Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
|
3129
2

Рафаель НАДАЛЬ: «Не думаю про те, щоб наздогнати Федерера»

Іспанець прокоментував свою перемогу на Ролан Гаррос

Рафаель НАДАЛЬ: «Не думаю про те, щоб наздогнати Федерера»
InteBNLdItalia. Рафаель Надаль

Вчора Рафаель Надаль в 12-й раз за кар'єру виграв Ролан Гаррос, обігравши в фіналі Домініка Тіма. Іспанець поділився враженнями від матчу:

«Перший сет в фіналі проти Домініка Тіма був дуже інтенсивним, було багато відмінних розіграшів, важкий був сет. У другій партії ми вже стали краще утримувати свої гейми, а при рахунку 6:5 я провів поганий гейм на подачі, він же здорово відіграв на прийомі. Потім я скористався туалетного паузою, зміг трохи подумати про те, що відбувається, і повернувся на корт з більш чіткими ідеями. Сьогодні було важливо інколи виходити вперед, тому що мені не можна було програвати йому позиційно. Якщо бути занадто далеко, то важко боротися з його форхендом або бекхендом, якщо Тім в ударі. Так що, якщо я йду до сітки, то у мене зазвичай підготовлений хороший удар зльоту.

Для мене цей рік, як і минулий, складається важко. Я відіграв дев'ять турнірів і там показував відмінний рівень тенісу, при цьому тільки сім змагань я завершив повноцінно, а не достроково. Я виграв тут, був близький на Вімблдоні, на US Open мені довелося знятися. Було багато різних проблем в кінці сезону з коліном, у мене була операція на стопі. На початку цього року у мене був позитивний рівень тенісу, але потім знову прийшли проблеми, як це було в Індіан-Уеллсі, Брісбені і Акапулько. Занадто багато проблем за останні 18 місяців, так що останні кілька тижнів від цього стають для мене дуже особливими.

В Австралії Джоковіч сказав, що хоче обійти Федерера за титулами на мейджорах? Звичайно, кожен з нас підштовхує іншого. Через травми десь 15 чи навіть більше мейджорів я програв. Тому судити важко ... Якщо чесно, я не особливо ставлю себе в порівняння, я ніколи не намагався думати, мовляв, чи зможу я наздогнати Федерера чи ні. Занадто мене це питання не хвилює. Не можна постійно турбуватися про те, чи у сусіда хата більше, ніж у тебе, або телевізор, або сад (посміхається).

Я намагаюся йти своєю дорогою. Якщо в кінці своєї кар'єри я зумію виграти ще кілька мейджорів і наблизитися до Роджера, то це буде неймовірно. Сьогодні це останнє, про що, я думаю. Для мене основне на Ролан Гаррос - це знову отримувати задоволення на корті».

Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ФОТО. Підліток на матчі Челсі показав несамовитий банер
Футбол | 24 квітня 2024, 02:23 2
ФОТО. Підліток на матчі Челсі показав несамовитий банер

Матч АПЛ завершився розгромною перемогою Арсеналу з рахунком 5:0

Найдорожчого гравця в історії Шахтаря можуть оштрафувати на 10 млн євро
Футбол | 24 квітня 2024, 22:05 13
Найдорожчого гравця в історії Шахтаря можуть оштрафувати на 10 млн євро

«Атлетіко Мінейро» не збирається погоджуватися з тим, що Бернард залишиться в «Панатінаїкосі»

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
RomarioUA
Важен сам путь, а не конечная цель
Мосій Шило
Рафа,браво! Ты,великий мастер. Здоровья тебе и удачи. Радуй нас подольше своей красивой игрой!