Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 08 червня 2019, 18:58
11725
9

Волинь – Карпати. Прогноз і анонс на матч плей-офф чемпіонату України

Вирішальний поєдинок за місце в українській Прем’єр-лізі

| Оновлено 08 червня 2019, 18:58
11725
9
Волинь – Карпати. Прогноз і анонс на матч плей-офф чемпіонату України
Євген Кравс
В суботу, 8 червня, відбудеться вирішальний поєдинок за місце в українській Прем’єр-лізі між командами «Волинь» та «Карпати».
 
Перший матч у Львові не виявив сильнішого в «галицько-волинському дербі», і гра завершилась внічию (0:0). Господарі поля, не дивлячись на різницю в класі, нічого не змогли протиставити колективу Першої ліги, і за весь матч не створили жодного по справжньому гольового моменту. Сторонньому глядачеві було б складно визначити, яка з команд представляє елітний дивізіон, а яка Першу лігу. 
 
Хоча «зелено-білі леви» мали незначну територіальну перевагу, але всі підступи до штрафного майданчику були перекриті гравцями «Волині». Лідери «Карпат» Ді Франко, Мякушко, Понде були малопомітні на полі, в чому велика заслуга футболістів «червоно-білих». Натомість, більше гострих моментів біля воріт Максима Кучинського створили гості. Побудувавши гру на контратаках, свої шанси відзначитись мали екс-карпатівець Денис Кожанов, іранський нападник Сіваш Хагназарі. Раз за разом на фланзі створював небезпеку вінгер Ростислав Волошинович. Безперечно, в першому двобої головний тренер «Волині» Андрій Тлумак переграв свого візаві Олександра Чижевського. Але не ще не все втрачено для галицького клубу. 
 
В минулому чемпіонаті львівська команда краще грала саме в гостях. Так, з восьми перемог, які здобули «галичани» протягом сезону, п’ять було досягнуто саме на виїзді. Результативність «левів» також краща на виїзді: з 44 забитих голів - 28  було забито саме в гостьових матчах. Коли в суперника з’являються вільні зони, швидкісні гравці «Карпат» Понде, Мякушко, Гуцуляк обов’язково матимуть свої моменти. Напередодні гри в Луцьку викликає занепокоєння захисна ланка львів’ян: залишив команду Папа Гуйє, травмований Нестеров. А враховуючи «здібності» Мегреміча на рівному місці «привезти» гол у власні ворота, необхідна повна мобілізація всіх гравців. Адже відступати далі нікуди, позаду Перша ліга.
 
За підсумком першої гри двобою у Львові, лучани заслуговують позитивної оцінки. Якби на завершальній стадії більш точнішими були гравці атаки «Волині», то виконати поставлене завдання виходу в УПЛ було набагато простіше.
 
«Хрестоносці» чудово провели весняну частину чемпіонату в Першій лізі, де завоювали бронзові нагороди та право грати в плей-оф. Адже восени була створена практично нова команда, з новим головним тренером. Також нагадаємо, що за старі борги по трансферу Івана Рогача, який відбувся в 2014 році, з «Волині» було знято шість очок. В Першій лізі «хрестоносці» одна з найрезультативніших команд, на її рахунку 55 забитих голів, і за цим показником поступається лише лідеру «Дніпру-1». Однак захист «волинян» є не найсильнішою ланкою, 30 пропущених голів - цей показник є найгіршим серед шести команд з верхньої частини таблиці. Останні дві гри в чемпіонаті «Волинь» зіграла внічию проти «Руха» (1:1) і «Гірник-Спорта» (0:0). В домашніх матчах «Волинь» зазнала лише двох поразок: в першому колі від «Оболонь-Бровар» (2:4), а навесні від краматорського «Авангарду» (0:1). Загалом команда Андрія Тлумака досить впевнено грає в Луцьку, де має відчутну підтримку вболівальників. 
 
Перед грою з «Карпатами» лучани мають певні кадрові проблеми, так травмовані центрбек Горопевшек та лівий захисник Климець, а згідно орендної угоди не допоможе нападник Ігор Карпенко. Проте склад «Волині» має достатню кількість досвідчених футболістів, які мають серйозний досвід виступів в УПЛ, також кольори «хрестоносців» захищає найкращий гравець Першої ліги минулого сезону – Денис Кожанов. Якщо порівнювати склади команд за іменами, то «Волинь» зовсім не поступається «Карпатам».
 
Завжди безкомпромісні, з великою кількістю емоцій та адреналіну, саме такими запам’ятались «галицько-волинські» дербі між «Карпатами» і «Волинню» за часів їх спільних виступів в Прем’єр-лізі. Нині їх доля звела у вирішальній битві, де має залишитись один. Тож, як завершиться «західноукраїнське дербі» і хто буде грати наступного сезону в УПЛ: «Волинь» чи «Карпати» - дізнаємось ввечері 8 червня.
 
Орієнтовні склади:
 
«Волинь»: Неділько – Сімінін, Болденков, Неплях, Цюпа, Курко, Бартуловіч, Хагназарі, Кожанов, Козьбан, Волошинович.
 
«Карпати»: Кучинський – Бусько, Мегреміч, Ковтун, Федецький, Онгла, Кльоц, Ді Франко, Мякушко, Гуцуляк, Понде.

8 червня, субота

«Волинь» — «Карпати»
Луцьк. Стадіон «Авангард». 19:00
ТБ-трансляція на телеканалі «Аверс»
ВОЛИНЬ — КАРПАТИ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
 Арбітр: Максим Козиряцький (Запоріжжя)
Прогноз Sport.ua — 2:1
ЗРОБИТИ СТАВКУ
Оцініть матеріал
(10)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 9
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Dragon9
Волини позорище
StSan
Десь можна буде подивитись?
wicker
Звернення до усіх. хто має професійне відношення до Карпат.
1. Маємо у Львові чудовий стадіон.
2. Маємо фантастичного уболівальника, у кого є сумніви перегляньте (Україна-Сербія)
3. Маємо декількох футболістів - Мякушко, Кльоц, Вербний, Пеньков, Ді Франко, Онгла, усі решта включаючи увесь тренерський штаб та мененджмент ........ ....ну ви зрозуміли
Єдине, перш анідж піти дайте відповідь на запитатання хто ж ви все таки є вівці, чи ЛЕВИ. Дякую
DSH88
Если Олимпик таки выпрут из УПЛ, то Карпаты остаются в УПЛ даже если проиграют.
Dmytro Dmytro
Я вде в Луцьку і буду на стадіоні...
nomad
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Вадим Максимов
Тільки Волинь! Тільки перемога! Прогноз 3:1 і Карпати в передив!!
Анатолий Воробей
Земляки, спробуйте лемків замінити в ПЛ. Якщо вийде, теребіть Кварцяного на придбання футболерів в нападі та у захисті.