлено 11 червня 2019, 18:26
31601
10

Україна – Італія. Прогноз і анонс на півфінал чемпіонату світу

«Синьо-жовті» спробують подолати італійський бар'єр

| Оновлено 11 червня 2019, 18:26
31601
10
Україна – Італія. Прогноз і анонс на півфінал чемпіонату світу
Українська асоціація футболу

У вівторок юнацька збірна України U-20 проведе півфінальну зустріч на чемпіонаті світу, в якому «синьо-жовтим» протистоятиме команда Італії. Зустріч пройде на міському стадіоні міста Гдиня. До слова, підопічним Олександра Петракова доводиться чимало подорожувати по території Польщі, в якій проходить турнір. Українці кожен поєдинок змушені проводити в іншому місті. Факт, можливо, малозначний, але необхідність постійних переїздів навряд чи сприймається з ентузіазмом футболістами нашої команди.

Поточна світова першість вже стала найуспішнішою для юнацької збірної України, адже раніше «синьо-жовті» далі 1/8 фіналу не добиралися. Але зупинятися на досягнутому, природно, ніхто не збирається. Для виконання завдання по виходу в фінал до «синьо-жовтих» приєднається і основний страж воріт Андрій Лунін, який спостерігав за грою нашої національної команди проти Сербії з лави запасних. В останні дні молодому голкіперу доводиться помотатися між двома збірними, але це лише свідчить про його затребуваність. Відзначимо, що Валерій Кучерук в чвертьфінальному матчі цілком гідно замінив Луніна на останньому рубежі. Звичайно, колумбійці не завдавали шквал ударів по воротах збірної України, але Кучерук діяв впевнено, а в одному з епізодів виручив після дальньої спроби Йохана Карбонеро.

 

Але зміцнення воротарської позиції затьмарюється суттєвою кадровою втратою. У поєдинку проти Колумбії травму отримав центральний захисник Денис Попов, участь якого в матчі під питанням. З огляду на не тільки якісну гру футболіста в обороні, а й результативні підключення в штрафному суперників при стандартних положеннях (Попов забив три голи на цьому чемпіонаті), тренерському штабу нашої збірної доведеться поламати голову над питанням, ким замінити основного центрбека. Цілком можливо, цю позицію закриє Олександр Сафронов, який і замінив Дениса в матчі з «кав'ярниками».

Втім, у понеділок з'явилася інформація, що травма Попова виявилася несерйозною і захисник готовий до виходу на поле в півфіналі. Як воно буде, подивимося.

Серйозність намірів «синьо-жовтих» підтвердив форвард нашої команди Данило Сікан. «Завоювання титулу – це те, що ми уявляли собі перед початком турніру, і на чому зосереджені зараз», – зазначив футболіст. Данило є найкращим бомбардиром збірної України, забивши на турнірі чотири голи. Цікаво, що головним голеадором чемпіонату на даний момент значиться Ерлінг Холанн зі збірної Норвегії, яка не зуміла подолати груповий етап. Норвежець завдав дев'ять результативних ударів в одному поєдинку (!) - проти збірної Гондурасу, яку «вікінги» обіграли з рахунком 12:0. В інших зустрічах Холанн голів не забивав, але і цього йому вистачило, щоб претендувати на звання кращого бомбардира мундіалю.

Сподівається, що півфінальна зустріч завершиться для нашої команди з позитивним результатом і Данило Безкоровайний. «Немає різниці, хто є нашим суперником. Треба виходити і грати. Ми нікого не боїмося. Треба битися, адже у нас є характер. Ми це вже довели. Будемо намагатися пройти на цьому чемпіонаті якомога далі», – зазначив захисник.

Боротися за право на вихід у фінал українці мають з «бронзовим» призером попереднього світової першості. А ще ця команда в минулому році дісталася до фіналу юнацького чемпіонату Європи, в якому поступилася португальцям.

Збірна Італії вийшла у 1/8 фіналу як переможець групи В, в якій «ескадрі» протистояли команди Японії, Еквадору та Мексики. На наступній стадії італійці з мінімальним рахунком здолали Польщу завдяки голу, забитому з пенальті в першому таймі. У чвертьфіналі «Скуадра адзурра» розібралася з сенсаційними малійцями (4:2), які зуміли вибити з турніру шестикратних чемпіонів світу аргентинців. Відзначимо, що до поєдинку проти Малі італійці демонстрували досить прагматичний футбол, відзначившись чотирма голами в чотирьох матчах.
 

У наших майбутніх суперників результативністю відрізняється Андреа Пінамонті, який, як і Сікан, забив чотири голи на турнірі. Тренерський штаб Паоло Ніколато в основному використовує схему 3-5-2 і навряд чи в матчі проти України італійці відійдуть від звичної побудови. Перед півфінальним протистоянням наставник «Скуадри адзурри» віддав належне збірній України. «Вони дуже організовані і добре зіграли проти Колумбії. Нам буде складно», – сказав Ніколато.

Орієнтовні склади:

Україна: Лунін, Безкоровайний, Бондар, Сафронов, Конопля, Чех, Корнієнко, Булеца, Дришлюк, Кащук, Сікан.

Італія: Пліццарі, Дель Прато, Тріпальделлі, Раньєрі, Пеллегріні, Габбі, Фраттезі, Белланова, Еспозіто, Пінамонті, Скамакка.

11 червня, вівторок

Україна U-20 – Італія U-20
Гдиня. Gdyna stadium. 18:30
ТБ-трансляція на телеканалі UA-Перший
УКРАЇНА U–20 — ІТАЛІЯ U–20. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Прогноз Sport.ua — 1:1 (основний час)
ЗРОБИТИ СТАВКУ


 


 

Оцініть матеріал
(8)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 10
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Bogdan Skaskiv
"Сподівається, що півфінальна зустріч не стане для нас останньою на турнірі і Данило Безкоровайний. "
Вона не може стати останньою, бо в будь-якому випадку буде матч за третє місце
Vik Bistritskiy
Нах вообше шева дьоргал Лунина
Олександр Бондаренко
С Богом,еще чуть чуть !
ingvar1305
Україна U20 2-1 Італія U20...
Вболіваємо за Україну!!!....
Саша Яковенко
Збірній України буде складно переходити центр поля.
Попередній матч дався італійцям набагато легше ніж нашим.
Здається , через перебір жовтих карток повинен пропускати гру креативний та моторний Цитаішвілі - це втрата.
Vbolivalnyk-Peter
Потрібно зіграти з макаронниками, як основна збірна проти Сербів - принаймні в першому таймі грати пергим номером. Атакувати, ввімкнути активний пресинг... Здивувати італійців поки є сили - вони цього не очікують, а наші фізично і так увесь матч не стягнуть і лекше в кінці відбиватися....
Denmark1107
црані колумбійці Підламали Нашіх Пацанів.
Олександр Бондаренко
3-2