Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 10 червня 2019, 06:12
29848
21

Одіозні власники, лист Путіну, наша Швейцарія, династія Костишин

Все, що потрібно знати про несподіваного дебютанта Української Прем'єр-ліги – «Колос»

| Оновлено 10 червня 2019, 06:12
29848
21
Одіозні власники, лист Путіну, наша Швейцарія, династія Костишин
ФК Колос

Перегравши у повторному поєдинку плей-оф за вихід в УПЛ «Чорноморець» – 2:0, «Колос» завоював путівку в еліту вітчизняного футболу (в першому стиковому поєдинку була зафіксована нульова нічия). Відтепер у вищому футбольному дивізіоні країни виступатиме перша в історії сільська команда. Населення Ковалівки – невелике навіть за мірками села – 1 600 жителів. Розташовується цей населений пункт в Васильківському районі Київської області, в 80 кілометрах від столиці. Досі найменшими населеними пунктами, що представляли нашу футбольну еліту, були Охтирка («Нафтовик») та Шепетівка («Темп») – приблизно по сорок тисяч жителів.

Поєдинки чемпіонату першої ліги «Колос» проводив на домашньому однойменному стадіоні, що вміщає дві з половиною тисячі глядачів. Ця арена відповідала всім нормам ПФЛ, проте матчі УПЛ «Колос» має намір проводити в столиці. За словами тренера Руслана Костишина, поєдинки чемпіонату України його підопічні будуть проводити або на стадіоні «Оболоні», або на арені «Динамо». Хоча в пресі була інформація і про те, що «Колос» може грати на НСК «Олімпійський» (було б, як мінімум, прикольно).



Що ж це за команда така, звідки вона взялася, за рахунок чого існує і за рахунок кого пробилася до еліти?

Сімейство Засух

Президентом «Колоса» є Андрій Засуха. Не в образу Андрію Анатолійовичу буде сказано, але українському обивателю більш відомі його батьки – Анатолій Андрійович і Тетяна Володимирівна. Батько нинішнього президента «Колоса» був свого часу губернатором Київщини, мати – колишній народний депутат від Партії регіонів, нагороджена медаллю Героя України.

У вже далекому 2005 році Анатолій Засуха став фігурантом відразу декількох кримінальних справ (звинувачення у зловживанні владою), був оголошений в міжнародний розшук. Був в бігах. З чуток, ховався від переслідувань в Казахстані. А ще, за чутками, Засуха-старший в 2006-му отримав посаду заступника голови губернатора Московської області. Правда, російська сторона це не підтвердила. Але те, що російський Президент Путін свого часу нагородив Анатолія Андрійовича орденом Дружби за «вагомий внесок у зміцнення дружби і співпраці між народами РФ і України» – це чиста правда.

Мало не постраждав у той непростий, але цікавий час від зміни влади і син Анатолія Засухи. 15 грудня 2004 року Андрій написав відкритого листа Президенту РФ Путіну, в якому, зокрема, просив «розвіяти цинічні чутки навколо мене і моїх батьків». Приводом для «чуток і цькування» став вибір Андрія, який двічі проголосував на виборах Президента України за Януковича. І, як можна судити з цього листа, був готовий проголосувати ще й третій раз.

Загалом, закінчує Андрій Анатолійович, «може це і послужило приводом для цькування мене, і не тільки вже в Україні, а й в Росії? Прошу Вас, шановний Володимире Володимировичу, відновити справедливість, дати гідну відповідь наклепникам, які, як видно, не гребують нічим у досягненні своїх мерзенних цілей і в Україні, і в Росії. Сподіваюся, мій голос буде почутий, справедливість восторжествує. З повагою до Вас Андрій Засуха, студент». Голос був почутий. До речі, студент навчався в московському державному інституті міжнародних відносин, має економічну освіту. Ось такі ось рукописи, які не горять.

Ковалівка



Це село називають не тільки вотчиною Засух, а й «українською Швейцарією». Торгові центри, ресторани, бари, піцерії, солярії, а ще ідеальні дороги і такої ж якості освітлення – все це в Ковалівці є. Навіть є озеро з чорними і білими лебедями. Правда, озеро це розташовується в обгородженому маєтку Засух в центрі села. Крім озера, там на площі в два гектари є ще чотириповерховий палац, парк і навіть дача екс-Президента України Кучми. А ще на території цього «заповідника» начебто є вольєр з ведмедем. А може, це заздрісники просто зводять наклеп.

«Світанок»



Головний спонсор «Колоса» – агрофірма «Світанок», власником якої є Тетяна Засуха. Активи агрофірми – близько 25 тисяч гектарів сільгоспугідь, кілька великих цукрових заводів.

«Колос»

«Колос» був заснований в 2012 році. Спочатку команда виступала в першості Київської області, яку вигравала три роки поспіль – з 2012 по 2014-й. Після того, як ковалівці виграли Меморіал Олега Макарова, було прийнято рішення перекваліфікуватися в професіонали та йти підкорювати другу лігу. Підкорити її вдалося з першого ж заходу в 2016 році. Потім був період виступів у першій лізі, і ось нова висота.

Команда

Вже під час виступів на аматорському рівні, в складі «Колоса» було багато відомих футболістів. Зокрема, за ковалівців свого часу виступали Сергій Закарлюка, Едуард Цихмейструк, Сергій Кузнєцов, Сергій Козир, Владислав Савчук, Ігор Рудюк, Василь Коропецький. Тренував команду колишній футболіст «Іллічівця» Костянтин Сахаров.

Однак перші кроки в професійному статусі «Колос» робив під керівництвом Руслана Костишина, який, до речі, грав за команду і в якості футболіста. Саме під проводом Руслана, вибачте, Руслана Володимировича, ковалівці пройшли всі етапи становлення і пробилися до вищого футбольного дивізіону. До речі, в квітні минулого року Костишин зібрався у відставку. І клуб її прийняв. Але трохи пізніше тренер передумав, і повернувся. У «Колосі» були не проти. А ще за «Колос» виступає Костишин-молодший – Денис. І, як і батько, на позиції півзахисника.



У нинішньому «Колосі» теж знайдуться футболісти, які встигли засвітитися в нашому футболі – Володимир Лисенко, Андрій Сахневич, Віталій Гавриш, Вадим Мілько. Одним з асистентів Костишина є В'ячеслав Кернозенко – колишній голкіпер «Динамо» і збірної України. А ще один відомий екс-динамівець – Віталій Лисицький займає в клубі пост спортивного директора.

Однак, для досягнення нових висот напевно знадобиться підсилення. Можна не сумніватися, що «Колос» зможе собі це дозволити. Якщо клуб замахується грати на «Олімпійському», потрібно відповідати статусу.

Валерій ВАСИЛЕНКО

Фото - ФК Колос

Оцініть матеріал
(39)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 21
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Serhiy (Миколаїв)
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Germes
Президент клубу з сімейства ка.цапо-малоросів, ну тут все ясно.
hakkinen
Ну, и на@уй очередные бомжи в Киеве?
Уже представляю очереди за билетами и аншлаги на трибунах.
Surkisfuilo
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Fangold
В швейцарии не огораживают озеро забором, спизженные государственные деньги вложили в село
Вадим Трикоз
Село с населением 1600 "пиплов". Такого в УПЛ еще не было. Ранее этот антирекорд принадлежал "Темпу" из Шепетовка с населением 42 тысячи....
Муґунот
а интересно, академия, U-19 и U-21 у этих аграриев есть?
Владимир Копяк
С такой финансовой поддержкой... В судейском комитете АФУ начнется мордобой, за то, чтобы попасть состав судейской бригады на матчи Колоса,особенно на домашние игры...Даже Шахтер может пострадать...
ll_pogulianka_ll
Чергова іграшка "на годину"- думаю "нью васюки" навіть в першу шістку з першого разу попадуть Плять,ще пару років і Харківу,Дніпру,Києву,Львову,Полтаві,Доне
Vbolivalnyk-Peter
Колос навмисно в УПЛ протягнули, щоб у Львові не "чмирили" Суркіса та Ахметова. Тепер львівські вболівальники мають набагато цікавіший "об'єкт любові". Про Суркісів та Ахметова на якийсь час просто забудуть. Засуха офігіє вже після першого візиту до Львова від палкої зустрічі...
Святослав Сташевский
есть спонсоры-и слава богу! футбол в Украине будет жить!!!!!!!!!!
savant
Думаю что средняя посещаемость в премьер лиге ниже чем 2500, а если убрать из статистики динамо с шахтёром то и подавно, так почему хотя бы временно не разрешить играть на родном стадионе, который наверняка будет забит до отказа в каждом матче... с одним "но", если конечно там подогрев поля есть, хотя некоторые клубы в премьер лиге подогрев по любому не включают чтоб экономить...
dgurkis
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
vismut58
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил